Ero sivun ”Tower of Power” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
7 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti poisti 11 Wikidatan sivulle d:q1569899 siirrettyä kielilinkkiä)
Yhtyeen juuret ovat saksofonisti Emilio Castillon 1960-luvun puolivälissä perustamassa Motowns -yhtyeessä. Vuonna 1968 yhtye siirtyi [[Fremont]]ista Oaklandiin, otti nimekseen Tower of Power ja sai uusiksi jäsenikseen saksofonisti Stephen Kupkan sekä trumpetin ja pasuunan soittajan, Mic Gilletten. Yhtye alkoi kirjoittaa omia kappaleita ja esiintyä [[San Francisco]]n lahden alueella.
 
Vuonna 1970 yhtye sai levytyssopimuksen San Francisco Records -yhtiölle ja julkaisi ensimmäiset levynsä. Debyyttilevy ''East Bay Grease'' ei vielä ollut pakattu täyteen hitaita balladeita, jotka myöhemmin muodostuivat yhtyeelle yhtä keskeiseksi kuin groove-materiaali. Vuonna 1973 ilmestyi yhtyeen nimeä kantava levy, josta viimeistään tuli ryhmän läpimurtojulkaisu. Sen avausraita, [[hippiliike|hippeyden]]pinnalla olemisen ("being hip") syvintä olemusta pohtiva "What is Hip?", on kaiketi yhtyeen tunnetuin kappale. Levylle oli löydetty laulusolistiksi Lenny Williams, jonka myötä yhtye otti rytmikkään funkin ja soulin rinnalle runsaasti hitaita balladeita. Edellä mainittujen levyjen ohella seuraavana julkaistu ''Back to Oakland'' (1974) sekä edeltäjiä funk-henkisempi ''Urban Renewal'' (1975) lasketaan yhtyeen ja samalla koko 1970-luvun R&B:n parhaimpiin levyihin. Laulaja Williamsin lähdön jälkeiset levyt, joista ensimmäinen on ''In the Slot'' (1975), eivät ole saaneet enää niin hyvää vastaanottoa - poikkeuksena vuoden 1976 arvostettu livelevy, ''Live and in Living Color''. Tämän jälkeen, esimerkiksi levyllä ''Back on the Streets'' yhtye oli joidenkin fanien pettymykseksi siirtynyt jo vahvasti [[disko]]-vaikutteiseen musiikkiin.
 
Yhtye on pysytellyt aktiivisena seuraavat vuosikymmenet ja on yhä tien päällä. 1980-luvulla yhtye vietti hankalia aikoja muutamien silloisten jäsenien huume- ja alkoholiongelmien takia. Myös tuolloin mukana ollut laulaja-urkuri, Ellis Hall, sai eripuraa aikaan "pomottamalla" yhtyeen muita jäseniä. Hankalan 1980-luvun jälkeen Tower of Power onnistui kuitenkin pääsemään taas parempaan vireeseen muutosten kautta, ja mukaan tullut uusi laulaja, Tom Bowes, levytti yhtyeen kanssa hitin "Soul with a Capital 'S'" vuonna 1991.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko