Ero sivun ”Montgomery Burns” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 37.219.184.176 muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän GEbot tekemään versioon.
Skjölker (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 68: Rivi 68:
Springfieldin ala-asteen alta paljastuneen öljylähteen riistosta hermostunut Smithers huomautti Burnsille, että kyseessä on koulu, ei kilpaileva yhtiö. Kommentti ei Burnsia kiinnostanut; tarkoittihan öljy hänelle mittavia lisätuloja. Koulun varattomuus ei Burnsia kiinnostanut.
Springfieldin ala-asteen alta paljastuneen öljylähteen riistosta hermostunut Smithers huomautti Burnsille, että kyseessä on koulu, ei kilpaileva yhtiö. Kommentti ei Burnsia kiinnostanut; tarkoittihan öljy hänelle mittavia lisätuloja. Koulun varattomuus ei Burnsia kiinnostanut.


Burnsin esikuvia ovat olleet muiden muassa [[Roope Ankka]], [[Barry Diller]], [[Howard Hughes]], [[John D. Rockefeller]] ja [[Kansalainen Kane|Charles Foster Kane]].{{lähde}}
Burnsin esikuvia ovat olleet muiden muassa [[Roope Ankka]], [[Barry Diller]], [[Howard Hughes]], [[John D. Rockefeller]], [[David Rockefeller]] ja [[Kansalainen Kane|Charles Foster Kane]].{{lähde}}


Burns ei välitä ostajiensa henkilöllisyydestä tai aikeista, ja on jopa myynyt [[plutonium]]ia [[Arabit|arabialaisille]] [[terrorismi|terroristeille]].
Burns ei välitä ostajiensa henkilöllisyydestä tai aikeista, ja on jopa myynyt [[plutonium]]ia [[Arabit|arabialaisille]] [[terrorismi|terroristeille]].

Versio 10. maaliskuuta 2017 kello 21.18

Charles Montgomery Plantagenet Schicklgruber Burns
[[Tiedosto:

Montgomery Burns. Huomaa käsien asento; samassa asennossa hän pitää käsiään yleensä sanoessaan legendaarisimman letkautuksensa: "Excellent" (suomeksi "Erinomaista"). |250px|]]
Ensiesiintyminen Joulurauha
Ääninäyttelijät Chris Latta (1. tuotantokausi)
Harry Shearer (nykyinen)
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Harmaa (enimmäkseen kaljuuntunut)
Ikä 104 (Katso: Ikä)
Ammatti Miljardööri, Ydinvoimalan omistaja
Tärkeimmät sukulaiset Äiti Daphne Burns
Tuntematon isä (vilahti yhdessä jaksossa)
Veli George Burns
Poika Larry Burns

Charles Montgomery Plantagenet Schicklgruber Burns[1], yleensä vain "Monty" Burns tai herra Burns (s. 15. maaliskuuta 1886), on yhdysvaltalaisessa Simpsonit-piirrossarjassa esiintyvä kuvitteellinen henkilö. Hahmon nykyinen ääninäyttelijä on Harry Shearer. Burnsin alkuperäinen ääninäyttelijä oli Chris Latta, mutta hän lähti ensimmäisten jaksojen valmistumisen jälkeen edistämään stand-up koomikon uraansa. Burnsin ensiesiintyminen tapahtui 17. joulukuuta 1989 nähdyssä jaksossa Joulurauha, joka esitettiin Suomessa 14. lokakuuta 1991.

Montgomery Burns on Springfieldin rikkain asukas, joka omistaa muun muassa Springfieldin ydinvoimalan ja on Homer Simpsonin pääasiallinen työnantaja. Herra Burns esitetään tunteettomana ja ahneena miljardöörinä, joka asuu valtavan kokoisessa loistokartanossa ja jonka ainoa ystävä on häneen rakastunut henkilökohtainen avustaja Waylon Smithers.

Burns on ahne, häijy, ilkeä eikä hänellä vaikuta olevan minkäänlaista häivähdystä moraalista. Tosin kerran hän sai koiranpennun Simpsoneilta ja helli sitä. Häikäilettömyytensä ja suunnattoman vaikutusvaltansa vuoksi Burnsin hahmo voidaankin nähdä eräänlaisena satiirisena parodiana nykyaikaisesta yhdysvaltalaisesta talousmaailmasta. Burnsin ulkonäöllisiä tuntomerkkejä ovat pitkä nenä ja otsan kolme maksaläiskää.

