Ero sivun ”Yrityskylä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 259 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt Jokutyyppi6) ja palautettiin versio 16959028, jonka on tehnyt Kospo75: suoraa kopiota
[arvioimaton versio][katsottu versio]
(Lisätty sijainnit.)
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt Jokutyyppi6) ja palautettiin versio 16959028, jonka on tehnyt Kospo75: suoraa kopiota)
'''Yrityskylä''' on [[Taloudellinen tiedotustoimisto|TAT:in]] järjestämä peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille tarkoitettu [[Yhteiskuntaoppi|yhteiskuntaopin]] oppimiskokonaisuus. Yrityskylä on palkittu [[maailma]]n parhaana [[koulutusinnovaatio]]na ja se tavoittaa yli 60&nbsp;000 [[oppilas]]ta vuosittain.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://yrityskyla.fi/| nimeke=Yrityskylä|tekijä=| julkaisu=|ajankohta=|julkaisija=Taloudellinen tiedotustoimisto |viitattu=13.12.2017}}</ref> Yrityskyliä on 13, joista yksi toimii [[Tukholma]]ssa. Lisäksi on kolme liikkuvaa Yrityskylää.
 
== Yrityskylien sijainnitLähteet ==
{{Viitteet}}
 
{{tynkä}}
=== Espoo ===
Alakoulut
 
Yrityskylä Alakoulu Espoo sijaitsee Espoon Karamalmilla ja täällä vierailee joka vuosi yli 6000 kuudesluokkalaista opettajineen. Oppimiskokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi.
 
Yrityskylä Alakoulu Espoossa vierailee oppilaita myös seuraavilta paikkakunnilta: Hyvinkää, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Raasepori, Siuntio ja Vihti.
 
=== Helsinki ===
Yrityskylä Helsinki-Vantaa toimii Tekniikan museolla osoitteessa Viikintie 1.
 
Yrityskylässä vierailee joka lukuvuosi 7500 kuudesluokkalaista opettajineen. Yrityskylä Helsinki-Vantaan toiminta toteutetaan yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kaupungin opetusvirastojen kanssa
 
=== Itä-Suomi ===
Yrityskylä Itä-Suomen oppimisympäristö sijaitsee Kuopiossa. Toimintamme tavoittaa noin 13 500 Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueen kuudesluokkalaista opettajineen.
 
=== Kaakkois-Suomi ===
Yrityskylä Kaakkois-Suomi sijaitsee Lappeenrannassa, missä vierailee joka lukuvuosi noin 5 000 kuudesluokkalaista opettajineen. Yrityskylä Kaakkois-Suomen toiminta toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen kuntien kanssa
 
=== Pirkanmaa ===
Yrityskylä Alakoulu Pirkanmaa sijaitsee Tampereella Finlaysonin alueella ja siellä vierailee joka lukuvuosi noin 6500 kuudesluokkalaista opettajineen.
 
=== Pohjois-Pohjanmaa ===
Yrityskylä Alakoulu Pohjois-Pohjanmaa sijaitsee Oulussa ja siellä vierailee joka lukuvuosi 5 850 kuudesluokkalaista opettajineen. Yrityskylä Alakoulu Pohjois-Pohjanmaan toiminta toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntien kanssa.
 
=== Varsinais-Suomi ===
Yrityskylä Varsinais-Suomi sijaitsee Turussa, ja siellä vierailee joka lukuvuosi 5 000 varsinaissuomalaista kuudesluokkalaista opettajineen. Löydät meidät Kupittaalta ElectroCity-rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta SparkUpin ja ravintola Maunon välistä, osoitteesta Tykistökatu 4.
 
Oppimiskokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen alueen kuntien kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi.
 
== Lähteet ==
{{Viitteet}}https://yrityskyla.fi/tutustu-kyliin/<nowiki/>{{tynkä}}
 
[[Luokka:Oppiminen]]

Navigointivalikko