Ero sivun ”Simba” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 3: Rivi 3:
| kuva =
| kuva =
| kuvateksti =
| kuvateksti =
| esittäjä = '''Alkuperäiset äänet:'''<br />[[Matthew Broderick]] <small>(aikuinen, 1994–2004)</small><br />[[Jonathan Taylor Thomas]] <small>(pentu, 1994)</small><br />[[Matt Weinberg]] <small>(pentu, 2004)</small><br />[[Donald Glover]] <small>(2019)</small></small><br />'''Suomenkieliset äänet:'''<br />[[Paavo Kerosuo]] <small>(aikuinen)</small><br />[[Christopher Romberg]] <small>(1994)</small><br />[[Saska Pulkkinen]] <small>/2004)</small>
| esittäjä = '''Alkuperäiset äänet:'''<br />[[Matthew Broderick]] <small>(aikuinen, [[Leijonakuningas|1994]]–[[Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata|2004]])</small><br />[[Jonathan Taylor Thomas]] <small>(pentu, 1994)</small><br />[[Matt Weinberg]] <small>(pentu, 2004)</small><br />[[Donald Glover]] <small>(2019)</small></small><br />'''Suomenkieliset äänet:'''<br />[[Paavo Kerosuo]] <small>(aikuinen)</small><br />[[Christopher Romberg]] <small>(1994)</small><br />[[Saska Pulkkinen]] <small>(2004)</small>
| ensiesiintyminen = ''[[Leijonakuningas]]'' (1994)
| ensiesiintyminen = ''[[Leijonakuningas]]'' (1994)
| viimeinen_esiintyminen = ''[[Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata]]'' (2004)
| viimeinen_esiintyminen = ''[[Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata]]'' (2004)

Versio 11. heinäkuuta 2017 kello 11.05

Simba
Näyttelijä(t) Alkuperäiset äänet:
Matthew Broderick (aikuinen, 19942004)
Jonathan Taylor Thomas (pentu, 1994)
Matt Weinberg (pentu, 2004)
Donald Glover (2019)
Suomenkieliset äänet:
Paavo Kerosuo (aikuinen)
Christopher Romberg (1994)
Saska Pulkkinen (2004)
Ensi-
esiintyminen
Leijonakuningas (1994)
Viimeinen
esiintyminen
Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata (2004)
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Jylhämaa
Luonteenpiirteet huolehtivainen, ystävällinen, seikkailunhaluinen, utelias
Suhteet
Puoliso(t) Nala
Muut sukulaiset Kiara (tytär),
Mufasa (isä),
Sarabi (äiti),
Scar (setä)
Tutut Timon, Pumba, Zazu, Rafiki, Sarafina, Banzai, Shenzi, Ed
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Leijonakuningas#Simba.

Simba on fiktiivinen leijona Walt Disneyn elokuvassa Leijonakuningas. Sana ”simba” on swahilin kieltä ja tarkoittaa leijonaa.

Simba on kuningas Mufasan ja kuningatar Sarabin poika, josta on tarkoitus tulla kuningas isänsä jälkeen.

Leijonakuningas

Ensimmäisessä elokuvassa Simbasta piti tulla Jylhämaan kuningas isänsä Mufasan jälkeen. Mufasa kuitenkin kuoli, kun hänen veljensä Scar toi Simban gnuiden lauman alueelle ja tämän apurit hyeenat säikäyttivät lauman. Mufasa sai pelastettua Simban mutta kuoli, kun Scar pudotti hänet lauman alle.

Scar sanoi Simballe, että oli tämän syy, että Mufasa kuoli ja kehotti Simbaa jättämään Jylhämaan. Simba pakeni, mutta Scar käski hyeenat tappamaan Simban jossa nämä kuitenkin epäonnistuivat ja Simba pääsi pakoon.

Simba oli kuolemassa erämaassa mutta mangusti Timon ja pahkasika Pumba pelastivat hänet ja toivat kotiinsa. Simba oleskeli täällä jonkun aikaa kunnes hänen ystävänsä Nala tuli sattumalta paikalle ja pyysi Simbaa palamaan Jylhämaahan ja ottamaan vallan Jylhämaan kuninkaaksi julistautuneelta Scarilta.

Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys

Leijonakuninkaan jatko-osassa Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Simballa ja hänen vaimollaan Nalalla on tytär, Kiara. Simba yrittää pitää tyttärensä turvassa, mutta Kiara on seikkailunhaluinen ja rikkoo isänsä asettamia sääntöjä menemällä Jylhämaan rajojen ulkopuolelle, ja kohtaa siellä pennun, Kovun, joka kuuluu karkotettujen leijonien (ulkolaisten) laumaan. Kovun äiti Zira kantaa kaunaa Simballe Scarin kuolemasta.

Vuoden 2019 elokuva

Vuonna 2019 ilmestyvässä elokuvassa, joka on toteutettu samanlaisella VR-tekniikalla kuin vuoden 2016 Viidakkokirja-elokuva, Simban ääninäyttelijänä toimii Donald Glover.[1]

Lähteet

  1. Donald Glover, James Earl Jones cast in Disney's live-action "Lion King" CNN. 17.2.2017. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.