Ero sivun ”Muistiliitto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 16: Rivi 16:
| huomautukset =
| huomautukset =
}}
}}
'''Muistiliitto ry''' on vuonna 1988 perustettu suomalainen kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sen pyrkimykenä on edistää [[muistisairaus|muistisairaiden]] ja heidän läheistensä elämänlaadun ja hyvinvoinnin edellytyksiä sekä syventää muistiosaamista ja ymmärrystä yhteiskunnassa. Muistiliittoon kuuluu 44 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yli 13&nbsp;000 jäsentä. Muistiliiton toimintaa rahoittaa [[Raha-automaattiyhdistys]].<ref name=tietoa>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.muistiliitto.fi/fi/muistiliitto/tietoa-muistiliitosta/ | Nimeke = Tietoa Muistiliitosta | Julkaisija = Muistiliitto | Viitattu = 2.4.2016}}</ref>
'''Muistiliitto ry''' on vuonna 1988 perustettu suomalainen kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sen pyrkimykenä on edistää [[muistisairaus|muistisairaiden]] ja heidän läheistensä elämänlaadun ja hyvinvoinnin edellytyksiä sekä syventää muistiosaamista ja ymmärrystä yhteiskunnassa. Muistiliittoon kuuluu 44 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yli 13&nbsp;000 jäsentä. Muistiliiton toimintaa rahoittaa [[Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus]].<ref name=tietoa>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.muistiliitto.fi/fi/muistiliitto/tietoa-muistiliitosta/ | Nimeke = Tietoa Muistiliitosta | Julkaisija = Muistiliitto | Viitattu = 2.4.2016}}</ref>


Muistiliitto jäsenyhdistyksineen toimii muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä terveyden edistäjänä, muistisairauksien ennaltaehkäisijänä sekä väestön aivoterveyden edistäjänä. Järjestö julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Muisti-lehteä, jonka levikki on 18&nbsp;000 kappaletta.
Muistiliitto jäsenyhdistyksineen toimii muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä terveyden edistäjänä, muistisairauksien ennaltaehkäisijänä sekä väestön aivoterveyden edistäjänä. Järjestö julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Muisti-lehteä, jonka levikki on 18&nbsp;000 kappaletta.

Versio 1. tammikuuta 2017 kello 23.40

Muistiliitto
Tiedosto:Muistiliiton logo.gif
Perustettu 1988
Toimiala muistisairaudet
aivoterveys
kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö
Kotipaikka valtakunnallinen
Jäsenmäärä 44 jäsenyhdistystä
yli 13 000 jäsentä
Toiminnanjohtaja Eila Okkonen
Puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen
Jäsenlehti Muisti
Aiheesta muualla
[www.muistiliitto.fi Sivusto]

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu suomalainen kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sen pyrkimykenä on edistää muistisairaiden ja heidän läheistensä elämänlaadun ja hyvinvoinnin edellytyksiä sekä syventää muistiosaamista ja ymmärrystä yhteiskunnassa. Muistiliittoon kuuluu 44 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yli 13 000 jäsentä. Muistiliiton toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.[1]

Muistiliitto jäsenyhdistyksineen toimii muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä terveyden edistäjänä, muistisairauksien ennaltaehkäisijänä sekä väestön aivoterveyden edistäjänä. Järjestö julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Muisti-lehteä, jonka levikki on 18 000 kappaletta.

Muistiliitto tunnettiin vuoteen 2009 asti Alzheimer-keskusliittona lähde?. Nimenmuutoksella haluttiin vahvistaa roolia paitsi potilas- ja omais-, myös kansanterveysjärjestönä.

Muistiliiton jäsenyhdistykset ylläpitävät asiantuntija- ja tukikeskusverkosto Muistiluotsia, joka toimii 17 maakunnassa.[2] Asiantuntija- ja tukikeskuksilla on merkittävä rooli muistiosaamisen kehittämisessä ja asiantuntemuksen turvaamisessa. Muistiluotseissa vahvistetaan myös vapaaehtois- ja vertaistoimintaa. Muistiliitto toimii koordinoivana tahona.

Lähteet

  1. Tietoa Muistiliitosta Muistiliitto. Viitattu 2.4.2016.
  2. Muistiluotsi Muistiluotsi.fi. Viitattu 2.4.2016.

Aiheesta muualla