Poliittiselta suuntaukseltaan Burns on jyrkän linjan republikaani.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Henkilöhistoria

Montgomery Burns syntyi Yhdysvalloissa vuoden 1885 tienoilla. Lapsuudessaan hän lähti perheensä luota voidakseen elää kasvottoman ja kieroutuneen miljonäärin kanssa. Samalla Burns joutui hylkäämään rakastamansa teddykarhun Bobon, jota hän jäi kaipaamaan vuosikymmenien ajaksi, kunnes sai sen takaisin Maggie Simpsonin ansiosta.

Nuoruudessaan Burns opiskeli Yalen yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 1914. Eräässä jaksossa hän kertoo tunteneensa aikoinaan henkilökohtaisesti Yhdysvaltain presidentti Calvin Coolidgen.

Jaksossa Pääjohtaja Homer paljastuu, että Burns on ollut naimisissa Gertrude-nimisen naisen kanssa. Burns kuitenkin oli työnarkomaani, minkä seurauksena hän ei ehtinyt häätilaisuuteen eikä edes avioeroon. Burnsin mukaan Gertrude menehtyi "yksinäisyyteen ja vesikauhuun."

Toisen maailmansodan aikana Burns palveli sotamiehenä Manakala-komppaniassa Abraham Simpsonin alaisena. Hän oli kelvoton sotilas, joka jopa onnistui pilaamaan Simpsonin mahdollisuuden surmata Adolf Hitler. Eräiden jaksojen mukaan Burns myi sodan aikana natsi-Saksalle ammuksia, ja oppi samalla puhumaan sujuvasti saksaa. Tämä näkyy myös jaksossa, jossa hän myy ydinvoimalansa saksalaisille.

Maailmansodan päätyttyä Burns sai Harry S. Trumanilta tehtäväksi toimittaa biljoonan dollarin arvoisen setelin Eurooppaan. Setelin tarkoituksena oli avustaa sodan jälkeisen Euroopan jälleenrakennuksessa. Seteli ja Burns kuitenkin katosivat matkallaan, mutta myöhemmin paljastui, että Burns kantoi seteliä aina mukanaan ja yritti ostaa sillä Kuuban, jolloin seteli päätyi Fidel Castron haltuun. Hän sittemmin sai setelin Castrolta takaisin. 1950-luvulla Burns rikastui ydinvoiman ansiosta.

1960-luvulla Burns omisti kemiallisten aseiden laboratorion, jonka tunnuslause oli "Kun vetypommi ei riitä". Burnsin epäonneksi rauhanaktivisteista koostunut joukkio tuhosi laitoksen. Aktivisteihin kuului Homer Simpsonin Mona-äiti, joka joutui tapauksen jälkeen hylkämään perheensä voidakseen pakoilla lakia.

1970-luvulla Burns rakensi Springfieldin ydinvoimalan. Voimalan ydinreaktori kuitenkin pian ylikuormittui, ja Waylon Smithers Sr., Burnsin hyvä ystävä, uhrasi henkensä estääkseen uhkaavan ydinonnettomuuden. Burns joutui kasvattamaan orvoksi joutuneen Waylon Smithers Jr.:n, joka isänsä kuollessa oli vasta vauvaikäinen. Waylon Smithers Jr.:lle Burns sanoi hänen isänsä kuolleen amatsonien käsissä.

Jaksossa Veriveljet Burns kirjoitti omaelämäkerran "Nouseeko taivaalle sateenkaarta" (Will there ever be a rainbow). Kirja kertoo muun muassa jaksossa tapahtuneesta taistelusta kuolemaa vastaan.

Simpsoneiden koira Pukin pikku apuri oli eräässä vaiheessa väliaikaisesti yksi Burnsin useista vahtikoirista. Bart puolestaan, hänkin väliaikaisesti, oli Burnsin perillinen, kunnes joutui valitsemaan perheensä ja Burnsin välillä. Marge Simpson maalasi Springfieldin museoon Burns-siiven avajaisten kunniaksi muotokuvan Burnsista, joka oli alastonkuva. Kuvan tarkoitus ei kuitenkaan ollut ivata Burnsia tai esittää vain alastontaidetta.

