Ero sivun ”Kingsglaive: Final Fantasy XV” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 27: Rivi 27:
| ensi-ilta = [[30. syyskuuta]] [[2016]]
| ensi-ilta = [[30. syyskuuta]] [[2016]]
| kesto = 110 minuuttia
| kesto = 110 minuuttia
| kieli = [[Englannin kieli|Englanti]], [[Japanin kieli|Japani]]
| kieli = [[Englannin kieli|englanti]], [[Japanin kieli|japani]]
| budjetti =
| budjetti =
| tuotto =
| tuotto =

Versio 29. toukokuuta 2017 kello 10.33

Kingsglaive: Final Fantasy XV
Ohjaaja Takeshi Nozue
Käsikirjoittaja Takashi Hasegawa
Perustuu Videopeliin Final Fantasy XV
Tuottaja Hajime Tabata
Säveltäjä John R. Graham
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö Square Enix
Levittäjä Sony Pictures Home Entertainment
Microsoft Store
Ensi-ilta 30. syyskuuta 2016
Kesto 110 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, japani
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kingsglaive: Final Fantasy XV on Square Enixin vuonna 2016 julkaistu CGI-animaatioelokuva, jonka on ohjannut Takeshi Nozue ja tuottanut Final Fantasy XV:n ohjaaja Hajime Tabata. Elokuva kertoo Final Fantasy XV:n päähenkilön Noctis Lucis Caelumin isästä, kuningas Regis Lucis Caelum CXIII:stä, ja tämän kamppailusta Lucisin kuningaskunnan sisällä Final Fantasy XV:n tapahtumien aikana. Tieto elokuvasta julkaistiin 30. maaliskuuta 2016 ja elokuva sai ensi-iltansa 7. heinäkuuta 2016 Final Fantasy XV:n kunniaksi, joka julkaistaan saman vuoden marraskuussa. Elokuvaa tulee saataville Blu-rayna esimerkiksi Final Fantasy XV:n Deluxe-version mukana.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eos-nimisessä maailmassa sijaitsevaa Lucisin valtakuntaa suojelee kristalli, jonka mahdilla luodulla taikamuurilla Caelumin hallitsijasuku on suojellut valtakuntaansa viholliseltaan, armeijavaltiolta nimeltä Niflheim. Käyttämällä magitek-teknologiaa, Niflheim valloitti useimmat lähellä sijaitsevat maat ja lopulta myös Lucisin, lukuun ottamatta pääkaupunki Insomniaa. Kuningasperhe lähdettyä pyytämään Tenebraen kansalta parannusta prinssi Noctis Lucis Caelumin vakavaan vammaan, Niflheimin joukot yrittivät murhata heidät. Kenraali Glaucan surmattua kuningatar, kuningas Regis Lucis Caelum CXIII yrittää videä Tenebraen prinsessa Lunafreya Nox Fleuretin turvaan, mutta tämä jääkin veljensä prinssi Ravusin luokse ja Tenebrae joutuu Niflheimin valloittamaksi.

12 vuotta myöhemmin Insomniaa suojelee Kingsglaiveksi nimetty eliittijoukko, jolla on lupa käyttää kuningasperheen taikavoimia. Niflheimin joukkojen ja daemonien hyökkäyksen aikana, yksi Kingsglaiven jäsenistä, Nyx Ulric, pelastaa ystävänsä Libertusin demoneilta vastoin esimiestensä käskyjä. Niflheimin ylivoiman edessä Regis on valmis suostumaan Niflheimin kansleri Ardyn Izunian ehdottamaan aselepoon, jonka ehtoina on että Insomniaa lukuun ottamatta kaikki Lucisin maat luovutetaan Niflheimille ja että Noctis avioituu Lunafreyan kanssa. Kingsglaiven jäsenet eivät ole mielissään kuninkaan päätöksestä. Kaksi päivää ennen rauhansopimuksen allekirjoittamista, Kingsglaiven jäsen Crowe Altius lähetetään soluttatumaan Tenebraeen. Crowen kuoltua Libertus eroaa Kingsglaivesta ja liittyy aselepoa vastustavaan vastarintaliikkeeseen. Regisin ja Niflheimin keisari Iedolas Aldercapt osallistuttua aselevon kunniaksi järjestettyyn juhlaan, Lunafreya tapaa Nyxin minkä jälkeen Glaucan sieppaa hänet.

