Ero sivun ”Phil Esposito” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 32:
'''Phil Esposito''' [[Order of Canada|O.C.]] (s. [[20. helmikuuta]] [[1942]] [[Sault Ste. Marie (Kanada)|Sault Ste. Marie]], [[Ontario]]) on entinen kanadalainen [[jääkiekko]]ilija ja nykyinen urheiluvaikuttaja. Keskushyökkääjänä pelannut Esposito aloitti ammattilaisuransa [[NHL]]:n [[Chicago Blackhawks|Chicago Black Hawksissa]], saavutti suurimmat menestyksensä [[Boston Bruins]]issa ja pelasi uransa loppupuolen [[New York Rangers]]issa.
 
Kömpelönoloinen Esposito ei loistanut juniorina, mutta onnistui kovalla työllä vakiinnuttamaan Chicagon joukkueessa paikan laitahyökkääjälegenda [[Bobby Hull]]in rinnalla. Lehdistö valitti toistuvasti Espositon hitaudesta, ja seura myi sentterin Bostoniin vastoin Hullin tahtoa. Bruinsissa Espositon kentällisessä pelasi kaikkien aikojen puolustajana pidetty [[Bobby Orr]]. Joukkue voittikin Stanley-cupin kahdesti. Phil Esposito on ensimmäinen NHL-pelaaja, joka teki yhdelläyhden kaudellakauden aikana 100 pistettä kaudella 1968-69. [[Bobby Hull]] ja [[Gordie Howe]] ylsivät myös sataan pisteeseen tuona kautena.
 
Kanadan maajoukkueessa Esposito oli ratkaisevassa roolissa, kun maa voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen Neuvostoliiton lajissaan ensimmäisessä keskinäisessä [[Summit Series]] -ottelusarjassa 1972. Kohtaamisen kahdeksassa ottelussa hän teki seitsemän maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Sen sijaan neljä vuotta myöhemmin ensimmäisessä [[Kanada-cup]]issa keskushyökkääjä joutui todistamaan nuorten esiinmarssia ja jäi varsin vähälle peliajalle cupin voittoon yltäneessä isäntämaan joukkueessa. Hän pelasi silti kaikki seitsemän peliä ja sai tehopisteiksi 4+3=7.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko