Ero sivun ”Kang ja Kodos” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Esiintymiset: parantelua, myös tarinoiden nimet suomeksi, tämä loppuu kesken
jaksojen nimet oikeaan muotoon ja muuta
Rivi 8: Rivi 8:
| ammatti =
| ammatti =
| sukulaiset = Kangilla on tytär Kamala.
| sukulaiset = Kangilla on tytär Kamala.
| ensiesiintyminen = ”Kauhujuttu” ([[Simpsonit (2. tuotantokausi)|2. tuotantokausi]])
| ensiesiintyminen = ”Kauhujuttu” ([[Simpsonit (2. tuotantokausi)|2. tuotantokausi]])
| ääninäyttelijä = Kang: [[Harry Shearer]]<br />Kodos: [[Dan Castellaneta]]
| ääninäyttelijä = Kang: [[Harry Shearer]]<br />Kodos: [[Dan Castellaneta]]
}}
}}
Rivi 23: Rivi 23:
{{juonipaljastus}}
{{juonipaljastus}}


'''Kauhujuttu:''' Heidät nähdään toisessa tarinassa ”Nälkäiset ovat kirottuja”, jossa he kaappaavat Simpsonit ja alkavat syöttää heitä ja kertovat vievänsä nämä paratiisiin. Lisalla on epäilyksensä asian suhteen, mutta paljastuukin että oliot puhuivatkin täyttä totta. Avaruusoliot palauttavat perheen takaisin maahan epäilevän rotunsa vuoksi. Tarinassa nähdään myös muitakin samannäköisiä olioita.
'''Kauhujuttu:''' Heidät nähdään toisessa tarinassa ”Nälkäiset ovat kirottuja”, jossa he kaappaavat Simpsonit ja alkavat syöttää heitä ja kertovat vievänsä heidät paratiisiin. [[Lisa Simpson|Lisalla]] epäilee Kangin ja Kodosin aikovan syödä heidät, mutta kuultuaan epäilyksistä oliot loukkaantuvat kiittämättömyydestä ja palauttavat Simpsonit takaisin kotiinsa. Tarinassa nähdään myös muitakin samannäköisiä olioita.


'''Painajaisia:''' Tarinassa ”Monkey's Paw” Kang ja Kodos hyökkäävät Maahan juuri kun maailmanrauha on syntynyt ja aseista on luovuttu. Ned Flandersin apinankäpälä-toiveen ansiosta heidät saadaan lopulta karkotettua.
'''Painajaisia:''' Tarinassa ”Monkey's Paw” Kang ja Kodos hyökkäävät Maahan juuri kun maailmanrauha on syntynyt ja aseista on luovuttu. Apinankäpälä kuitenkin toteuttaa [[Ned Flanders]]in toiveen avaruusolioiden karkottamisesta.


'''Kauhuja kerrassaan:''' Kang ja Kodos nähdään vain pikaisesti tarinassa ”Z niin kuin zombi”, katsomassa Maapalloa avaruusaluksestaan.
'''Kauhuja kerrassaan:''' Kang ja Kodos nähdään vain pikaisesti tarinassa ”Z niin kuin zombi” katsomassa Maapalloa avaruusaluksestaan.


'''Kauhujen talo 4:''' Toinen pikaesiintyminen. Tarinassa ”Terror at 5½ Feet” he katselevat jälleen Maailmaa kunnes huomaavat Gremlin-hirviön tuhoavan alustansa.
'''Kauhujen talo, osa 4:''' Toinen pikaesiintyminen. Tarinassa ”Terror at 5½ Feet” he katselevat jälleen Maailmaa kunnes huomaavat Gremlin-hirviön tuhoavan alustansa.


'''Kauhujen talo 5:''' Tarinassa ”Aika ja rangaistus” he nauravat aikamatkailevalle Homerille, kunnes muuttuvat Peabodyksi ja Shermaniksi.
'''Kauhujen talo, osa 5:''' Tarinassa ”Aika ja rangaistus” he nauravat aikamatkailevalle Homerille, kunnes muuttuvat [[Peabody ja Sherman|Peabodyksi ja Shermaniksi]].


'''Kauhujen talo 6:''' Heidät nähdään jälleen vain vilaukselta liftaamassa tienvarressa luullen mainosdonitsia kulkuneuvoksi tarinassa ”Jättirumilusten hyökkäys”.
'''Kauhujen talo, osa 6:''' Heidät nähdään jälleen vain vilaukselta tarinassa ”Jättirumilusten hyökkäys” liftaamassa tienvarressa luullen mainosdonitsia kulkuneuvoksi.


