Ero sivun ”Jakob Bremer” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
63 merkkiä poistettu ,  3 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Bremer oli jo varhain mukana suolantuonnissa Espanjasta ja hänestä tuli Turun suurin laivanvarustaja. 1750-luvulla hän omisti osuuksia kaupungin suurimpaan alukseen nimeltä 'Storfursten af Finland', joka pystyi ottamaan 300 lästin lastin ja 'Nordstierna', joka otti 222 lästin lastin. Turusta vietiin lautatavaraa, tervaa ja rautaa. Turvatakseen puutavaran saannin Bremer hankki osuuksia vesisahoista Turun ja Porin läänistä. Elämänsä loppupuolella hän omisti puolet Marttilan Kosken sahasta, osuuksia Luvian sahasta ja omisti Kauvatsan Sääkskosken sahan kokonaan.
 
Hyvinä satovuosina Bremer vei laivoillaan suuria määriä viljaa. Suolan lisäksi tuontilastina oli viinejä, siirtomaatavaroita ja käsityöläistuotteita Etelä- ja Länsi-Euroopasta sekä pellavaa ja hamppua Venäjältä. Vuodesta 1755 Bremer oli Turun merimiestalonmerimieshuoneen johtaja.
Han var även ägare till flera andra industrianläggningar, och kom att lovordas i riksdagsberättelsen 1770.
 
Bremerillä ei ollut lainkaan perittyä omaisuutta aloittaessaan kauppiasuraansa. Vauraus kasvoi valtavalla työteliäisyydellä, säästäväisyydellä ja tarkalla suunnittelulla. Hän ei ottanut vastaan arvonimiä tai muita kunnianosoituksista, joita aikalaiset hänelle tarjosivat.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://juhansuku.blogspot.com/2008/05/turun-rikkain-mies.html|nimeke=Juhan suku-uutiset: Turun rikkain mies|julkaisu=Juhan suku-uutiset|ajankohta=2008-05-23|viitattu=2018-06-25}}</ref>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko