Ero sivun ”Carlos Sainz” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  2 vuotta sitten
p
Käyttäjän Linkkerpar muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 84.250.213.58 tekemään versioon.
p (fix)
p (Käyttäjän Linkkerpar muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 84.250.213.58 tekemään versioon.)
 
Kaudet [[1996]]–[[1997]] Sainz ajoi Fordilla. Kaudella 1996 Sainz taisteli mestaruudesta [[Tommi Mäkinen|Tommi Mäkisen]] ja Colin McRaen kanssa. Kausi alkoi hyvin kun Sainz sijoittui kauden avanneessa Ruotsin rallissa toiseksi. Safarissa Sainz keskeytti tekniseen vikaan, mutta voitti Indonesian rallin. Argentiinassa Sainz ajoi toiseksi, mutta Jyväskylän Suurajot päättyivät keskeytykseen vaihdelaatikon hajottua. Australiassa Sainz oli kolmas, mutta Mäkinen varmisti voitollaan mestaruuden jo kauden tässä vaiheessa. San Remon rallissa Sainz oli toinen, mutta keskeytti viimeisenä kisana ajetun Katalonian rallin. McRaen voitettua sekä San Remon että Katalonian kilpailut, vei McRae MM-hopeaa.
[[Kuva:Carlos Sainz 1997.jpg|350px||thumb|Sainz Neste Rally Finlandissa 1997]]
 
Kaudella 1997 mestaruudesta taistelivat jälleen Mäkinen, McRae ja Sainz. Kahden ensimmäisen kisan jälkeen Sainz johti MM-sarjaa, ajettuaan kakkoseksi sekä Monte Carlossa, että Ruotsissa. Sitä seurasi keskeytysputki Safarissa (pyörän ripustuksen hajottua) ja Portugalissa (vaihdelaatikko hajosi). Kataloniassa Sainz jäi pisteittä teknisten ongelmien takia, mutta sijoittui toiseksi Korsikalla. Tekniset ongelmat jatkuivat Argentiinassa ja Sainz keskeytti kolmannelta tilalta. Akropolis-rallissa Sainz otti kauden ensimmäisen voittonsa, Juha Kankkusen avustamana. Kankkunen oli palkattu Fordille kesken kauden auttamaan Sainzia mestaruuteen ja johdossa ajanut Kankkunen hidasti viimeisenä päivänä päästen Sainzin voittoon. Seuraavana ajetussa Uuden-Seelannin rallissa Sainz putosi voittotaistelusta törmättyään tiellä olleeseen lampaaseen, mutta ajoi silti toiseksi. Neste Rallissa Sainz keskeytti viimeisenä päivänä teknisiin ongelmiin taistelutaan sitä ennen voitosta Mäkisen ja Kankkusen kanssa. San Remossa Sainz oli neljäs ja keskeytti Australian rallin johtopaikalta menettäen näin mestaruusmahdollisuutensa. Kauden päättäneessä Walesin MM-rallissa Sainz ajoi kolmanneksi.
50 541

muokkausta

Navigointivalikko