'''Kauhujen talo 7:''' Kang ja Kodos ovat pääosassa viimeisessä tarinassa ”Kansalainen Kang”. Tarinassa he kaappaavat [[Bill Clinton]]in ja [[Bob Dole]]n kesken presidentinvaalien ja naamioituvat näiksi. Totuuden paljastumisesta huolimatta Kang valitaan Yhdysvaltain presidentiksi. Tämä on harvoja jaksoja, joissa Kang ja Kodos onnistuvat pyrkimyksessään orjuuttaa ihmiskunta.
'''Kauhujen talo, osa 7:''' Kang ja Kodos ovat pääosassa viimeisessä tarinassa ”Kansalainen Kang”. He kaappaavat [[Bill Clinton]]in ja [[Bob Dole]]n kesken presidentinvaalien ja ottavat näiden hahmot. Totuuden paljastumisesta huolimatta Kang valitaan Yhdysvaltain presidentiksi. Tämä on harvoja jaksoja, joissa Kang ja Kodos onnistuvat pyrkimyksessään orjuuttaa ihmiskunta.


'''Kauhujen talo 8:''' Tarinassa ”Homega-ihminen” heidän aluksensa vierestä suhahtaa ydinpommi ja Kang ja Kodos ottavat hädissään yhteyttä päämajaansa.
'''Kauhujen talo, osa 8:''' Tarinassa ”Homega-ihminen” heidän aluksensa vierestä suhahtaa ydinohjus ja Kang ja Kodos ottavat hädissään yhteyttä päämajaansa.


'''Kauhujen talo 9:''' He ovat jälleen pääosassa tarinassa ”Tenava tähtien takaa”, jossa paljastuu, että Maggie on oikeasti Kangin lapsi. Eräänä päivänä he tulevat hakemaan Maggieta, joka on jo alkanut osoittaa avaruusolion merkkejä. Mutta Simpsonit eivät laspsesta helposti luovu ja tapausta mennään selvittämään Jerry Springer Show’hun.
'''Kauhujen talo, osa 9:''' He ovat jälleen pääosassa tarinassa ”Tenava tähtien takaa”, jossa paljastuu, että [[Maggie Simpson|Maggie]] on oikeasti Kangin lapsi. Eräänä päivänä he tulevat hakemaan Maggieta, joka on jo alkanut osoittaa avaruusolion merkkejä. Mutta Simpsonit eivät lapsesta helposti luovu ja tapausta mennään selvittämään ''[[Jerry Springer Show]]’hun''.


'''Kauhujen talo 10:''' Tällä kertaa Kang ja Kodos eivät ole kytkeytyneenä mihinkään tarinaan. He vain juontavat "kymmenennen juhla-show'n" alun.
'''Kauhujen talo, osa 10:''' Tällä kertaa Kang ja Kodos eivät ole kytkeytyneenä mihinkään tarinaan. He vain juontavat "kymmenennen juhla-show'n" alun.


'''Kauhujen talo 11:''' Heidät nähdään vasta jakson lopussa, jossa he ihmettelevät miksei heitä kelpuutettu tämän Halloweenin jaksoon.
'''Kauhujen talo, osa 11:''' Heidät nähdään vasta jakson lopussa, jossa he ihmettelevät miksei heitä kelpuutettu tämän halloweenin jaksoon.


'''Kauhujen talo 12:''' Lyhyt vierailu tarinassa ”Kirottua elämää”. He ovat vieraina mustalaiseukon ja irlantilaisen maahisen häissä.
'''Kauhujen talo, osa 12:''' Lyhyt vierailu tarinassa ”Kirottua elämää”. He ovat vieraina mustalaiseukon ja irlantilaisen maahisen häissä.


'''Kauhujen talo 13:''' Jakson lopussa he tulevat aluksellaan paikalle ja toteavat, että tri Hibbertin pääkallon muotoinen saari muistuttaa heidän (ilmeisesti jonkinlaisen alien-kielen) nelosta.
'''Kauhujen talo, osa 13:''' Jakson lopussa he tulevat aluksellaan paikalle ja toteavat, että tri Hibbertin pääkallon muotoinen saari muistuttaa heidän kielensä nelosta.


'''Kauhujen talo 14:''' Jakson alussa he ihmettelevät miksi Halloween-jaksoa näytetään marraskuussa.
'''Kauhujen talo, osa 14:''' Jakson alussa he ihmettelevät miksi halloween-jaksoa näytetään marraskuussa.


