Ero sivun ”Tórshavnin tuomiokirkko” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Velma (keskustelu | muokkaukset)
luokka lisätty
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Torshavn Cathedral 2.JPG|thumb|300px|Tuomiokirkko ja merenrantataloja.]]
[[Tiedosto:Torshavn Cathedral 2.JPG|thumb|300px|Tuomiokirkko ja merenrantataloja.]]


'''Tórshavnin tuomiokirkko''' on valkokalkittu [[kirkkorakennus]] [[Tórshavn]]issa, [[Färsaaret|Färsaarten]] pääkaupungissa. Se on toiseksi vanhin säilynyt kirkko Färsaarilla. Kirkko sijaitsee Tórshavnin vanhassakaupungissa, [[Tinganes]]in niemimaan pohjoisessa päätepisteessä ja on yksi kaupungin suurimpia nähtävyyksiä.
'''Tórshavnin tuomiokirkko''' on kalkittu [[kirkkorakennus]] [[Färsaaret|Färsaarten]] pääkaupungissa [[Tórshavn]]issa. Se on toiseksi vanhin säilynyt kirkko Färsaarilla. Kirkko sijaitsee Tórshavnin vanhassakaupungissa, [[Tinganes]]in niemimaan pohjoisessa päätepisteessä, ja on yksi kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.


Kirkko valmistui alun perin vuonna [[1788]]. Vuonna [[1865]] tapahtunut kirkon uudelleenrakentaminen muutti täysin kirkon ulkonäköä, mutta se vaikutti vain marginaalisesti kirkon rakenteisiin. Vuonna [[1935]] kirkon kuoria pidennettiin neljällä ja metrillä ja kirkkoon rakennettiin uusi [[sakaristo]]. Vuodesta [[1990]] lähtien kirkko on ollut Färsaaren hiippakunnan piispanistuin ja siten tuomiokirkko.
Kirkko valmistui alun perin vuonna [[1788]]. Vuonna [[1865]] tapahtunut kirkon kunnostus muutti täysin kirkon ulkonäköä, mutta se vaikutti vain vähän kirkon rakenteisiin. Vuonna [[1935]] kirkon kuoria pidennettiin neljällä metrillä ja kirkkoon rakennettiin uusi [[sakaristo]]. Vuodesta [[1990]] lähtien kirkko on ollut Färsaarten hiippakunnan piispanistuin ja siten tuomiokirkko.


{{Tynkä/Kirkko}}
{{Tynkä/Kirkko}}
Rivi 9: Rivi 9:
[[Luokka:Färsaarten kirkot]]
[[Luokka:Färsaarten kirkot]]
[[Luokka:Kivikirkot]]
[[Luokka:Kivikirkot]]
[[Luokka:Tórshavn]]

Versio 27. heinäkuuta 2018 kello 12.28

Tuomiokirkko ja merenrantataloja.

Tórshavnin tuomiokirkko on kalkittu kirkkorakennus Färsaarten pääkaupungissa Tórshavnissa. Se on toiseksi vanhin säilynyt kirkko Färsaarilla. Kirkko sijaitsee Tórshavnin vanhassakaupungissa, Tinganesin niemimaan pohjoisessa päätepisteessä, ja on yksi kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Kirkko valmistui alun perin vuonna 1788. Vuonna 1865 tapahtunut kirkon kunnostus muutti täysin kirkon ulkonäköä, mutta se vaikutti vain vähän kirkon rakenteisiin. Vuonna 1935 kirkon kuoria pidennettiin neljällä metrillä ja kirkkoon rakennettiin uusi sakaristo. Vuodesta 1990 lähtien kirkko on ollut Färsaarten hiippakunnan piispanistuin ja siten tuomiokirkko.

Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.