Ero sivun ”Guðjón Þórðarson” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kuva
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 3: Rivi 3:


==Pelaajaura==
==Pelaajaura==
Omalla pelaajaurallaan Guðjón Þórðarson pelasi yli 400 ottelua kotikaupunkinsa joukkueessa [[ÍA Akranes]] ja voitti seurassa viidesti sekä liiga- että cup-mestaruuden. Hän edusti seuraa myös 22 eurocup-ottelussa. [[Islannin jalkapallomaajoukkue|Islannin maajoukkueessa]] hän pelasi yhden ottelun vuonna 1985.
Omalla pelaajaurallaan Guðjón pelasi yli 400 ottelua kotikaupunkinsa joukkueessa [[ÍA Akranes]] ja voitti seurassa viidesti sekä liiga- että cup-mestaruuden. Hän edusti seuraa myös 22 eurocup-ottelussa. [[Islannin jalkapallomaajoukkue|Islannin maajoukkueessa]] hän pelasi yhden ottelun vuonna 1985.


==Valmentajaura==
==Valmentajaura==
Lopetettuaan pelaajauransa Guðjón Þórðarson aloitti vuonna 1987 kotimaassaan [[KA Akureyri]]n valmentajana ja johdatti 1989 seuran sen historian ensimmäiseen ja ainoaan liigamestaruuteen. ÍA:n pudottua pääsarjasta vuonna 1990 Guðjón palkattiin päävalmentajaksi. Hän johdatti seuran takaisin liigaan ja heti sarjanousun jälkeen liigamestaruuteen. Seura voitti mestaruuksia hänen alaisuudessaan kaikkiaan neljä peräkkäin. Vuonna 1995 Islannin suurin seura [[KR Reykjavík]] palkkasi Guðjónin tuomaan seuralle ensimmäisen mestaruuden kahteenkymmeneen vuoteen, mutta mestaruutta ei tullut. Joukkue voitti kuitenkin cup-kannun. 1997 Guðjón nimettiin [[Islannin jalkapallomaajoukkue|Islannin maajoukkueen]] päävalmentajaksi. Kolmen vuoden aikana joukkue pelasi hänen komennossaan 24 ottelua, joista oli tuloksena kymmenen voittoa, neljä tasapeliä ja kahdeksan tappiota.
Lopetettuaan pelaajauransa Guðjón aloitti vuonna 1987 kotimaassaan [[KA Akureyri]]n valmentajana ja johdatti 1989 seuran sen historian ensimmäiseen ja ainoaan liigamestaruuteen. ÍA:n pudottua pääsarjasta vuonna 1990 Guðjón palkattiin päävalmentajaksi. Hän johdatti seuran takaisin liigaan ja heti sarjanousun jälkeen liigamestaruuteen. Seura voitti mestaruuksia hänen alaisuudessaan kaikkiaan neljä peräkkäin. Vuonna 1995 Islannin suurin seura [[KR Reykjavík]] palkkasi Guðjónin tuomaan seuralle ensimmäisen mestaruuden kahteenkymmeneen vuoteen, mutta mestaruutta ei tullut. Joukkue voitti kuitenkin cup-kannun. 1997 Guðjón nimettiin [[Islannin jalkapallomaajoukkue|Islannin maajoukkueen]] päävalmentajaksi. Kolmen vuoden aikana joukkue pelasi hänen komennossaan 24 ottelua, joista oli tuloksena kymmenen voittoa, neljä tasapeliä ja kahdeksan tappiota.