'''Kauhujen talo 15:''' Tällä kertaa he ovat saaneet jakson alkuu oman show’nsa. Tässä lyhyessä sitcomissa, he kokkaavat Simpsoneiden perheestä ruokaa kylään tulevalle pomolleen. Lisäksi heidät nähdään tarinassa ''Four Beheadings and a Funeral'' antiikkisella avaruusaluksellaan Lontoon taivaalla.
'''Kauhujen talo, osa 15:''' Tällä kertaa he ovat saaneet jakson alkuu oman show’nsa. Tässä lyhyessä sitcomissa he kokkaavat Simpsoneiden perheestä ruokaa kylään tulevalle pomolleen. Lisäksi heidät nähdään tarinassa ”Neljä teloitusta ja yhdet hautajaiset” antiikkisella avaruusaluksellaan Lontoon taivaalla.


'''Kauhujen talo 16:''' Jakson alussa Kang ja Kodos katsovat baseballia, mutta tylsistyvät sen hitauteen. Nopeutussäteen ansiosta peli nopeutuu, mutta lopulta jopa niin paljon että koko maailmankaikkeus tuhoutuu.
'''Kauhujen talo, osa 16:''' Jakson alussa Kang ja Kodos katsovat baseballia, mutta tylsistyvät sen hitauteen. Nopeutussäteen ansiosta peli nopeutuu, mutta lopulta jopa niin paljon että koko maailmankaikkeus tuhoutuu.


'''Kauhujen talo 17:''' Tarinassa ”Päivä, jolloin maa oli hölmö” Springfield joutuu avaruusolioihin kohdistuvan radiopilan kohteeksi. Mutta kun Kang ja Kodos oikeasti hyökkäävät, kukaan ei ota tätä tosissaan. Tämän vuoksi Kang ja Kodos voivatkin vallata maailman kaikessa rauhassa. Epilogissa he ovat pettyneitä siihen, ettei heitä otettu vastaan vapauttajina ja että sota ihmisiä vastaan jatkuu yhä.
'''Kauhujen talo, osa 17:''' Tarinassa ”Päivä, jolloin maa oli hölmö” Springfield joutuu [[Maailmojen sota (radiokuunnelma)|avaruusolioita koskevan radiopilan]] kohteeksi. Mutta kun Kang ja Kodos oikeasti hyökkäävät, kukaan ei ota tätä tosissaan. Tämän vuoksi Kang ja Kodos voivatkin vallata maailman kaikessa rauhassa. Epilogissa he ovat pettyneitä siihen, ettei heitä otettu vastaan vapauttajina ja että sota ihmisiä vastaan jatkuu yhä.


'''Kauhujen talo 18:''' Tarinassa ”E.T., mene jo kotiin” löytää Bart takapihaltaan Kodosin ja piilottaa tämän asuntoonsa. Kodos vakuuttaa vilpittömästi tulevansa rauhassa, mutta kutsuukin lopulta lisää avaruusolioita valtaamaan maailmaa.
'''Kauhujen talo, osa 18:''' Tarinassa ”E.T., mene jo kotiin” Bart löytää takapihaltaan Kodosin ja piilottaa tämän asuntoonsa. Kodos vakuuttaa vilpittömästi tulevansa rauhassa, mutta kutsuukin lopulta lisää avaruusolioita valtaamaan maailmaa. Kaikki saadaan tapettua.


'''Kauhujen talo 19:''' Jaksossa ”Suurkurpitsa tulee, Milhouse” Kang ja Kodos nähtiin lasten kanssa tanssimassa.
'''Kauhujen talo, osa 19:''' Jaksossa ”Suurkurpitsa tulee, Milhouse” Kang ja Kodos nähdään lasten kanssa tanssimassa.


'''Kauhujen talo 20:''' Kang ja Kodos nähdään viimeisessä osiossa ”Moella on rytmiä veressä” katsomassa musikaalia.
'''Kauhujen talo, osa 20:''' Kang ja Kodos nähdään viimeisessä osiossa ”Moella on rytmiä veressä” katsomassa musikaalia.


{{Kesken|Uusimmat jaksot puuttuvat}}
{{Kesken|Uusimmat jaksot puuttuvat}}

Versio 6. heinäkuuta 2018 kello 22.19

Kang ja Kodos
[[Tiedosto:|250px|]]
Ensiesiintyminen ”Kauhujuttu” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Kang: Harry Shearer
Kodos: Dan Castellaneta
Henkilötiedot
Sukupuoli mahdollisesti kaksineuvoisia
Hiukset ei ole
Ikä ~50 000lähde?
Tärkeimmät sukulaiset Kangilla on tytär Kamala.

