Ero sivun ”Rivendell” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p ei ole Keski-Maassa fiktiivinen
Rivi 11: Rivi 11:


[[Luokka:Keski-Maan paikat]]
[[Luokka:Keski-Maan paikat]]
[[Luokka:Keski-Maan fiktiiviset valtiot]]
[[Luokka:Keski-Maan valtiot]]


[[an:Rivendell]]
[[an:Rivendell]]

Versio 30. syyskuuta 2006 kello 17.29

Tiedosto:RIVENDELL location map in middle earth.PNG
Rivendellin sijainti Keski-Maassa.

Rivendell on haltioiden lepopaikka Keski-Maassa J.R.R. Tolkienin kirjassa Taru sormusten herrasta. Sitä kutsutaan myös nimellä "Viimeinen Kotoisa Koti Meren Itäpuolella", Valinorissa, mikä on meren länsipuolella. Sen perusti Elrond Puolhaltia Keski-Maahan Auringon Toisella Ajalla(neljä tai viisi tuhatta vuotta ennen Taru sormusten herrasta-kirjan tapahtumia). Elrondin lisäksi siellä asuu muitakin haltiaylimyksiä, kuten Arwen ja Glorfindel.

Hobitissa, Bilbo Reppuli pysähtyi kääpiöiden kanssa Rivendellissä matkalla Yksinäiselle Vuorelle, ja myös palatessaan Kontuun Gandalfin kanssa.

Taru sormusten herrasta -kirjassa, Frodo Reppuli ja hänen ystävänsä matkaavat Rivendelliin, missä he tapaavat Bilbon, joka on muuttanut sinne syntymäpäiväjuhliensa jälkeen. Monet muut haltiat, kääpiöt ja ihmiset ovat myös saapuneet Rivendelliin eri teitä; Elrondin neuvostossa he kaikki saavat tietää Valtasormuksesta, ja heidän täytyy päättää, mitä sille tehdään. Lopuksi hobitti päättää sen kysymyksen.

Rivendell sijaitsee lähellä Bruinen-jokea (yksi Bruinenin haara tulee lähelle Rivendelliä), mutta hyvin kätkettynä Sumuvuorten juurikukkuloille.

Rivendellin nimi sindariksi on Imladris, mikä tarkoittaa "syvä laakso kuilussa".