Ero sivun ”Serbian jääkiekkomaajoukkue” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 24: Rivi 24:
}}
}}


'''Serbian jääkiekkomaajoukkue''' edustaa [[Serbia]]a kansainvälisissä jääkiekko-otteluissa ja turnauksissa. Joukkue pelaa IIHF.n II-divisioonaa ja on IIHF.n rankingissa sijalla 31. [[Jugoslavia]]n vähittäinen hajoaminen on vaikuttanut suuresti kyseiseen joukkueeseen, joka nojaa [[Jugoslavian jääkiekkomaajoukkue]]en perinteisiin. Perinteitä on vahvimmin jatkanutkin [[Slovenian jääkiekkomaajoukkue]], joka on pelannut useita kausia A-sarjassa. Vuoteen 2006 asti vaikutti [[Serbia ja Montenegro|Serbian ja Montenegron]] jääkiekkomaajoukkue. Serbian omalla joukkueella on omia kokemuksia vasta vuodesta 2007 alkaen.
'''Serbian jääkiekkomaajoukkue''' edustaa [[Serbia]]a kansainvälisissä jääkiekko-otteluissa ja turnauksissa. Joukkue pelaa IIHF:n II-divisioonaa ja on IIHF:n rankingissa sijalla 31. [[Jugoslavia]]n vähittäinen hajoaminen on vaikuttanut suuresti joukkueeseen, joka nojaa [[Jugoslavian jääkiekkomaajoukkue]]en perinteisiin. Perinteitä on vahvimmin jatkanutkin [[Slovenian jääkiekkomaajoukkue]], joka on pelannut useita kausia A-sarjassa. Vuoteen 2006 asti toiminut [[Serbia ja Montenegron jääkiekkomaajoukkue]] oli Serbian oman joukkueen edeltäjä.


==Maailmanranking vuodesta 2003==
==Maailmanranking vuodesta 2003==

Versio 19. toukokuuta 2017 kello 15.12

Serbia
Liitto Serbian jääkiekkoliitto
Eniten otteluita Marko Kovačević : 28
Eniten pisteitä Aleksandar Košić : 35
IIHF-ranking 30 (28.5.2023) [1]
Ensimmäinen ottelu

 Serbia 6-4 Turkki 
(Zageb, Kroatia; 11. huhtikuuta 2007)

Suurin voitto

 Serbia 17-0 Uusi-Seelanti 
(Reykjavik, Islanti; 18. huhtikuuta 2012)

Suurin tappio

 Australia 13-0 Serbia 
(Tilburg, Alankomaat; 19. huhtikuuta 2010)

Serbian jääkiekkomaajoukkue edustaa Serbiaa kansainvälisissä jääkiekko-otteluissa ja turnauksissa. Joukkue pelaa IIHF:n II-divisioonaa ja on IIHF:n rankingissa sijalla 31. Jugoslavian vähittäinen hajoaminen on vaikuttanut suuresti joukkueeseen, joka nojaa Jugoslavian jääkiekkomaajoukkueen perinteisiin. Perinteitä on vahvimmin jatkanutkin Slovenian jääkiekkomaajoukkue, joka on pelannut useita kausia A-sarjassa. Vuoteen 2006 asti toiminut Serbia ja Montenegron jääkiekkomaajoukkue oli Serbian oman joukkueen edeltäjä.

Maailmanranking vuodesta 2003

Lähteet

  1. World Ranking 28.5.2023. IIHF. Viitattu 31.5.2023. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.