Kang ja Kodos ovat kaksi kuvitteellista avaruusolentoa amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. He ovat kotoisin Rigel 4 -nimiseltä planeetalta ja suunnittelevat usein Maapallon valloittamista ja ihmiskunnan orjuuttamista. He ovat mustekalamaisia, vihreitä, yksisilmäisiä olentoja, joilla on lasinen kupukypärä päässään ja jotka kuolaavat jatkuvasti puhuessaan. He puhuvat rigelin kieltä, joka on identtistä englannin kielen kanssa. Kangia ääninäyttelee Harry Shearer ja Kodosia Dan Castellaneta. Kangin ja Kodosin erottaa toisistaan vain äänestä.

Kang ja Kodos esiintyvät lähes yksinomaan Simpsonien halloween-aiheisissa ”Kauhujen talo” -jaksoissa, joiden tapahtumat poikkeavat sarjan normaalista todellisuudesta. Hahmojen ensiesiintyminen oli ensimmäisessä ”Kauhujen talossa” eli 2. tuotantokauden jaksossa ”Kauhujuttu”, jossa oli mukana myös kolmas avaruusolento Serak (ääninäyttelijä James Earl Jones), mutta häntä ei ole nähty myöhemmin. Silloin kun Kangilla ja Kodosilla ei ole varsinaista roolia jossain halloween-jaksossa, heidät nähdään tyypillisesti irrallisessa kohtauksessa tarkkailemassa tapahtumia lentävässä lautasessaan ja kommentoimassa juonta. Heillä on yleensä tapana pilkata ”typeriä maan asukkaita” (engl. Foolish earthlings) ja nauraa mahtipontista ja vahingoniloista naurua. Toistaiseksi Kang ja Kodos ovat olleet mukana jokaisessa ”Kauhujen talo” -jaksossa.

Kangin ja Kodosin ensimmäinen esiintyminen tavallisessa jaksossa oli pieni vilahdus 8. kauden jaksossa ”Perjantai-illan aave”. Ainoa Kangia ja Kodosia käsittelevä tavallinen jakso on 26. kauden jakso ”Herkku-Homer”, jossa Simpsonin perhe joutuu heidän kotiplaneetalleen.

8. kauden jakson ”Kauhujen talo VII” mukaan Kodos olisi Kangin sisko ja siten naispuolinen, mutta toisissa jaksoissa molemmat vaikuttavat miespuolisilta tai sukupuolettomilta. Välillä heidän lajinsa vihjaillaan olevan kaksineuvoisia tai lisääntyvän suvuttomasti.

Esiintymiset Kauhujen talo -jaksoissa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauhujuttu: Heidät nähdään toisessa tarinassa ”Nälkäiset ovat kirottuja”, jossa he kaappaavat Simpsonit ja alkavat syöttää heitä ja kertovat vievänsä heidät paratiisiin. Lisalla epäilee Kangin ja Kodosin aikovan syödä heidät, mutta kuultuaan epäilyksistä oliot loukkaantuvat kiittämättömyydestä ja palauttavat Simpsonit takaisin kotiinsa. Tarinassa nähdään myös muitakin samannäköisiä olioita.

Painajaisia: Tarinassa ”Monkey's Paw” Kang ja Kodos hyökkäävät Maahan juuri kun maailmanrauha on syntynyt ja aseista on luovuttu. Apinankäpälä kuitenkin toteuttaa Ned Flandersin toiveen avaruusolioiden karkottamisesta.

Kauhuja kerrassaan: Kang ja Kodos nähdään vain pikaisesti tarinassa ”Z niin kuin zombi” katsomassa Maapalloa avaruusaluksestaan.

Kauhujen talo, osa 4: Toinen pikaesiintyminen. Tarinassa ”Terror at 5½ Feet” he katselevat jälleen Maailmaa kunnes huomaavat Gremlin-hirviön tuhoavan alustansa.

Kauhujen talo, osa 5: Tarinassa ”Aika ja rangaistus” he nauravat aikamatkailevalle Homerille, kunnes muuttuvat Peabodyksi ja Shermaniksi.

Kauhujen talo, osa 6: Heidät nähdään jälleen vain vilaukselta tarinassa ”Jättirumilusten hyökkäys” liftaamassa tienvarressa luullen mainosdonitsia kulkuneuvoksi.