Simpsonien kuudennen tuotantokauden viimeisessä, kaksiosaisessa Kuka ampui johtajan? -jaksossa Burns rakensi valtaisan kilven, jonka avulla hän pimensi auringon. Myöhemmin samassa jaksossa salaperäinen hahmo ampui Burnsia. Ampujan henkilöllisyydestä käytiin sarjan fanien keskuudessa paljon keskustelua, kunnes jakson toisessa osassa ampujaksi paljastui Maggie Simpson.

Vuodelle 2010 sijoittuvassa Simpsonien tulevaisuusjaksossa Lisan häät Burns on kryoniikan ansiosta jäädytetty, sillä hänen selässään on seitsemäntoista puukonhaavaa. Toisessa tulevaisuusjaksossa, vuodelle 2013 sijoittuvassa Kurkistus tulevaisuuteen, Burns joutuu sponsoroimaan Yalen yliopistoon pääsyn mahdollistavia stipendejä rangaistuksena "joulun ryöväämisestä"; samassa jaksossa hän säilyttää timantteja muuttaakseen niitä "maailman arvokkaimmaksi mineraaliksi" eli hiileksi. On myös vihjattu, että Burnsin kuoltua Smithers haudataan elävältä samaan ruumisarkkuun.

Simpsonien jaksossa American History X-cellent, kun Burns joutuu poliisien kuulusteluun varastettuaan maalauksia, hän näyttää SS:n jäsenkorttiaan.

Hahmo

Omaisuus

Springfieldin, ja koko osavaltion rikkaimpana miehenä hän kykenee esimerkiksi kontrolloimaan paikallisia vaaleja, järjestämään baseballjoukkueelle mestaruuden, pitämään virkaa Springfieldin yliopistossa ja rakentamaan kilven auringon eteen. Hänen tärkein ja tunnetuin toimeentulonsa on Springfieldin ydinvoimala, mutta hän omistaa myös esimerkiksi hotellin, kasinon (myöhemmin tuhottu) ja vesivoimalan.

Burns on menettänyt omaisuutensa kahdesti, ensimmäisen kerran sijoitettuaan sen hevospiiska- ja ilmalaivaosakkeisiin ja toisella kerralla lyödessään vetoa Rikkaan teksasilaisen kanssa. Kummallakin kerralla hän hankki sen takaisin Lisa Simpsonin avustuksella.

Ikä

Herra Burnsin ilmoitetaan yleensä olevan 104-vuotias, mutta eräässä varhaisessa jaksossa hän väitti olevansa vasta 82-vuotias. Myös eräässä toisessa jaksossa hän oli 89-vuotias. Springfield Shopper -lehden syntymäpäivähaastattelussa 5. tuotantokauden jaksossa Kansalainen Burns (Rosebud) hän kiittää pitkästä iästään Saatanaa. Muutenkin hänessä on havaittu saatananpalvontaa.

Jaksossa Kartanon herra (The Mansion Family) Burnsistä tuli Springfieldin vanhin asukas, kun Cornelius Chapman kuoli 108 vuoden ikäisenä.

Jakson Perjantai-illan aave (The Springfield Files) mukaan herra Burns saa joka perjantai-ilta sarjan lääketieteellisiä hoitoja, joiden tarkoituksena on Smithersin mukaan "huijata kuolemaa vielä viikolla".

Jaksossa Majesteettirikos (The Regina Monologues) ilmoitettiin että Burnsin ikä on sama kuin hänen tilinsä PIN-koodi. Eli nelinumeroinen. Myös eräässä jaksossa Burnsin kartanon turvahuoneen salasana on hänen syntymäpaikkansa. Tähän Burns näpyttelee "Pangaea", esihistoriallinen jättiläismanner, joka sittemmin hajosi eri mantereiksi.

