Ero sivun ”Pessi Levanto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
260 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
Lisäyksiä CV:hen
p (linkkejä)
(Lisäyksiä CV:hen)
'''Pessi Levanto''' (s. [[1973]]) on suomalainen muusikko ja säveltäjä. Hän valmistui [[Sibelius-Akatemia]]n jazzmusiikin osastolta musiikin maisteriksi 1999. Levanto opiskeli lisäksi yksityisesti New Yorkissa ja Tukholmassa sekä klassista sävellystä [[Markus FageruddinFagerudd]]<nowiki/>in, [[Hannu PohjannoronPohjannoro]]<nowiki/>n ja [[Tapani LänsiönLänsiö]]<nowiki/>n johdolla. Levanto toimi Uudenmaan säveltaiteen läänintaiteilijana[[läänintaiteilija]]<nowiki/>na vuosina 2000–2004. Hän sai [[Taiteen keskustoimikunta|Taiteen Keskustoimikunnan]] 5-vuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2017.
 
Pianistina, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana hänellä on ollut työtovereina mm. [[Manhattan Transfer]], [[UMO Jazz Orchestra]], [[Egotrippi]], Irlannin Radion Sinfoniaorkesteri, [[Helsingin kaupunginorkesteri|Helsingin Kaupunginorkesteri]], [[Waltteri Torikka]], [[Jyväskylä Sinfonia]], [[Scandinavian Music Group]], [[Emma Salokoski]], [[Sinfonia Lahti]], Finnish Adiemus Singers, Lauluyhtye AIA, [[Ultra Bra]], [[Anneli Saaristo]], [[Vuokko Hovatta]], Tapiolan Nuoret Sinfonikot, Lauluyhtye [[Rajaton]], [[Burn!]], [[Jenny Robson]], [[Kerkko Koskinen]], Groove Convention, [[Club for Five]], [[Don Huonot]], [[Anna Eriksson]], [[Lemonator]], [[Jari Sillanpää]], [[Von Hertzen Brothers]], Teddy Rok Four, [[Uusinta Ensemble|Uusinta!-kamariyhtye]], [[How Many Sisters]], Manuel Dunkel, Quartet Coyote, [[XL (yhtye)|XL]], [[Kaartin Soittokunta]], Espoo Big Band, [[Jenni Vartiainen]], [[Stratovarius]], [[Koop Arponen]] ja [[Anna Puu]].
 
Levannon sovitus- ja sävellystuotanto vaihtelee a cappella -sekstetistä sinfoniaorkesterin kautta big bandiin. Hän on ollut tuottajana, sovittajana, säveltäjänä sekä sessiomuusikkona kymmenillä levyillä ja julkaissut seitsemän omaa albumiaan. Hän on ollut kaksi kertaa JazzEmma-palkintoehdokkaana ja neljä kertaa Jussi-palkintoehdokkaana.
 
Vuonna 2005 hän voitti ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli -big band sävellyskilpailussa teoksella Golden House of Samarkand.
Levanto on julkaissut neljä lastenmusiikkilevyä, joista kolmessa viimeisimmässä [[Julia Vuori|Julia Vuoren]] Vuohi-hahmo<ref>[http://www.vuohimatkustaa.com]</ref> matkustaa ympäri maailmaa tutustuen vieraisiin kansoihin ja kulttuureihin.
 
Hän on kirjoittanut musiikin mm. elokuviin Taavi[[Saattokeikka Vartian(suomalainen elokuva)|Saattokeikka]], [[Kätilö (elokuva)|Kätilö]], [[Luokkakokous 2 – Polttarit|Luokkakokous 2]], [[Ruotsalainen hetki|Ruotsalainen Hetki]], [[Armi elää!|Armi Elää!]], ''[[Rölli ja kultainen avain]]'', Mikko Kuparisen ''[[Rakkauden rasvaprosentti]]'', Kari Väänäsen ''[[Havukka-ahon ajattelija (elokuva)|Havukka-ahon ajattelija]]'', [[Lauri Nurkse]]n menestyskomedioihin ''[[Sooloilua]]''<ref>[http://www.filmifin.com/FF20/arvostelu.php?site=filmi&id=1235 Filmfin]</ref> ja ''[[Veijarit]]'', [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] elokuvaan ''[[Käsky (elokuva)|Käsky]]'', romanialaiseen elokuvaan ''[[Crossing Dates]]'' sekä [[Hannu Kahakorpi|Hannu Kahakorven]] elokuvaanja ''[[Päätalo (elokuva)|Päätalo]]''.<ref>[http://www.imdb.com/name/nm1743745/]</ref>
 
Levanto on myös toiminut elokuvamusiikin orkestroijana muille säveltäjille muun muassa elokuvissa ''[[Dark Floors]]'', ''[[Jos rakastat]]'' ja ''[[Rööperi (elokuva)|Rööperi]]''. Hän on kirjoittanut musiikin myös Lauri Nurksen TV-sarjaan ''[[Uutishuone]]'', lyhytelokuviin "Bam", "Neljäs tuoli", "Hetket, jotka jäivät", "Parinvaihto", "Käytösrangaistus", "Siivet ja hampaat" sekä kymmenosaiseen dokumenttisarjaan "Kahdeksan millin katse".
Tämän lisäksi Levanto on myös säveltänyt musiikkia lukuisiin mainosspotteihin, kanavatunnuksiin, näytelmiin sekä tanssiteoksiin.
 
Levanto on myös kirjoittanut pop-kappaleita aasian markkinoille mm. yhtyeille [[Arashi (yhtye)|Arashi]], Sexy Zone, After School ja Kinki Kids.
 
Teattereista hän on työskennellyt Espoon Teatterissa, Vierailuteatterissa, Svenska Teaternissa, KokoTeatterissa, Komediateatteri Arenassa (kapellimestarina) sekä Helsingin kaupunginteatterissa. Levanto on toiminut myös kouluttajana [[Sibelius-Akatemia]]ssa, [[Metropolia]]ssa, [[Teatterikorkeakoulu]]ssa sekä [[Joensuun konservatorio]]ssa.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko