Ero sivun ”Respect – The Unity Coalition” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(aikamuoto (ei ole enää))
'''Respect – The Unity Coalition''' oli tammikuussa 2004 perustettu [[Englanti|Englannissa]] ja [[Wales]]issa toimivatoiminut vasemmistolainen puolue. Nimi "Respect" ({{k-fi|kunnioitus}}) on itse asiassa [[akronyymi]] sanoista Respect, Equality, Socialism, Peace, Environmentalism, Community ja Trade Unionism (kunnioitus, tasa-arvo, sosialismi, rauha, ympäristönsuojelu, yhteisö ja ammattiyhdistystoiminta). Puolueen johtaja on [[Salma Yaqoob]].
 
Puolueen ainoa parlamenttiedustaja on ollut [[George Galloway]], joka erotettiin [[Työväenpuolue (Yhdistynyt kuningaskunta)|työväenpuolueesta]] vuonna 2003 ja osallistui sen jälkeen Respectin perustamiseen. Puolue sai vuoden 2006 kunnallisvaaleissa 16 valtuutettua.
 
Galloway ja Yaqoob tukijoineen, joihin kuuluivat lähes kaikki valtuutetut, järjestivät syksyllä 2007 puolueen puoluekokouksen aikaan oman Respect Renewal -kokouksensa. Gallowayn kannattajat osallistuivat omalla listallaan vuoden 2008 Lontoon vaaleihin. Lisäksi osa aktivisteista osallistui vaaleihin Left List -vaalilistallta, jota tuli myöhemmin [[Left Alternative]] -puolue.
{{Tynkä/Politiikka}}
 
Puolueen toiminta hiipui vuoden 2008 jälkeen ja se lakkautettiin 2016.
 
[[Luokka:Sosialistiset puolueet]]
56 967

muokkausta

Navigointivalikko