Ero sivun ”Johannes Koroma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
271 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
Olen tarkentanut tyuöurani, josta alkuperäisessä tekstissä puuttuivat vuodet 1989-1992.
(poistettu "Koroma oli keskeisesti mukana nostamassa Suomea 1990-luvun lamasta" (perusteeton väite ja poliittinen mielipide, ei fakta))
(Olen tarkentanut tyuöurani, josta alkuperäisessä tekstissä puuttuivat vuodet 1989-1992.)
Koroma on yhteiskunnallinen vaikuttaja, jolla on ”laaja ja monipuolinen kokemus yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja sen vaikutuksista kansalaisten mielipiteisiin ja hyvinvointiin sekä yritystoimintaan ja taloudelliseen kasvuun”.<ref>{{Verkkoviite|Osoite=http://www.speakersforum.fi/puhujat_ja_juontajat/puhuja_kuvaus/johannes_koroma|Nimeke=Johannes Koroma|Julkaisija=Speakersforum|Viitattu=14.11.2012}}</ref> Hän on myös pitkän linjan journalisti. Koroma toimi ''[[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomien]]'' taloustoimituksen osastopäällikkönä vuosina 1965–1974, jolloin aloitettiin voimakas talousjournalismin kehittäminen.<ref name=bio/> Koroma oli ''Uuden Suomen'' vastaava päätoimittaja kolmetoista vuotta, joiden aikana hän uudisti lehden konseptin. Samassa yhteydessä perustettiin myös lehden lisäpainos, ''[[Iltalehti]]''.
Koroma toiminimitettiin 1992Teollisuuden perustetunKeskusvaliokunnan Teollisuudenpääsihteeriksi 1989 sekä Suomen Työnantajaliiton ja TyönantajienTeollisuuden Keskusliiton ensimmäisenävaratoimitusjohtajaksi 1.4.1989, sekä molempien liittojen toimitusjohtajaksi 1.3.1992 toimitusjohtajanaalkaen. Hän valmisteli uuden liiton yhdistämistyön, jolloin [[Teollisuuden Keskusliitto]] ja [[Suomen Työnantajain Keskusliitto]] liitettiin yhteen uudeksi organisaatioksi (Teollisuus ja Työnantajat). Sen jälkeen hänet nimitettiin vuodesta 1993 toimintansa aloittaneen Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Koroma oli TT:n edustajana EU:n jäsenyysneuvotteluissa. Hän jäi eläkkeelle 60-vuotiaana ja toimii erilaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä, kolumnistina ja puhujana.
 
Tasavallan presidentti [[Tarja Halonen]] myönsi Koromalle [[Pääkonsuli (arvonimi)|pääkonsulin arvonimen]] vuonna 2009.<ref name=bio/>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko