Ero sivun ”Villähde” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lähdepyyntö
Rivi 24: Rivi 24:
[[Luokka:Lahti]]
[[Luokka:Lahti]]
[[Luokka:Lahden kaupunginosat]]
[[Luokka:Lahden kaupunginosat]]
[[Luokka:Päijät-Hämeen maakunnan entiset taajamat]]

Versio 7. syyskuuta 2018 kello 13.42

Lahden Autokori Oy:n entinen koritehdas Villähteellä. Nykyään tehtaassa sijaitsee yli 40 yritystä käsittävä Liike- ja Yrityskeskus Kori.
Villähteeläinen Valtteri Bottas.

Villähde on entisen Nastolan kunnan lounaisosaan sijoittuva kylä, joka kuuluu nykyään Lahteen. Salpausselän reunamuodostuma, rautatie ja hyvät maantiet halkovat Villähteen kylän. Villähteellä sijaitsee mm. K-Market Solina, Sale, Matruska-kirpputori, kyläkirjasto ja -toimisto, ABC Nastola, Tokmanni Nastola, S-market Villähde, Lähde-grilli, Lähdekrouvi, Erstan ja Villähteen koulut, Villähteen Leipä, Villähteen Kukkasen ja Kymijärven uimarannat. Villähteellä toimi aikaisemmin myös Lahden Autokorin linja-autotehdas, jonka tuotanto siirrettiin uusiin tiloihin Lahteen. Nykyisin Autokorin tiloissa toimii Liike- ja yrityskeskus Kori yli 40 yrityksen voimin.lähde?

Villähteellä on myös joulukuussa 2010 avattu rautatieasema, jossa pysähtyvät Lahden ja Kouvolan välillä kulkevat taajamajunat. Asema oli henkilöliikenteen käytössä aiemmin vuosina 1888–1970.[1]

F1-kuljettaja Valtteri Bottas on kotoisin Villähteeltä.

Katso myös

Lähteet

  1. Iltanen, Jussi: ”20. Pietarin rata ja oikorata”, Radan varrella: Suomen rautatieliikennepaikat, s. 252. Karttakeskus, 2009. ISBN 978-951-593-214-3.

Aiheesta muualla

 

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.