Ero sivun ”Johannes Koroma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
91 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
poistettu "Koroma oli keskeisesti mukana nostamassa Suomea 1990-luvun lamasta" (perusteeton väite ja poliittinen mielipide, ei fakta)
p (+w: "Pääkonsuli (arvonimi)")
(poistettu "Koroma oli keskeisesti mukana nostamassa Suomea 1990-luvun lamasta" (perusteeton väite ja poliittinen mielipide, ei fakta))
Koroma on yhteiskunnallinen vaikuttaja, jolla on ”laaja ja monipuolinen kokemus yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja sen vaikutuksista kansalaisten mielipiteisiin ja hyvinvointiin sekä yritystoimintaan ja taloudelliseen kasvuun”.<ref>{{Verkkoviite|Osoite=http://www.speakersforum.fi/puhujat_ja_juontajat/puhuja_kuvaus/johannes_koroma|Nimeke=Johannes Koroma|Julkaisija=Speakersforum|Viitattu=14.11.2012}}</ref> Hän on myös pitkän linjan journalisti. Koroma toimi ''[[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomien]]'' taloustoimituksen osastopäällikkönä vuosina 1965–1974, jolloin aloitettiin voimakas talousjournalismin kehittäminen.<ref name=bio/> Koroma oli ''Uuden Suomen'' vastaava päätoimittaja kolmetoista vuotta, joiden aikana hän uudisti lehden konseptin. Samassa yhteydessä perustettiin myös lehden lisäpainos, ''[[Iltalehti]]''.
Koroma toimi 1992 perustetun Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton ensimmäisenä toimitusjohtajana. Hän valmisteli uuden liiton yhdistämistyön, jolloin [[Teollisuuden Keskusliitto]] ja [[Suomen Työnantajain Keskusliitto]] liitettiin yhteen uudeksi organisaatioksi (Teollisuus ja Työnantajat). Koroma oli keskeisesti mukana nostamassa Suomea [[Suomen 1990-luvun alun lama|1990-luvun lamasta]] ja TT:n edustajana EU:n jäsenyysneuvotteluissa. Hän jäi eläkkeelle 60-vuotiaana ja toimii erilaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä, kolumnistina ja puhujana.
 
Tasavallan presidentti [[Tarja Halonen]] myönsi Koromalle [[Pääkonsuli (arvonimi)|pääkonsulin arvonimen]] vuonna 2009.<ref name=bio/>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko