Ero sivun ”Weihaiwein taistelu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  4 vuotta sitten
p
Hong Kong
(Botti korvasi tiedoston China_Qing_Dynasty_Flag_1889.svg tiedostolla Flag_of_the_Qing_Dynasty_(1889-1912).svg. Korvaamista pyysi käyttäjä CommonsDelinker. Syy: File replace to avoid redirect.)
p (Hong Kong)
Voitokkaan Lüshunkoun taistelun jälkeen Japanin seuraava strateginen kohde oli Qing-dynastian merkittävä laivastotukikohta Weihaiwei Shandongin niemimaalla. Tukikohdan valloitus takaisi japanilaisille Bohainlahden suun sekä Pekingiin johtavan meritien täydellisen hallinnan. Samalla tukikohdan tuhoaminen poistaisi Beiyangin laivaston jäänteiden japanilaisten saattuereitteihin aiheuttaman uhan.
 
Laivastotukikohta oli suunniteltu saksalaisten sotilasasiantuntijoiden avustuksella, ja länsimaisten asiantuntijoiden mukaan se oli vahvempi kuin Hong KongHongkong. Brittiläinen sotilasasiantuntija William M. Lang, joka oli Beiyangin laivaston komentajan apuna, piti vielä syksyllä 1894 tukikohtaa valloittamattomana. Tukikohdan suojana oli kaikkiaan kaksitoista sisäänkäyntejä valvovaa maalinnoitusta, joiden aseistuksena oli Kruppin ja Armstrongin tykkejä. Lisäksi puolustusjärjestelmään kuului kaksi linnoitettua saarta. Sataman suut oli suljettu puomein ehkäisemään mereltä tulevia hyökkäyksiä. Kaikki Beiyangin laivaston jäljellä olevat kuusitoista alusta oli ankkuroitu satama-alueelle. Näitä olivat taistelulaiva ''Dingyuan'', risteilijät ''Jingjuan'' ja ''Pingyuan'' sekä kolmetoista tykki- ja torpedovenettä.
== Taistelu ==

Navigointivalikko