Ero sivun ”742 Evergreen Terrace” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
käännösvirheen korjaus
muutama juttu lisää
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:742 Evergreen Terrace.png|thumb|742 Evergreen Terrace ''Simpsonien'' [[Simpsonit (11. tuotantokausi)|11. tuotantokauden]] jaksossa ”Mr. Simpson menee Hollywoodiin”.]]
[[Tiedosto:742 Evergreen Terrace.png|thumb|742 Evergreen Terrace ''Simpsonien'' [[Simpsonit (11. tuotantokausi)|11. tuotantokauden]] jaksossa ”Mr. Simpson menee Hollywoodiin”.]]
[[Tiedosto:The Simpsons house.jpg|thumb|Vuonna 1997 [[Nevada]]n [[Henderson (Nevada)|Hendersoniin]] osoitteeseen 712 Red Bark Lane rakennettiin Simpsonien talon näköisversio. Kuvassa talo vuonna 2007 sen jälkeen, kun se uudelleenmuotoiltiin ja siitä poistettiin ''[[The Simpsons Movie]]'' -elokuvassa esiintyneet yksityiskohdat.]]
[[Tiedosto:The Simpsons house.jpg|thumb|Vuonna 1997 [[Nevada]]n [[Henderson (Nevada)|Hendersoniin]] osoitteeseen 712 Red Bark Lane rakennettiin Simpsonien talon näköisversio. Kuvassa talo vuonna 2007 sen jälkeen, kun se uudelleenmuotoiltiin ja siitä poistettiin ''The Simpsons Movie'' -elokuvassa esiintyneet yksityiskohdat.]]
'''742 Evergreen Terrace''' on ''[[Simpsonit]]''-piirrossarjan päähenkilöiden, [[Simpsonin perhe]]en, kuvitteellinen asuintalo ja osoite [[Springfield (Simpsonit)|Springfieldin]] kaupungissa. Talon omistaa perheen isä, [[Homer Simpson]]. ''Simpsonien'' luoja [[Matt Groening]] nimesi talon käymänsä [[The Evergreen State College]]n mukaan.
'''742 Evergreen Terrace''' on ''[[Simpsonit]]''-piirrossarjan päähenkilöiden, [[Simpsonin perhe]]en, kuvitteellinen asuintalo ja osoite [[Springfield (Simpsonit)|Springfieldin]] kaupungissa. Talon omistaa perheen isä, [[Homer Simpson]]. ''Simpsonien'' luoja [[Matt Groening]] nimesi talon käymänsä [[The Evergreen State College]]n mukaan.


Talo on kaksikerroksinen [[omakotitalo]], jonka yksityiskohdat ovat useimmissa jaksoissa pääosin samat aina huonekalujen ja taulujen sijoittelua myöten. Talon takapihalla olevassa puussa on puumaja. Talo tuhoutui ''[[The Simpsons Movie]]'' -elokuvassa, mutta rakennettiin entiselleen. Elokuvan perusteella Simpsonien talo olisi aivan Springfieldin ulkolaidalla, mutta sarjan jaksot eivät ole johdonmukaisia tämän suhteen.
Simpsonien talon vasemmalla puolella (kadulta nähtynä) on [[Ned Flanders]]in talo, osoitteessa 744 Evergreen Terrace.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.bbc.co.uk/cult/simpsons/episodeguide/season9/page9.shtml | Nimeke = BBC - Cult - The Simpsons: Season Nine Episode Guide - Realty Bites.}}</ref><ref>The Simpsons The Complete Ninth Season DVD commentary for the episode "Realty Bites" (DVD) 20th Century Fox. 2006.</ref> Oikealla puolella oleva talo on puolestaan ollut useammankin henkilön omistuksessa, kuten Ruth ja Laura Powersin, [[Sideshow Bob]]in ja [[Flandersin perhe]]en sukulaisten (Ted Flandersin ja hänen tytärtensä Connien ja Bonnien).

Simpsonien talon vasemmalla puolella (kadulta nähtynä) on [[Ned Flanders]]in talo, osoitteessa 744 Evergreen Terrace.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.bbc.co.uk/cult/simpsons/episodeguide/season9/page9.shtml | Nimeke = BBC - Cult - The Simpsons: Season Nine Episode Guide - Realty Bites.}}</ref><ref>The Simpsons The Complete Ninth Season DVD commentary for the episode "Realty Bites" (DVD) 20th Century Fox. 2006.</ref> Oikealla puolella oleva talo on puolestaan ollut useammankin henkilön omistuksessa, kuten herra ja rouva Winfieldin, Ruth ja Laura Powersin, valenimellä esiintyneen [[Sideshow Bob]]in ja [[Flandersin perhe]]en sukulaisten (Ted Flandersin ja hänen tytärtensä Connien ja Bonnien).


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 21. kesäkuuta 2018 kello 23.31

742 Evergreen Terrace Simpsonien 11. tuotantokauden jaksossa ”Mr. Simpson menee Hollywoodiin”.
Vuonna 1997 Nevadan Hendersoniin osoitteeseen 712 Red Bark Lane rakennettiin Simpsonien talon näköisversio. Kuvassa talo vuonna 2007 sen jälkeen, kun se uudelleenmuotoiltiin ja siitä poistettiin The Simpsons Movie -elokuvassa esiintyneet yksityiskohdat.

742 Evergreen Terrace on Simpsonit-piirrossarjan päähenkilöiden, Simpsonin perheen, kuvitteellinen asuintalo ja osoite Springfieldin kaupungissa. Talon omistaa perheen isä, Homer Simpson. Simpsonien luoja Matt Groening nimesi talon käymänsä The Evergreen State Collegen mukaan.

Talo on kaksikerroksinen omakotitalo, jonka yksityiskohdat ovat useimmissa jaksoissa pääosin samat aina huonekalujen ja taulujen sijoittelua myöten. Talon takapihalla olevassa puussa on puumaja. Talo tuhoutui The Simpsons Movie -elokuvassa, mutta rakennettiin entiselleen. Elokuvan perusteella Simpsonien talo olisi aivan Springfieldin ulkolaidalla, mutta sarjan jaksot eivät ole johdonmukaisia tämän suhteen.

Simpsonien talon vasemmalla puolella (kadulta nähtynä) on Ned Flandersin talo, osoitteessa 744 Evergreen Terrace.[1][2] Oikealla puolella oleva talo on puolestaan ollut useammankin henkilön omistuksessa, kuten herra ja rouva Winfieldin, Ruth ja Laura Powersin, valenimellä esiintyneen Sideshow Bobin ja Flandersin perheen sukulaisten (Ted Flandersin ja hänen tytärtensä Connien ja Bonnien).

Lähteet

  1. BBC - Cult - The Simpsons: Season Nine Episode Guide - Realty Bites. bbc.co.uk.
  2. The Simpsons The Complete Ninth Season DVD commentary for the episode "Realty Bites" (DVD) 20th Century Fox. 2006.

Aiheesta muualla

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.