Luonteenpiirteitä

Burnsiä pidetään Springfieldin ilkeimpänä asukkaana, eikä hänen häikäilemättömyydellään tunnu olevan rajoja, mikäli on kyse hänen taloudellisesta edustaan. Kun partiolaiset kerran tulivat pyytämään häneltä rahaa, Burns määräsi Smithersiä päästämään hyökkäyskoiransa partiolaisten kimppuun. Eräässä jaksossa ydinvoimala joutuu tuottamaan tavallista enemmän sähköä, jolloin Burns määrää alaisiaan katkaisemaan sähkönjakelun paikallisesta orpokodista, mikäli voimalan reaktorit ylikuormittuvat ja samalla kaupunkia uhkaisi sähkökatkos. Tällöin pormestari Quimby kysyy, onko Burnsin käsky oikeudenmukainen kaupungin orpoja kohtaan. Tähän Burns vastaa nauraen: "Kenelle he muka valittaisivat, vanhemmilleenko?". Burnsin halutessa ajanvietettä hän järjestää ydinvoimalassa paloharjoituksen tai vastaavan.

Niin ikään ydinvoimalan järkyttävän huono tila ei Burnsia tunnu juuri kiinnostavan; vastoinkäymiset viranomaisten kanssa hän hoitaa lahjonnalla. Myös jaksossa Turpiin ja onnea hän laittaa ympäristöraportin paperisilppurista läpi ja heittää paperinpalaset ikkunasta ulos. Ydinjätteestä Burns pääsee eroon joko kaatamalla ne mereen, hautaamalla lasten leikkipaikalle, viemällä putkien kautta viljapellolle tai jollain muulla yhtä kyseenalaisella tempulla. Pääasia lienee, että jätteistä päästään helposti ja vaivattomasti eroon. Springfieldin ala-asteen alta paljastuneen öljylähteen riistosta hermostunut Smithers huomautti Burnsille, että kyseessä on koulu, ei kilpaileva yhtiö. Kommentti ei Burnsia kiinnostanut; tarkoittihan öljy hänelle mittavia lisätuloja. Koulun varattomuus ei Burnsia kiinnostanut.

Burnsin esikuvia ovat olleet muiden muassa Roope Ankka, Barry Diller, Howard Hughes, John D. Rockefeller, David Rockefeller ja Charles Foster Kane.lähde?

Burns ei välitä ostajiensa henkilöllisyydestä tai aikeista, ja on jopa myynyt plutoniumia arabialaisille terroristeille.

Suosio

Burns on Springfieldin vihatuin asukas, ja lähes kaikilta asukkailta löytyy syy vihata häntä. Esimerkiksi lapset pitävät häntä "mörön isoisänä", ja eräässä jaksossa kaupunkilaiset iloitsivat, kun Burnsin luultiin kuolleen. Burns on yrittänyt kalastella suosiota muun muassa etsimällä Loch Nessin hirviön, ja heittelemällä katolta hopeadollareita, jotka vain vahingoittivat ihmisiä. Asiaa ei auttanut yhtään se, että Burns ajoi eräässä jaksossa Bart Simpsonin yli.

Mielentila

Burns kuvataan tavallisesti menneisyyteen jämähtäneenä vanhuksena jolla ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä nykymaailmasta tai maailmanmenosta. Toisaalta joissakin nykyiaikaisissakin asioissa Burns on fiksu ja ovela, ja hän johtaa ydinvoimalaansa sekä muita liiketoimiaan ilmeisen menestyksellisesti. Tämä saattaa viitata siihen, että Burns ei varsinaisesti elä menneisyydessä, hän ei vain koskaan ole ollut vähimmässäkään määrin kiinnostunut mistään, mikä ei suoranaisesti liity häneen tai hänen liiketoimintaansa.

Esimerkki Burnsin ajatusmaailmasta on hänen puhetyylinsä: hän puhuu hyvin vanhahtavaa englantia käyttäen paljon nykyenglannista joko hävinneitä tai merkitykseltään muuttuneita sanoja. Hän ei esimerkiksi vastaa puhelimeen yhdysvaltalaisittain "Haloo" vaan "Ahoi-hoi", mikä oli puhelimen keksijän Alexander Graham Bellin suosima vastausmuoto. Burns on hämillään kun hänelle selviää, että etniset vähemmistöt pelaavat nykyään baseballia samassa sarjassa muiden kanssa. Burns kummastelee mitä on tapahtunut "neekeriliigalle", joka todellisuudessa lopetettiin jo 1950-luvulla. Kun Homer Simpson toimi Smithersin tuuraajana, Burns toivoi ensimmäisenä aamuna aamiaiseksi kovaksikeitettyä dodonmunaa, vaikka dodot kuolivat sukupuuttoon jo 1600-luvun puolivälissä. Lisa Simpsonin kysyttyä Burnsilta, harrastaako hänen voimalansa kierrätystä, Burns menee hämilleen ja käy ilmi, että hän ei edes tiedä mitä sana "kierrätys" tarkoittaa.

