Ero sivun ”Dave Matthews Band” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
YurikBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: no:Dave Matthews Band
→‎Aiheesta muualla: suomalainen blogi
Rivi 9: Rivi 9:
== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
*[http://kotisivu.mtv3.fi/dmb/ Suomenkielinen Dave Matthews Band -sivusto]
*[http://kotisivu.mtv3.fi/dmb/ Suomenkielinen Dave Matthews Band -sivusto]
*[http://harmaakatu.wordpress.com/ Harmaakatu - Dave Matthews Band Blogi]


[[Luokka:Yhdysvaltalaiset rockyhtyeet]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset rockyhtyeet]]

Versio 23. syyskuuta 2006 kello 21.34

Dave Matthews Band keikalla Melbournessa

Dave Matthews Band on yhdysvaltalainen jazzahtavaa akustisvoittoista rockia soittava yhtye. Yhtye sai alkunsa vuonna 1991 Virginian Charlottesvillessä, kun laulaja/kitaristi Dave Matthews (s. 1967, Etelä-Afrikka) halusi nauhoittaa muutaman tekemänsä kappaleen. Saadakseen ideoihinsa syvyyttä, hän pyysi avuksi paikallisia jazzmuusikoita rumpali Carter Beaufordia ja saksofonisti LeRoi Moorea. Basistiksi tuli vasta 16-vuotias innokas musiikinopiskelija Stefan Lessard. Yhtyeeseen kuuluivat myös myöhemmin mukaan kutsuttu viulisti Boyd Tinsley ja kosketinsoittaja Peter Griesar, joka jäi yhtyeestä pois vuonna 1993. Griesarin tilalle ei otettu ketään vaan yhtye jatkoi viisihenkisenä.

Suosionsa yhtye on hankkinut itselleen ruohonjuuritasolta huipulle sitkeän keikkailunsa ansiosta. Puskaradio levitti sanaa yhtyeen ainutlaatuisuudesta ja yleisömäärät kasvoivat keikka keikalta. Vuonna 1993 he julkaisivat ensimmäisen (omakustanteisen) levynsä, konserttitaltioinnin Remember Two Things, joka rikkoi heti kultalevyrajan.

Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti noin 30 miljoonaa kappaletta ja livesuosiossa mitaten yhtye on ehkä maansa suurin. Vuonna 2002 yhtye myi Pohjois-Amerikassa 1,5 miljoonaa konserttilippua, mikä oli eniten koko maailmassa. Pohjois-Amerikan ulkopuolella Dave Matthews Band on lähes täysin tuntematon.

Aiheesta muualla

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.