Kauhujen talo, osa 7: Kang ja Kodos ovat pääosassa viimeisessä tarinassa ”Kansalainen Kang”. He kaappaavat Bill Clintonin ja Bob Dolen kesken presidentinvaalien ja ottavat näiden hahmot. Totuuden paljastumisesta huolimatta Kang valitaan Yhdysvaltain presidentiksi. Tämä on harvoja jaksoja, joissa Kang ja Kodos onnistuvat pyrkimyksessään orjuuttaa ihmiskunta.

Kauhujen talo, osa 8: Tarinassa ”Homega-ihminen” heidän aluksensa vierestä suhahtaa ydinohjus ja Kang ja Kodos ottavat hädissään yhteyttä päämajaansa.

Kauhujen talo, osa 9: He ovat jälleen pääosassa tarinassa ”Tenava tähtien takaa”, jossa paljastuu, että Maggie on oikeasti Kangin lapsi. Eräänä päivänä he tulevat hakemaan Maggieta, joka on jo alkanut osoittaa avaruusolion merkkejä. Mutta Simpsonit eivät lapsesta helposti luovu ja tapausta mennään selvittämään Jerry Springer Show’hun.

Kauhujen talo, osa 10: Tällä kertaa Kang ja Kodos eivät ole kytkeytyneenä mihinkään tarinaan. He vain juontavat "kymmenennen juhla-show'n" alun.

Kauhujen talo, osa 11: Heidät nähdään vasta jakson lopussa, jossa he ihmettelevät miksei heitä kelpuutettu tämän halloweenin jaksoon.

Kauhujen talo, osa 12: Lyhyt vierailu tarinassa ”Kirottua elämää”. He ovat vieraina mustalaiseukon ja irlantilaisen maahisen häissä.

Kauhujen talo, osa 13: Jakson lopussa he tulevat aluksellaan paikalle ja toteavat, että tri Hibbertin pääkallon muotoinen saari muistuttaa heidän kielensä nelosta.

Kauhujen talo, osa 14: Jakson alussa he ihmettelevät miksi halloween-jaksoa näytetään marraskuussa.

Kauhujen talo, osa 15: Tällä kertaa he ovat saaneet jakson alkuu oman show’nsa. Tässä lyhyessä sitcomissa he kokkaavat Simpsoneiden perheestä ruokaa kylään tulevalle pomolleen. Lisäksi heidät nähdään tarinassa ”Neljä teloitusta ja yhdet hautajaiset” antiikkisella avaruusaluksellaan Lontoon taivaalla.

Kauhujen talo, osa 16: Jakson alussa Kang ja Kodos katsovat baseballia, mutta tylsistyvät sen hitauteen. Nopeutussäteen ansiosta peli nopeutuu, mutta lopulta jopa niin paljon että koko maailmankaikkeus tuhoutuu.

Kauhujen talo, osa 17: Tarinassa ”Päivä, jolloin maa oli hölmö” Springfield joutuu avaruusolioita koskevan radiopilan kohteeksi. Mutta kun Kang ja Kodos oikeasti hyökkäävät, kukaan ei ota tätä tosissaan. Tämän vuoksi Kang ja Kodos voivatkin vallata maailman kaikessa rauhassa. Epilogissa he ovat pettyneitä siihen, ettei heitä otettu vastaan vapauttajina ja että sota ihmisiä vastaan jatkuu yhä.

Kauhujen talo, osa 18: Tarinassa ”E.T., mene jo kotiin” Bart löytää takapihaltaan Kodosin ja piilottaa tämän asuntoonsa. Kodos vakuuttaa vilpittömästi tulevansa rauhassa, mutta kutsuukin lopulta lisää avaruusolioita valtaamaan maailmaa. Kaikki saadaan tapettua.

Kauhujen talo, osa 19: Jaksossa ”Suurkurpitsa tulee, Milhouse” Kang ja Kodos nähdään lasten kanssa tanssimassa.

Kauhujen talo, osa 20: Kang ja Kodos nähdään viimeisessä osiossa ”Moella on rytmiä veressä” katsomassa musikaalia.


Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Star Trek -viittaukset

Kangin ja Kodosin nimet tulevat molemmat Star Trekistä, klingonikapteeni Kangilta ja ihmisroisto Kodos (The Executioner)ilta. Ensimmäisessä ”Kauhujen talossa” nähty Serak oli myös nimetty Star Trekin Sarekin mukaan.

Heidän kotiplaneettansa Rigel 7 nähdään Star Trekissä Rigel VII -nimellä. Myös Simpsoneissa mainittu Rigel 4 oli Star Trekissä Rigel IV.