Ero sivun ”Arvi Lind” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tpi22 (keskustelu | muokkaukset)
→‎Aiheesta muualla: toimimaton linkki pois.
Envy (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 64: Rivi 64:
[[Luokka:Suomalaiset televisiotoimittajat]]
[[Luokka:Suomalaiset televisiotoimittajat]]
[[Luokka:Yleisradion toimittajat]]
[[Luokka:Yleisradion toimittajat]]
[[Luokka:Suomalaiset televisiokasvot|Lind, Arvi]]
[[Luokka:Suomalaiset uutisankkurit]]
[[Luokka:Suomalaiset uutisankkurit]]
[[Luokka:Vuonna 1940 syntyneet]]
[[Luokka:Vuonna 1940 syntyneet]]

Versio 29. syyskuuta 2017 kello 10.19

Arvi Lind
Arvi Lind marraskuussa 2008.
Arvi Lind marraskuussa 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt21. joulukuuta 1940 (ikä 83)
Lauritsala
Kansalaisuus  Suomi
Ammatti Toimittaja
Uutisankkuri
Siviilisääty Naimisissa
Lapset Juha Lind
Minna Sonninen (Lind)
Tuomas Lind (kuollut)

Arvi Kullervo Lind (s. 21. joulukuuta 1940 Lauritsala) on suomalainen entinen uutisankkuri. Hän työskenteli Yleisradion TV1-televisiokanavan uutistenlukijana. Lind aloitti televisiouransa Yleisradiossa vuonna 1965. Hän on Eva Polttilan sekä Kari Toivosen ohella pitkäaikaisimpia työntekijöitä Yleisradion televisiouutisissa.

Ura

Arvi Lindin ura alkoi toimittajana Yleisradion Tv-uutisissa 15. lokakuuta 1965. Hän työskenteli ensin tekstittäjänä ja vuodesta 1967 lähtien kotimaan reportterina ja uutislähetysten juontajana. Hänen viimeinen uutislähetyksensä lähetettiin keskiviikkona 15. lokakuuta 2003 klo 20.30, minkä jälkeen hän jäi eläkkeelle uutisankkurin työstä vuoden 2004 alussa. [1] Jäähyväislähetyksen katsoi 1,6 miljoonaa suomalaista. Tuolloin hänet arvioitiin uran pituuden perusteella maailman kokeneimmaksi uutisankkuriksi. Sittemmin "Suomen luotettavimmaksi mieheksi" luonnehdittu Lind on luennoinut televisiotyöstä yliopistoissa. Vuoden 2005 alussa sanomalehti Keskisuomalainen nimitti Lindin lukija-asiamiehekseen kahden vuoden pituiseksi kaudeksi.

Lindin pitkään uutisuraan mahtuu niin Olof Palmen murha kuin Mikkelin panttivankidraamakin. Uutistoimittajan uran lisäksi Arvi Lind on esiintynyt cameorooleissa suomalaisissa elokuvissa, kuten Kari Hotakaisen samannimiseen romaaniin perustuvassa elokuvassa Klassikko sekä Uuno Turhapuro – This Is My Life -elokuvassa. Arvi Lind on ollut Hiirihäiriö -televisiosarjassa.

Arvi Lindistä on kirjoitettu elämäkerta Lindin Arvi. Sen on kirjoittanut Heikki Hietamies. Suosiostaan huolimatta Lind oli vaatimaton: Kun häntä haastateltiin Nelosen uutisissa, hänelle sanottiin, että varmasti Ylen uutistoimitukseen jää melkoinen aukko, kun Arvi Lind jää eläkkeelle, mutta Lind sanoi, ettei sinne mitään aukkoa jää, koska ei kukaan uutistoimittajakaan ole korvaamaton. Viimeisen uutislähetyksensä lopussa Lind päätti jäähyväisensä: "Tekijät vaihtuvat, mutta työ jatkuu. Uutisia tänään vielä kello 21.50 ja 23.25 eli tv-uutisten puolesta näkemiin."

Yksityiselämä

Arvi Lind on levyttänyt Irinan kanssa kappaleen Hyviä uutisia.[2] Lisäksi Lind on esiintynyt Tarja Turusen Until My Last Breath -kappaleen musiikkivideossa.[3]

Arvi Lindin harrastuksiin kuuluu urheilu. Arvi Lind on harrastanut muun muassa jääkiekkoa viihdeväen Zoom-joukkueessa sekä purjelentoa. Hän on ollut pitkään naimisissa Mirja Lindin kanssa. Heidän poikansa Juha on pelannut jääkiekkoa maajoukkue- ja NHL-tasolla asti. Lindeillä on myös tytär Minna. Perheen esikoispoika Tuomas kuoli auto-onnettomuudessa marraskuussa 1972. [4]

Sotilasarvoltaan Arvi Lind on reservin majuri.

Lind sai Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin 6. joulukuuta 2003.

Lähteet

Kirjallisuutta

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Arvi Lind.
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Arvi Lind.