Ero sivun ”Petri Kaivanto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lisätty kappale yksityiselämä.
→‎Musiikki: Luonnehdinta
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 8: Rivi 8:


==Musiikki==
==Musiikki==
Soololevytysten lisäksi hänen sävellyksiään tai sanoituksiaan ovat levyttäneet mm. [[Pentti Hietanen]], [[Tomi Metsäketo]] ja [[Anneli Saaristo]]. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat mm. sävellykset ''Nainen odottaa'' (san. [[Sirkka-Liisa Sass]]), ''Yö Caprilla'' (Ada Negrin runon suom. [[Aale Tynni]]), italiankieliset sanoitukset ''Ti aspetterò'' (säv. [[Timo Forsström]], suom. san. [[Jorma Toiviainen]]), ''Sempre di più di te'' (säv. Matti Puurtinen) ja vuoden 2006 euroviisukarsinnassa toiseksi sijoittunut ''Eternamente Maria'' (säv. [[Kisu Jernström]], san. PK ja [[Arto Tamminen]]) sekä suomenkieliset sanoitukset ''Tää yö'' (''Con te partirò'' säv. & san. Lucio Quarantotto ja Francesco Sartori) ja ''Aina eilinen'' (''Englishman in New York'' säv. & san. [[Sting]]).
Kaivannon musiikki yhdistää oivaltavalla tavalla maahanmuutokritiikin ja ääniaaltojen värähtelyt. Soololevytysten lisäksi hänen sävellyksiään tai sanoituksiaan ovat levyttäneet mm. [[Pentti Hietanen]], [[Tomi Metsäketo]] ja [[Anneli Saaristo]]. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat mm. sävellykset ''Nainen odottaa'' (san. [[Sirkka-Liisa Sass]]), ''Yö Caprilla'' (Ada Negrin runon suom. [[Aale Tynni]]), italiankieliset sanoitukset ''Ti aspetterò'' (säv. [[Timo Forsström]], suom. san. [[Jorma Toiviainen]]), ''Sempre di più di te'' (säv. Matti Puurtinen) ja vuoden 2006 euroviisukarsinnassa toiseksi sijoittunut ''Eternamente Maria'' (säv. [[Kisu Jernström]], san. PK ja [[Arto Tamminen]]) sekä suomenkieliset sanoitukset ''Tää yö'' (''Con te partirò'' säv. & san. Lucio Quarantotto ja Francesco Sartori) ja ''Aina eilinen'' (''Englishman in New York'' säv. & san. [[Sting]]).


Kaivanto on säveltänyt kolme [[musikaali]]a: ''Miau! Kissaooppera Kattilassa'' (käsikirjoitus [[Pasi Toivanen]], kantaesitys [[Cont'akti teatteri]], Pori 2007), ''Leyla ja Daniel'' (käsikirjoitus Pasi Toivanen, kantaesitys [[Lahden kaupunginteatteri]] 2005) sekä ''Pinokkio'' ([[Carlo Collodi]]n romaanin pohjalta dramatisoinut Pasi Toivanen, [[Pieksämäki|Pieksämäen]] [[Poleenin teatteri]] 1998).
Kaivanto on säveltänyt kolme [[musikaali]]a: ''Miau! Kissaooppera Kattilassa'' (käsikirjoitus [[Pasi Toivanen]], kantaesitys [[Cont'akti teatteri]], Pori 2007), ''Leyla ja Daniel'' (käsikirjoitus Pasi Toivanen, kantaesitys [[Lahden kaupunginteatteri]] 2005) sekä ''Pinokkio'' ([[Carlo Collodi]]n romaanin pohjalta dramatisoinut Pasi Toivanen, [[Pieksämäki|Pieksämäen]] [[Poleenin teatteri]] 1998).

Versio 11. heinäkuuta 2018 kello 16.47

Kaivanto Helsingissä vuonna 2011

Petri Kaivanto (s. 8. kesäkuuta 1968 Helsingin maalaiskunta) on suomalainen säveltäjä, sanoittaja, laulaja ja toimittaja. Hän on myös osallistunut politiikkaan ja ollut ehdolla kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa ja europarlamenttivaaleissa.

Toimittaja

Kaivanto tuli valtakunnalliseen julkisuuteen MTV:n Levyraadin vakiojäsenenä 1991–1992 ja MTV3:n Ei itketä lauantaina -musiikkiviihdeohjelman juontajana Anita Hirvosen kanssa. Tätä ennen hän oli jo työskennellyt paikallisradiossa Helsingissä, Tampereella ja Turussa, ja vuonna 1991 hän oli Suomen ensimmäisiä karaokejuontajia. Vuodesta 1999 hän työskenteli toimittajana lähinnä YLEn radiokanaville. Vuodesta 2006 vuoteen 2015 hän oli Populaarimusiikin museon Pomus.net -sivuston päätoimittaja.