Vaikka Burns on menestyvä liikemies, eivät hänen talouspoliittiset tietonsa ole kaikilta osin ajan tasalla. Hänen osakesalkkunsa sisältää sijoituksia muun muassa transatlanttisiin zeppeliineihin, amalgamoituihin nilkkaimiin ja etelävaltioiden orjaosakkeisiin – Burns on ilmeisen tietämätön, että Yhdysvallat lakkautti orjuuden vuonna 1863. Myös vuoden 1928 suuri pörssiromahdus tuli Burnsin tietoon noin seitsemänkymmentä vuotta myöhässä.

Kun hänen autonsa ikää arvosteltiin, hän totesi ylpeänä "Tämä auto on kerran ottanut mittaa lentävästä suomalaisesta, Paavo Nurmesta!"

Vähän väliä Burns viittaa valtioihin joita ei ole enää olemassakaan, puhuu vuosikymmeniä sitten kuolleista ihmisistä kuin he olisivat vielä elossa, sekä pitää vanhentuneita tai käytöstä poistuneita keksintöjä upouusina. Kun Burns jaksossa Hermostusta ja Herhiläisiä sanoi laulavansa Yhdysvaltojen kansallislaulun,hän lauloi aluksi sanat:"Oi kotimaani Itävalta-Unkari." Intiaa Burns pitää yhä Britannian siirtomaana, ja hän on aihettanut hämmennystä postissa yrittämällä lähettää kirjeen Preussin Siamin-konsulaattiin. Eräässä jaksossa Burns antaa Springfieldin palolaitoksen numeron Simpsoneille ja kehottaa heitä soittamaan sinne tulipalon syttyessä; Burnsin mukaan palolaitos on "uusi mutta hyvä" keksintö.

Yksi sarjan kestovitseistä on se, että syystä tai toisesta Burns ei koskaan muista Homer Simpsonin nimeä, huolimatta lähes jatkuvasta kanssakäymisestä. Hyvin usein Burns kysyy Smithersiltä "Kuka ihme hän on?", tavatessaan Homerin. Smithers vastaa aina "Homer Simpson, sektorin 7G (vaihtuva pilkkaus esimerkiksi "syömäkone")", johon Burns toteaa mietteliäänä "Vai Simpson, eh…"

Siitä huolimatta, että Burns tuntuu välillä täysin kadotaneen kosketuksensa maailmanmenoon, hän saattaa olla erittäin teräväpäinen. Jaksossa Turpiin ja onnea Smithers kertoo Homerille Burnsin askareiden koostuvan 2 800 eri tehtävästä. Smithersin lähdettyä lomalle ja Homerin tunaroitua Smithersin sijaisuuden Burns oppi 2 799 tehtävää itse. Ainut asia, mihin hän ei kyennyt, oli puhuminen puhelimessa hänen 122-vuotiaan äitinsä kanssa.

Terveys

Ikääntymisen myötä Burnsistä on tullut fyysisesti äärimmäisen heikko, ja hänen hauraasta ja heikkorakenteisesta kehostaan on tullut yksi Simpsonien vakiovitseistä. Hän on niin heikko, ettei hän kykene edes liiskaamaan muurahaista jalallaan, ja että jopa tavallinen kädenpuristus riittää kaatamaan hänet. Keilapallonkin hän saa tuskin heitettyä edes 10 senttiä kauas itsestään ja jopa mehiläinen jaksaa nostaa hänet ilmaan. Hänen sisäelimensä ovat kutistuneet uskomattoman pieniksi; esimerkiksi hänen sydämensä on ainoastaan kirsikan kokoinen. Burns tuntuukin olevan elämän ja kuoleman rajamailla. On vihjattu, että hän kykenee elämään ilman sydäntä. Eräässä jaksossa hän totesikin painavansa vain vaatteittensa ja avaimien verran.

Esimerkiksi autolla kolaroiminen riittää työntämään Burnsin keuhkot ulos, ja kun hän eräässä jaksossa kopisteli kädellään hiekkaa ulos korvistaan, osa hänen aivoistaan putosi ulos. Kumpaankaan Burns ei reagoinut millään tavalla, vaan työnsi irronneet elimet takaisin sisäänsä. Eräässä jaksossa hän yskäisi jonkun elimensä ulos, hän ei siihenkään mitenkään reagoinut vaan nielaisi sen takaisin.

