Ero sivun ”Syntynyt terve tyttö” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
214 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
Alun lihavoitu ja kursivoitu muutettu pelkästään lihavoiduksi. Päivitetty Elonet-tunniste elokuvamallineessa. Poistettu AM-osio, jossa linkitetty sisältö löytyy elokuvamallineen Elonet-linkin kautta.
p (luokka)
(Alun lihavoitu ja kursivoitu muutettu pelkästään lihavoiduksi. Päivitetty Elonet-tunniste elokuvamallineessa. Poistettu AM-osio, jossa linkitetty sisältö löytyy elokuvamallineen Elonet-linkin kautta.)
| kotisivut =
| imdb =
| elonet = ek2l7i120798
| amg =
}}
'''''Syntynyt terve tyttö''''' on [[Ilmari Unho]]n ohjaama suomalainen elokuva, joka valmistui 1943. Elokuva perustuu [[Valentin]]in näytelmään ''Syntynyt terve tyttö'' (1941).
 
Sota-aikaista elokuvaa on aikoinaan mainostettu "haikarapoliittiseksi hupailuksi".<ref>Arto Pajukallio, Elokuvat, Helsingin Sanomat 5.4.2011 sivu D 7</ref> Päähenkilö Ireene Helasuo on lapsettomien yhdistyksen puheenjohtaja, joka ei halua lapsia. Helasuon pariskunta joutuu kriisiin, kun miehen sisar kuolee synnytykseen ja lapsi päätyy pariskunnan hoiviin.<ref>[http://www.telvis.fi/filmiopas/elokuvat/22894/syntynyt+terve+tytto/ Telvis, Filmiopas]</ref>
==Lähteet==
{{Viitteet}}
 
==Aiheesta muualla==
*[http://www.elonet.fi/title/ek2l7i/sisalto Juonikuvaus ja lehdistöarvioita Elonet.fi]ssä
*[http://www.elonet.fi/title/ek2l7i/muut Taustatietoja musiikista ja tuotannosta Elonet.fi]ssä
 
{{Tynkä/Elokuva}}

Navigointivalikko