Ero sivun ”Noise.fi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
48 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
p
 
{{Lehti
| nimi = Noise.fi
| perustettu = [[25. syyskuuta]] [[2001]]
| päätoimittaja = [[Tero Kallio]]
| kotimaa = {{suomen lippu}} [[Suomi]]
| kieli = [[suomen kieli|suomi]]
| kotisivu = [http://www.noise.fi www.noise.fi]
}}
 
'''Noise.fi''' on [[internet]]issä toimiva musiikkilehti, joka on pääosin keskittynyt suurelle yleisölle tuntemattomampien ja pienien yhtyeiden tekemisiin. [[Genre]]rajoja ei juurikaan ole asetettu, kaikki [[populaarimusiikki|poprockista]] [[rytmimusiikki|rytmimusiikin]] kautta [[black metal]]iin on edustettuna sivustolla. Ainoa rajaus on se, ettei kultalevyartisteista tehdä haastatteluja. Uusien artistien esittely on sivuston tärkein tavoite. Uutiset ja levyarvostelut ovat suosituimmat ja tärkeimmät sivuston osiot, mutta myös muun muassa [[haastattelu]]t ja keikka-arviot ovat merkittävässä roolissa. Sivusto ylläpitää myös nettiradiota nimeltä ''Radio Noise''.
 
==Historia==
Ensimmäinen versio Noise.fi:stä avattiin [[syyskuu]]ssasyyskuussa [[2001]]. Tuolloin nimenä oli LetsMakeSomeNoise.com ja tavoitteena oli päästä joskus kymmeneen tuhanteen kuukausittaiseen kävijään. Ensimmäinen versio oli hyvinkin alkeellinen, mutta ilmeisesti kuitenkin sisältö jo silloin kiinnosti ihmisiä, sillä tuo raja ylitettiin vajaan vuoden kuluttua aloittamisesta. Alkuun tämän verkkolehden sisällöstä vastasi [[Tero Kallio]] kokonaisuudessaan, mutta pikkuhiljaa alkoi myös muita kiinnostuneita ilmaantua mukaan toimintaan.
 
Versio 2 valmistui vuoden [[2002]] lopulla, kun sivustolla oli jo yli 15 000 kuukausittaista kävijää. Tuolloin siirryttiin [[tietokanta]]pohjaiseen järjestelmään, mikä helpotti sivuston ylläpitoa ja kehittämistä. Seuraavien kahden vuoden aikana sivusto vakiinnutti nimeään kotimaisen musiikkimedian kentässä tasaisella vauhdilla. Syyskuussa [[2004]], kun versio 3 julkaistiin, oli kävijämäärä jo noin 70 000 kuukaudessa. Uusi Noise.fi-[[domain]] otettiin tuolloin käyttöön.
 
Noise.fi päivitettiin neljänteen versioonsa [[21. syyskuuta]] [[2009]].
 
==Kävijämäärät==
 
== Aiheesta muualla ==
* [http://www.noise.fi Noise.fi].
* [http://radio.noise.fi Radio Noise].
 
[[Luokka:Suomalaiset musiikkilehdetmusiikkisivustot]]

Navigointivalikko