Ero sivun ”Sydämen soinnut” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+
LKFbot (keskustelu | muokkaukset)
p →‎top: lihavoitu + kursivoitu teksti muutettu pelkästään lihavoiduksi using AWB
Rivi 31: Rivi 31:
| amg =
| amg =
}}
}}
'''''Sydämen soinnut''''' (''Music of the Heart'') on vuonna 1999 ensi-iltansa saanut [[Wes Craven]]in ohjaama draamaelokuva. Sen pääosissa ovat [[Meryl Streep]], [[Aidan Quinn]], [[Gloria Estefan]] ja [[Angela Bassett]]. Elokuva kertoo yksinhuoltajaäidistä, joka ryhtyy opettamaan viulunsoittoa köyhän itä-harlemilaisen peruskoulun oppilaille. Hänestä kehkeytyy koulun suosituin opettaja, mutta koulun budjettileikkaukset uhkaavat lopettaa suositut viulukurssit. Kurssin pelastamiseksi järjestetään suuri tukikonsertti.
'''Sydämen soinnut''' (''Music of the Heart'') on vuonna 1999 ensi-iltansa saanut [[Wes Craven]]in ohjaama draamaelokuva. Sen pääosissa ovat [[Meryl Streep]], [[Aidan Quinn]], [[Gloria Estefan]] ja [[Angela Bassett]]. Elokuva kertoo yksinhuoltajaäidistä, joka ryhtyy opettamaan viulunsoittoa köyhän itä-harlemilaisen peruskoulun oppilaille. Hänestä kehkeytyy koulun suosituin opettaja, mutta koulun budjettileikkaukset uhkaavat lopettaa suositut viulukurssit. Kurssin pelastamiseksi järjestetään suuri tukikonsertti.


Meryl Streep opetteli soittamaan [[Konsertot (Bach)|Bachin kaksoisviulukonsertton kahdelle viululle]] rooliaan varten. Hän sai roolisuorituksestaan Oscar, Golden Globe ja SAG-ehdokkuudet.
Meryl Streep opetteli soittamaan [[Konsertot (Bach)|Bachin kaksoisviulukonsertton kahdelle viululle]] rooliaan varten. Hän sai roolisuorituksestaan Oscar, Golden Globe ja SAG-ehdokkuudet.

Versio 6. heinäkuuta 2018 kello 15.23

Sydämen soinnut
Music of the Heart
Ohjaaja Wes Craven
Käsikirjoittaja Pamela Gray
Tuottaja Susan Kaplan
Marianne Maddalena
Allan Miller
Walter Scheuer
Säveltäjä Mason Daring
Kuvaaja Peter Deming
Leikkaaja Gregg Featherman
Patrick Lussier
Pääosat Meryl Streep
Angela Bassett
Aidan Quinn
Gloria Estefan
Cloris Leachman
Jane Leeves
Kieran Culkin
Charlie Hofheimer
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Buena Vista Distribution
Levittäjä Miramax
Netflix
Vudu
Ensi-ilta Yhdysvallat 29. lokakuuta 1999
Kesto 123 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 29 milj. USD
Tuotto 14 859 394 USD
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Sydämen soinnut (Music of the Heart) on vuonna 1999 ensi-iltansa saanut Wes Cravenin ohjaama draamaelokuva. Sen pääosissa ovat Meryl Streep, Aidan Quinn, Gloria Estefan ja Angela Bassett. Elokuva kertoo yksinhuoltajaäidistä, joka ryhtyy opettamaan viulunsoittoa köyhän itä-harlemilaisen peruskoulun oppilaille. Hänestä kehkeytyy koulun suosituin opettaja, mutta koulun budjettileikkaukset uhkaavat lopettaa suositut viulukurssit. Kurssin pelastamiseksi järjestetään suuri tukikonsertti.

Meryl Streep opetteli soittamaan Bachin kaksoisviulukonsertton kahdelle viululle rooliaan varten. Hän sai roolisuorituksestaan Oscar, Golden Globe ja SAG-ehdokkuudet.

Aiheesta muualla

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.