Ero sivun ”Maijanen (albumi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pidempi ajatusviiva
Arkke (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
}}
}}


'''Maijanen''' on [[Pave Maijanen|Pave Maijasen]] toinen studioalbumi vuodelta 1984. Sitä pidetään Pave Maijasen läpimurtolevynä ja se on myynyt jo tuoreeltaan platinaa. Levyn isoin hitti lienee ”Lähtisitkö”, joka on Pave Maijasen omaa tuotantoa, kuten varsinkin myöhempi enempi tuotantonsa. Tunnetuimpia kappaleitaan on myös ”Lilja, ruusu ja kirsikkapuu”, joka on siitä poikkeuksellinen kappale, että kaikki laulun äänet ovat peräisin miehen omasta suusta. Kappale on 1970 [[Sammy Babitzin]]in levyttämä kappale kuten myös levyn kappaleista ”Mikset mua huomaa” on [[New Joys]]in levytys vuodelta 1967. Pave oli jo vuonna 1975 tehnyt tunnetun singlen ”Fever”, josta ”Kuume” on oma suomennoksensa, ei kuitenkaan ensi kertaa tälle nimelle käännetty. ”Stand by me” -kappaleesta on siitäkin jo aiempia suomennoksia, kappaleen ”Jää mun luo” on 1987 levyttänyt [[Tapani Kansa]]. Levyn kappaleista ”Syksy” on instrumentaalikappale. Sovitukset levyllä ovat [[Markku Johansson]]in.
'''Maijanen''' on [[Pave Maijanen|Pave Maijasen]] toinen studioalbumi vuodelta 1984. Sitä pidetään Pave Maijasen läpimurtolevynä ja se on myynyt jo tuoreeltaan platinaa. Levyn isoin hitti lienee ”[[Lähtisitkö]]”, joka on Pave Maijasen omaa tuotantoa, kuten varsinkin myöhempi enempi tuotantonsa. Tunnetuimpia kappaleitaan on myös ”Lilja, ruusu ja kirsikkapuu”, joka on siitä poikkeuksellinen kappale, että kaikki laulun äänet ovat peräisin miehen omasta suusta. Kappale on 1970 [[Sammy Babitzin]]in levyttämä kappale kuten myös levyn kappaleista ”Mikset mua huomaa” on [[New Joys]]in levytys vuodelta 1967. Pave oli jo vuonna 1975 tehnyt tunnetun singlen ”Fever”, josta ”Kuume” on oma suomennoksensa, ei kuitenkaan ensi kertaa tälle nimelle käännetty. ”Stand by me” -kappaleesta on siitäkin jo aiempia suomennoksia, kappaleen ”Jää mun luo” on 1987 levyttänyt [[Tapani Kansa]]. Levyn kappaleista ”Syksy” on instrumentaalikappale. Sovitukset levyllä ovat [[Markku Johansson]]in.


==Kappaleet==
==Kappaleet==

Versio 28. joulukuuta 2016 kello 00.53

Maijanen
Pave Maijanen
Studioalbumin Maijanen kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  1984
 Julkaistu 1984
 Formaatti LP, C-kasetti, CD
 Tyylilaji iskelmä, rock
 Levy-yhtiö EMI
Listasijoitukset

Suomi 1. (helmikuu 1985)[1]

Pave Maijasen muut julkaisut
Tanssivat kengät
1983
Maijanen
1984
Palava sydän
1985

Maijanen on Pave Maijasen toinen studioalbumi vuodelta 1984. Sitä pidetään Pave Maijasen läpimurtolevynä ja se on myynyt jo tuoreeltaan platinaa. Levyn isoin hitti lienee ”Lähtisitkö”, joka on Pave Maijasen omaa tuotantoa, kuten varsinkin myöhempi enempi tuotantonsa. Tunnetuimpia kappaleitaan on myös ”Lilja, ruusu ja kirsikkapuu”, joka on siitä poikkeuksellinen kappale, että kaikki laulun äänet ovat peräisin miehen omasta suusta. Kappale on 1970 Sammy Babitzinin levyttämä kappale kuten myös levyn kappaleista ”Mikset mua huomaa” on New Joysin levytys vuodelta 1967. Pave oli jo vuonna 1975 tehnyt tunnetun singlen ”Fever”, josta ”Kuume” on oma suomennoksensa, ei kuitenkaan ensi kertaa tälle nimelle käännetty. ”Stand by me” -kappaleesta on siitäkin jo aiempia suomennoksia, kappaleen ”Jää mun luo” on 1987 levyttänyt Tapani Kansa. Levyn kappaleista ”Syksy” on instrumentaalikappale. Sovitukset levyllä ovat Markku Johanssonin.

Kappaleet

  1. Lilja, ruusu ja kirsikkapuu (Scarborough Fair; P.Simon - A.Garfunkel, suom. Pertti Reponen)
  2. Kuume (Fever; John Davenport – Eddie Cooley, suom. Pekka Maijanen)
  3. Lokakuu, helmikuu, kesäkuu (säv. ja san. Pekka Maijanen)
  4. Lähtisitkö (säv. ja san. Pekka Maijanen)
  5. Jää mun luo (Stand by me; Elmo Glick – Jerry Leiber – Mike Stoller, suom. Pekka Maijanen)
  6. Suuret sankarit (säv. ja san. Pekka Maijanen)
  7. Outo tapa (Spooky, Buddy Buie – James Cobb – Harry Middlebrooks – Michael Shapiro, suom. Erkka Kettunen)
  8. Mikset mua huomaa (Happy Together; Garry Bonner – Alan Lee Gordon, suom. Pertti Reponen)
  9. Syksy (säv. Pekka Maijanen)

Lähteet

  1. Pennanen, Timo: Sisältää hitin – levyt ja esittäjät Suomen musiikkilistoilla vuodesta 1972, Otava 2006, sivu 342
Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.