Nyx huomaa Niflheimin valmistelevan hyökkäystä Insomniaan heti juhlien jälkeen. Regis suostuu lähettämään Kingsglaiven taistelemaan vastaan, mutta kapteeni Titus Drautos on kadonnut. Nyx pelastaa Lunafreyan, mutta Kingsglaive kääntyy heitä vastaan. Ainoastaan Nyx, Lunafreya ja kapinallisjohtaja Luche Lazarus selviävät taistelusta hengissä. Yllätyshyökkäyksensä aikana Niflheim tappaa kuninkaan neuvoston jäsenet ja kaupunkiin soluttautuneet vakoojat tuhoavat Muurin vastarintaliikkeen avulla. Linnassa Glauca kohtaa Regisin taistelussa ja leikkaa Luciin sormuksen irti tämän sormesta. Niflheimia auttanut Ravus ottaa sormuksen saadakseen Lucisin hallinnan itselleen, mutta sen voima ei hyväksy häntä, vaan tuhoaa hänet. Nyx, Lunafreya ja Regis ottavat sormuksen ja yrittävät paeta, mutta Glauca surmaa Regisin. Keisari Iedolas ja kansleri Izunia varastavat kristallin ja jättävät demonit tuhoamaan Insomnian.

Drautos kutsuu Nyxin ja Lunafreyan aukiolle, missä he kaikki joutuvat Lucehn väijyttämiksi. Luche paljastaa tappaneensa Crowen ja yrittää tappaa Nyxin, mutta kuolee Lunafreyan huijattua hänet kokeilemaan Luciin sormusta. Libertus saapuu ja paljastaa Drautosin olevan Glauca. Nyx laittaa sormuksen sormeensa ja Lucisin entisten kuninkaiden henget pitävät häntä aluksi arvottomana, mutta häne halunsa suojella kristallia antavat hänelle mahdin käyttää sitä lupaamalla vastineeksi oman henkensä. Annettuaan sormuksen Lunafreyalle, Nyx käyttää sormuksen lainattuja voimia aktivoidakseen entisten kuninkaiden patsaiden mahdilla "Vanhan Muurin". Surmattuaan Glaucan, Nyx itsekin kuolee sopimuksensa mukaisesti. Libertus, Kingsglaiven viimeinen jäsen, aikoo saattaa Lunafreyan pois kaupungista, mutta Lunafreya käskee Libertusia jäämään ja lähtee itse viedäkseen sormuksen Noctisille.

Lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa Noctisin ja hänen tovereidensa auto hajoaa kesken matkan Altissiaan, johtaen Final Fantasy XV:n tapahtumiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

Ääninäyttelijät

Alkuperäiset

 Gō Ayano  Nyx Ulric  
 Shiori Kutsuna  Lunafreya Nox Fleuret  
 Tsutomu Isobe  Regis Lucis Caelum CXIII  
 Shōzō Iizuka  Iedolas Aldercapt  
 Keiji Fujiwara  Ardyn Izunia  
 Yūichi Nakamura  Ravus Nox Fleuret  
 Kōichi Yamadera  Titus Drautos / kenraali Glauca  
 Mitsuaki Kanuka  Libertus Ostium  
 Banjō Ginga  Clarus Amicitia  
 Ayumi Fujimura  Crowe Altius  
 Tomokazu Seki  Luche Lazarus  
 Fuminori Komatsu  Tredd Furia  

Englanninkieliset

 Aaron Paul  Nyx Ulric  
 Lena Headey  Lunafreya Nox Fleuret  
 Sean Bean  Regis Lucis Caelum CXIII  
 David Gant  Iedolas Aldercapt  
 Darin De Paul  Ardyn Izunia  
 Trevor Devall  Ravus Nox Fleuret  
 Adrian Bouchet  Titus Drautos / kenraali Glauca  
 Liam Mulvey  Libertus Ostium  
 John DeMita  Clarus Amicitia  
 Alexa Kahn  Crowe Altius  
 Todd Haberkorn  Luche Lazarus  
 Max Mittelman  Tredd Furia  

Liikenäyttelijät

 Neil Newbon  Nyx Ulric  
 Amanda Piery  Lunafreya Nox Fleuret  
 Jon Campling  Regis Lucis Caelum CXIII  
 David Gant  Iedolas Aldercapt  
 Edward Saxby  Ardyn Izunia  
 David Nutley  Ravus Nox Fleuret  
 Adrian Bouchet  Titus Drautos / kenraali Glauca  
 Liam Mulvey  Libertus Ostium  

Tuotanto

Elokuvan ohjasi Takeshi Nozue, joka viimeksi toimi apuohjaajana Square Enixin viime CGI-elokuvassa Final Fantasy VII: Advent Children. Final Fantasy XV:n ohjaaja Hajime Tabata toimii elokuvan tuottajana.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.