Syksyllä 1999 islantilaisomisteinen ''Stoke Holding'' osti englantilaisen kakkosdivisioonaseura [[Stoke City FC|Stoke Cityn]] joukkueen ja Guðjón tuli seuran manageriksi. Heti avauskaudella hän johdatti seuran [[Football League Trophy]]n voittoon ja vuonna 2002 nosti Stoken pudotuspelien kautta ykkösdivisioonaan. Hän kuitenkin lähti seurasta heti kauden päätyttyä. Kesän lopulla Guðjón palkattiin norjalaisen [[IK Start|Startin]] valmentajaksi, mutta hän ei kyennyt estämään seuraa putoamiselta. 2003 hän palasi Englantiin [[Barnsley FC|Barsnleyn]] peräsimeen, mutta hänet erotettiin seuraavana vuonna. Sittemmin valmensi kotimaassaan [[Keflavík ÍF|Keflavíkia]] ja englantilaista [[Notts County FC|Notts Countya]], ennen kuin palasi vuonna 2007 juuri ja juuri putoamiselta välttyneeseen kasvattajaseuraansa ÍA:han. Guðjón johdatti nuoren joukkueen liigapronssille, mutta seuraavalla kaudella esitykset olivat heikkoja, ja heinäkuussa 2008 hänet erotettiin.
Syksyllä 1999 islantilaisomisteinen ''Stoke Holding'' osti englantilaisen kakkosdivisioonaseura [[Stoke City FC|Stoke Cityn]] joukkueen ja Guðjónista tuli seuran manageri. Heti avauskaudella hän johdatti seuran [[Football League Trophy]]n voittoon ja vuonna 2002 nosti Stoken pudotuspelien kautta ykkösdivisioonaan. Hän kuitenkin lähti seurasta heti kauden päätyttyä. Kesän lopulla Guðjón palkattiin norjalaisen [[IK Start|Startin]] valmentajaksi, mutta hän ei kyennyt estämään seuraa putoamiselta. 2003 hän palasi Englantiin [[Barnsley FC|Barsnleyn]] peräsimeen, mutta hänet erotettiin seuraavana vuonna. Sittemmin valmensi kotimaassaan [[Keflavík ÍF|Keflavíkia]] ja englantilaista [[Notts County FC|Notts Countya]], ennen kuin palasi vuonna 2007 juuri ja juuri putoamiselta välttyneeseen kasvattajaseuraansa ÍA:han. Guðjón johdatti nuoren joukkueen liigapronssille, mutta seuraavalla kaudella esitykset olivat heikkoja, ja heinäkuussa 2008 hänet erotettiin.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 24. elokuuta 2017 kello 17.52

Guðjón Þórðarson

Guðjón Þórðarson (s. 14. syyskuuta 1955) on islantilainen jalkapallovalmentaja.

Pelaajaura

Omalla pelaajaurallaan Guðjón pelasi yli 400 ottelua kotikaupunkinsa joukkueessa ÍA Akranes ja voitti seurassa viidesti sekä liiga- että cup-mestaruuden. Hän edusti seuraa myös 22 eurocup-ottelussa. Islannin maajoukkueessa hän pelasi yhden ottelun vuonna 1985.

Valmentajaura

Lopetettuaan pelaajauransa Guðjón aloitti vuonna 1987 kotimaassaan KA Akureyrin valmentajana ja johdatti 1989 seuran sen historian ensimmäiseen ja ainoaan liigamestaruuteen. ÍA:n pudottua pääsarjasta vuonna 1990 Guðjón palkattiin päävalmentajaksi. Hän johdatti seuran takaisin liigaan ja heti sarjanousun jälkeen liigamestaruuteen. Seura voitti mestaruuksia hänen alaisuudessaan kaikkiaan neljä peräkkäin. Vuonna 1995 Islannin suurin seura KR Reykjavík palkkasi Guðjónin tuomaan seuralle ensimmäisen mestaruuden kahteenkymmeneen vuoteen, mutta mestaruutta ei tullut. Joukkue voitti kuitenkin cup-kannun. 1997 Guðjón nimettiin Islannin maajoukkueen päävalmentajaksi. Kolmen vuoden aikana joukkue pelasi hänen komennossaan 24 ottelua, joista oli tuloksena kymmenen voittoa, neljä tasapeliä ja kahdeksan tappiota.

Syksyllä 1999 islantilaisomisteinen Stoke Holding osti englantilaisen kakkosdivisioonaseura Stoke Cityn joukkueen ja Guðjónista tuli seuran manageri. Heti avauskaudella hän johdatti seuran Football League Trophyn voittoon ja vuonna 2002 nosti Stoken pudotuspelien kautta ykkösdivisioonaan. Hän kuitenkin lähti seurasta heti kauden päätyttyä. Kesän lopulla Guðjón palkattiin norjalaisen Startin valmentajaksi, mutta hän ei kyennyt estämään seuraa putoamiselta. 2003 hän palasi Englantiin Barsnleyn peräsimeen, mutta hänet erotettiin seuraavana vuonna. Sittemmin valmensi kotimaassaan Keflavíkia ja englantilaista Notts Countya, ennen kuin palasi vuonna 2007 juuri ja juuri putoamiselta välttyneeseen kasvattajaseuraansa ÍA:han. Guðjón johdatti nuoren joukkueen liigapronssille, mutta seuraavalla kaudella esitykset olivat heikkoja, ja heinäkuussa 2008 hänet erotettiin.

Aiheesta muualla