Ero sivun ”Encyclopaedia Metallum” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh ja yhtyemäärä
Rivi 20: Rivi 20:
}}
}}


'''Encyclopaedia Metallum''' (tunnetaan myos nimellä myös '''The Metal Archives''') on kahden [[kanada]]laisen perustama [[Englannin kieli|englanninkielinen]] [[internet]]sivusto, jonka tarkoituksena on koota tiedot kaikista [[metallimusiikki]]a soittavista yhtyeistä tarkkoine [[Diskografia|diskografioineen]] ja elämäkertatietoineen. Sivustolle voi lisätä myös metallialbumien arvosteluja. Sivuston tiedot kootaan pääosin käyttäjien lähettämistä tiedoista. Sivustolla on yli 80 000 (18.10.2012 86964) yhtyettä, yli 220 000 (18.10.2012 223723) rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 60 000 (18.10.2012 69332) arvostelua.
'''Encyclopaedia Metallum''' (myös '''The Metal Archives''') on [[kanada|kanadalainen]] [[Englannin kieli|englanninkielinen]] [[internet|Internet-]]sivusto, jonka tarkoituksena on koota tiedot kaikista [[metallimusiikki]]a soittavista ja soittaneista [[Yhtye|yhtyeistä]] tarkkoine [[Diskografia|diskografioineen]] ja elämäkertatietoineen. Sivustolle rekisteröidyttyään käyttäjä voi itse päivittää sivuston tietoja muun muassa lisäämällä sille eri metallialbumien arvosteluja. Sivuston tiedot kootaan pääosin käyttäjien lähettämistä tiedoista.


Sivustolla oli listattuna 18. lokakuuta 2012 yhteensä 86 964 yhtyettä, 223 723 rekisteröitynyttä käyttäjää ja 69 332 arvostelua. Sivusto juhli 15-vuotissyntymäpäiviään 7. heinäkuuta 2017, jolloin sivulle oli listattuna yli 117 000 yhtyettä.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://www.metal-archives.com/news/view/id/250|nimeke=15 years! - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives|julkaisu=www.metal-archives.com|viitattu=2017-08-02}}</ref>
Sivustolla on tarkat säännöt yhtyelisäysten suhteen. Esimerkiksi [[hardcore]]- ja [[grindcore|grindcore-musiikkityylien]] yhtyeitä ei välttämättä lisätä niiden [[punk|punk-juurien]] takia tai esimerkiksi [[nu metal]]- tai [[rapcore|rapcore-yhtyeitä]] ei hyväksytä sivustolle kiistanalaisen tyylilajimääritelmän takia.


Sivustolla on tarkat säännöt yhtyelisäysten suhteen. Esimerkiksi [[hardcore]]- ja [[grindcore|grindcore-musiikkia]] esittäviä yhtyeitä ei välttämättä hyväksytä sivustolle, koska niiden katsotaan kuuluvan ennemminkin [[punk]]- kuin metallimusiikin piirin. Yhtäältä esimerkiksi [[nu metal]]- tai [[rapcore|rapcore-yhtyeitä]] ei hyväksytä sivustolle niiden kiistanalaisen tyylilajimääritelmän takia.
Suomalainen metalliyhtye [[Amorphis]] oli ensimmäinen Encyclopaedia Metallumiin lisätty yhtye, ja ensimmäinen lisätty julkaisu oli Amorphiksen ''[[Tuonela (albumi)|Tuonela]]''.

Suomalainen metalliyhtye [[Amorphis]] oli ensimmäinen Encyclopaedia Metallumiin lisätty yhtye, ja ensimmäinen sinne lisätty julkaisu oli Amorphiksen ''[[Tuonela (albumi)|Tuonela]]''.


Sivustolla kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen johtava käyttäytyminen aiheuttaa käyttäjän statuksen muuttumisen ”[[Fred Durst]]iksi”.
Sivustolla kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen johtava käyttäytyminen aiheuttaa käyttäjän statuksen muuttumisen ”[[Fred Durst]]iksi”.

== Lähteet ==


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==


* [http://www.metal-archives.com/ Sivusto]
* [http://www.metal-archives.com/ Encyclopaedia Metallum]


{{Tynkä/Musiikki}}
{{Tynkä/Musiikki}}

Versio 2. elokuuta 2017 kello 23.35

Encyclopaedia Metallum
[[Tiedosto:|250px|]]
Verkkosivusto http://www.metal-archives.com/
Kielet englanti

Encyclopaedia Metallum (myös The Metal Archives) on kanadalainen englanninkielinen Internet-sivusto, jonka tarkoituksena on koota tiedot kaikista metallimusiikkia soittavista ja soittaneista yhtyeistä tarkkoine diskografioineen ja elämäkertatietoineen. Sivustolle rekisteröidyttyään käyttäjä voi itse päivittää sivuston tietoja muun muassa lisäämällä sille eri metallialbumien arvosteluja. Sivuston tiedot kootaan pääosin käyttäjien lähettämistä tiedoista.

Sivustolla oli listattuna 18. lokakuuta 2012 yhteensä 86 964 yhtyettä, 223 723 rekisteröitynyttä käyttäjää ja 69 332 arvostelua. Sivusto juhli 15-vuotissyntymäpäiviään 7. heinäkuuta 2017, jolloin sivulle oli listattuna yli 117 000 yhtyettä.[1]

Sivustolla on tarkat säännöt yhtyelisäysten suhteen. Esimerkiksi hardcore- ja grindcore-musiikkia esittäviä yhtyeitä ei välttämättä hyväksytä sivustolle, koska niiden katsotaan kuuluvan ennemminkin punk- kuin metallimusiikin piirin. Yhtäältä esimerkiksi nu metal- tai rapcore-yhtyeitä ei hyväksytä sivustolle niiden kiistanalaisen tyylilajimääritelmän takia.

Suomalainen metalliyhtye Amorphis oli ensimmäinen Encyclopaedia Metallumiin lisätty yhtye, ja ensimmäinen sinne lisätty julkaisu oli Amorphiksen Tuonela.

Sivustolla kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen johtava käyttäytyminen aiheuttaa käyttäjän statuksen muuttumisen ”Fred Durstiksi”.

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. 15 years! - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives www.metal-archives.com. Viitattu 2.8.2017.