Eräässä jaksossa Burns menee lääkärintarkastukseen, ja täyttäessään lomaketta hän ilmoittaa sosiaaliturvatunnuksekseen 000–00–0002, jonka jälkeen hän tokaisee: "Damn Roosevelt…" Vitsi viittaa ilmeisesti siihen, että Burnsilla on toinen annettu sosiaaliturvatunnus ja että presidentti Theodore Rooseveltillä oli ensimmäinen. Se, että Burns "jäi toiseksi" jossain asiassa, näyttää ärsyttävän häntä. Samaisessa lääkärintarkastuksessa kysytään vanhempien kuolinsyytä, jolloin Burns vastaa pahanenteisellä äänellä, että "nämä asettuivat hänen tielleen". Kyseisessä lääkärintarkastuksessa myös käy ilmi, että Burnsilla on jokainen tunnettu sairaus, joka vain voi olla miespuolisella henkilöllä—ja tämän lisäksi hänestä itsestään löytyi muutama entuudestaan tuntematon tauti. Hänestä ei voi ottaa verinäytettä, koska hänestä ei löydy verta - jonkun tipan hän silloin tällöin näkee jossain päin ruumistaan. Burnsillä on sama veriryhmä kuin Bart Simpsonilla (OO-).

Jaksossa Perjantai-illan aave paljastuu, että Burnsin pitkäaikainen oleskelu Springfieldin ydinvoimalassa on altistanut hänet niin suurille säteilymäärille, että hän hohtaa pimeässä. Säteily on samalla tehnyt hänestä impotentin.

Jaksossa Uraohjus Smithers ja Homer luulevat Burnsin hukkuneen kylpyammeeseen. Herra Burnsin virotessa Smithers toteaa yllättyneenä, että hän luuli Burnsia kuolleeksi. Tähän Burns toteaa, että "niin minä olinkin, mutta ruumiini heittely sai taas sydämeni käyntiin". Burns kärsii myös nuoruusajan diabeteksesta ja hän on vasenkätinen.

Perhe

Mr. Burnsin äidin ja pojan lisäksi (joihin Burnsilla ei ole ollut yhtä jaksoa enempää yhteyksiä) 20 kaudella kolmannessa jaksossa Mr. Burns kertoo Bartille (joka esitti Simonia), että hänellä oli pienenä suuri perhe, mutta koska kaikki halusivat perinnön itselleen he myrkyttivät ja murhasivat toisensa.

Burnsin 122-vuotias äiti on yhä elossa ja yrittää soittaa pojalleen välillä, mutta Smithers valehtelee Burnsin puolesta että tämä on kokouksessa. Burnsin ja hänen äitinsä välit eivät ole hyvät, koska Burns ei hyväksynyt äidin suhdetta presidentti William Howard Taftin kanssa. Burns on kerran luullut puhuvansa äitinsä kanssa puhelimessa ja pyytänyt anteeksi että "veti töpselin seinästä", eli on yrittänyt tappaa tämän.

Rakennukset

Kartano

Burns asuu kaupungin laidalla sijaitsevassa valtavassa, palatsityyppisessä kartanossa. Kartanossa on muiden muassa maailman suurin televisio, ihmisshakkilauta, janitsaareista koostuva vartiokaarti ja pohjaton kuilu, sekä 137 huonetta. Kartanoa ympäröi korkea muuri, ja sitä vartioi Burnsin henkilökohtainen, puolisotilaallinen henkivartiosto.

Burnsin kartanosta löytyy myös mitä eriskummallisimpia asioita ja esineitä. Eräässä jaksossa Burns esittelee kartanoaan Homerille, ja erään käytävän seinällä on asu jossa Charlie Chaplin haudattiin. Muita Burnsin esineistöön kuuluvia harvinaisuuksia ovat muiden muassa ainoa tunnettu alastonkuva Mark Twainista,kuningas Arthurin myyttinen Excalibur-miekka sekä harvinainen ensivedos Yhdysvaltain perustuslaista jossa lukee "idiootit". Jaksossa Kartanon herrat Lisa ja Marge nähdään siivoamassa herra Burnsin kartanon laboratoriota, jossa on lukuisia, todennäköisesti kloonattuja alkioita jotka näyttävät Burnsilta(yksi näyttää Smithersiltä).

Kun Bartista tuli herra Burnsin perillinen, hänen huoneessaan oli juna joka hänen omien sanojena mukaan: "Palaa vasta 72 tunnin kuluttua. Joskus sen päällä on lunta".

Kartanosta löytyy myös "Hall of Patriots", jossa on Burnsin esivanhempia ja muita samankaltaisia nukkeja. Hall of Patriotissa on myös seinällä roikkuva kopio suurimmasta koskaan painetusta setelistä, triljoonan dollarin setelistä. Kun Homer ihmettelee, että triljoonan dollarin setelin esittäminen tuollaisella tavalla olisi riskialtista varkaiden suhteen, Burns kaivaa lompakkonsa ja sanoo: "Aitoa pidän täällä".

Kasino

Springfieldin talouden ollessa kriittisessä tilassa kaupunki hyväksyi uhkapelin laillistamisen. Burns päätti ottaa tehtäväkseen rakentaa kasinon kaupunkiin. Kasino rakennettiin Springfieldin rannikkoalueelle. Homer oli hetken kasinolla töissä blackjackinjakajana, kunnes hänet päätettiin siirtää takaisin ydinvoimalaan. Burns rikastui kasinolla yhä enemmän, mutta yhtenä Springfieldin hetkellisistä hullutuksista se pian unohdettiin ja myöhemmin hylätty kasinorakennus räjäytettiin.

Ydinvoimala

Springfieldin ydinvoimala

Herra Burns viettää paljon aikaa ydinvoimalassaan. Ydinvoimala on uskomattoman huonosti hoidettu: putkista vuotaa radioaktiivisia aineita käytäville; ydinjätteet kaadetaan jokeen tai lasten leikkipaikalle; jäähdytystorneissa on halkeamia joissa toisen sisällä on Brasilialainen jalkapallojoukkue, sillä Burnsin mukaan "lentokone putosi hänen mailleen"; ja työntekijät joutuvat käyttämään plutonium-tankoja paperipainoina. Ydinvoimala rikkoo jokaista mahdollista lakia. Voimalan tunnetuimpia työntekijöitä ovat Homer Simpson, Carl Carlson ja Lenny Leonard. Joissain tulevaisuusjaksoissa ydinvoimalassa on neljä jäähdytystornia.

Toimisto

Burnsillä on ydinvoimalassa loistelias työhuone. Työhuone on valtavan korkea, ja sen päädyssä on erittäin suuri ikkuna, jonka edessä on Burnsin työpöytä. Burnsin toimisto on täynnä mitä eriskummallisimpia asioita. Erään kirjahyllyn takaa paljastuu "paholaisliiga" (englanniksi League of Evils), johon kuuluvat tiedemies, ensimmäisen maailmansodan aikainen saksalaisupseeri, cowboy, Yhdysvaltain ilmavoimien työntekijä sekä japanilainen samurai. Henkilöistä ei tosin ole pitkäaikaisen käyttämättömyyden jälkeen jäljellä muuta kuin pölyiset luurangot. Eräässä jaksossa, jossa Homer ja hänen työkaverinsa olivat työmatkalla toisessa kaupungissa ja tilasivat huonepalvelusta Burnsin laskuun, hän lähetti seinän takaa joukon suuria apinoita, joilla oli lepakon siivet, jotka tosin eivät osanneet lentää ja putosivat maahan.

Useassa jaksossa nähdään myös, kuinka erään Burnsin toimiston seinän takaa löytyy joukko Burnsin asianajajia. Toimistossa on seinän takana myös mikrobeja hylkivä kammio influenssaepidemian varalle sekä kaksipaikkainen pelastuskapseli (Smithers luulee toisen istuinpaikan olevan hänelle, mutta Burns on vain halunnut enemmän jalkatilaa itselleen). Jaksossa Kuka ampui johtajan? Burnsin työhuoneen lattian alta paljastuu Springfield pienoiskoossa, sekä Burnsin suunnittelema valtava kilpi, jolla hän pimensi auringon.

Lähteet

  1. http://www.tv.com/the-simpsons/flaming-moe/episode/1343128/trivia.html