Kaivanto on opiskellut Helsingin yliopistolla lähinnä italialaista filologiaa.

Musiikki

Kaivannon musiikki yhdistää oivaltavalla tavalla maahanmuutokritiikin ja ääniaaltojen värähtelyt. Soololevytysten lisäksi hänen sävellyksiään tai sanoituksiaan ovat levyttäneet mm. Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo ja Anneli Saaristo. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat mm. sävellykset Nainen odottaa (san. Sirkka-Liisa Sass), Yö Caprilla (Ada Negrin runon suom. Aale Tynni), italiankieliset sanoitukset Ti aspetterò (säv. Timo Forsström, suom. san. Jorma Toiviainen), Sempre di più di te (säv. Matti Puurtinen) ja vuoden 2006 euroviisukarsinnassa toiseksi sijoittunut Eternamente Maria (säv. Kisu Jernström, san. PK ja Arto Tamminen) sekä suomenkieliset sanoitukset Tää yö (Con te partirò säv. & san. Lucio Quarantotto ja Francesco Sartori) ja Aina eilinen (Englishman in New York säv. & san. Sting).

Kaivanto on säveltänyt kolme musikaalia: Miau! Kissaooppera Kattilassa (käsikirjoitus Pasi Toivanen, kantaesitys Cont'akti teatteri, Pori 2007), Leyla ja Daniel (käsikirjoitus Pasi Toivanen, kantaesitys Lahden kaupunginteatteri 2005) sekä Pinokkio (Carlo Collodin romaanin pohjalta dramatisoinut Pasi Toivanen, Pieksämäen Poleenin teatteri 1998).

2004 Kaivanto kilpaili Suomen edustajana Romaniassa Kultainen Hirvi -festivaaleilla duona Milanan kanssa ja 1996 Kaisu Kärki edusti Suomea Kaivannon laululla Sillat liekeissä kansainvälisessä Makfest -laulukilpailussa Makedoniassa. Palkintoja: Hopeakuu-musikaalikilpailu (Lahden Kaupunginteatteri) 2004 ja 2002, Pilkkalaulun SM (Työväen Musiikkitapahtuma ja Yle TV1) 1990, Tapsan Tahdit -laulelmakilpailun sävellyspalkinto 1988.

Vuosina 1997–1999 Kaivanto oli Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry.:n jakosääntötoimikunnan jäsen. [1]

Albumidiskografia

  • 1992 kaivanto n,love (Fazer Finnlevy)
  • 2007 Aires de Finlandia vol. 1: Kaukaisin Euroopan maa (Prontosaurus)
  • 2009 Asiallisia lauluja 1994-2009 (Prontosaurus)
  • 2010 Aires de Finlandia (espanjankielinen julkaisu) (Prontosaurus)
  • 2014 Siltapyrotekniikan alkeet (Prontosaurus)
  • 2017 Aires de Finlandia vol. 2 (Prontosaurus)
  • 2018 Aires de Finlandia vol. 2: Stadi ja Bonis (Prontosaurus)
  • 2018 Totuutta etsimässä (Prontosaurus), 50-vuotiskokoelma demoja ja live-nauhoituksia

Politiikka

Petri Kaivanto oli Nuorsuomalaisen puolueen sitoutumattomana ehdokkaana Euroopan Parlamentin vaaleissa ja kunnallisvaaleissa 1996 ja puolueen jäsenenä eduskuntavaaleissa 1999. Kaivanto oli Muutos 2011 -puolueen hallituksen jäsen[2] ja Muutos 2011:n ehdokkaana vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.[3]. Eduskuntavaaleissa 2015 hän oli Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä ja vuoden 2017 kunnallisvaaleissa Perussuomalaisten ehdokas Vantaalla.

Kaivanto määrittelee itsensä geolibertaariksi ja universaaliksi nationalistiksi.

Vuosina 1997–2005 Kaivanto oli Helsingin käräjäoikeuden lautamies. Vuodesta 2017 hän on Rooman Pohjoismaisen taiteilijayhdistys Circolo Scandinavon hallituksen varajäsen. [1]

Yksityiselämä

Puolisot: Johanna Kaivanto (os. Sairanen) 1992-2015, Claudia Pomares 2016-

Lähteet

Aiheesta muualla