Ero sivun ”Kontra-amiraali” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
korjattu lyhenne
sotilaskäytössä arvojen lyhenteissä ei käytetä väliviivoja ta pisteitä.
Rivi 1: Rivi 1:
{{Merivoimien sotilasarvot}}
{{Merivoimien sotilasarvot}}
'''Kontra-amiraali''' (lyhenne k-amir<ref>[http://www.teres.fi/toiminta/koulutus/sotilasarvot.html Teres.fi]</ref>) on useiden maiden [[Merivoimat|merivoimissa]] käytössä oleva korkea [[sotilasarvo]], joka on [[vara-amiraali]]n alapuolella ja vastaa [[Maavoimat|maa-]] ja [[Ilmavoimat|ilmavoimien]] [[kenraalimajuri]]a. Suomessa se oli 1990-luvulle saakka alin amiraalien arvoista, mutta tuolloin luotiin maa- ja ilmavoimien [[prikaatikenraali]]n arvon perustamisen yhteydessä uusi sitä vastaava [[lippueamiraali]]n arvo, joka sijoittuu kontra-amiraalin alapuolelle.
'''Kontra-amiraali''' (lyhenne kamir) on useiden maiden [[Merivoimat|merivoimissa]] käytössä oleva korkea [[sotilasarvo]], joka on [[vara-amiraali]]n alapuolella ja vastaa [[Maavoimat|maa-]] ja [[Ilmavoimat|ilmavoimien]] [[kenraalimajuri]]a. Suomessa se oli 1990-luvulle saakka alin amiraalien arvoista, mutta tuolloin luotiin maa- ja ilmavoimien [[prikaatikenraali]]n arvon perustamisen yhteydessä uusi sitä vastaava [[lippueamiraali]]n arvo, joka sijoittuu kontra-amiraalin alapuolelle.


Kontra-amiraalia puhetellaan amiraalina, ilman etuliitettä.
Kontra-amiraalia puhetellaan amiraalina, ilman etuliitettä.

Versio 1. joulukuuta 2016 kello 12.58

Kontra-amiraali (lyhenne kamir) on useiden maiden merivoimissa käytössä oleva korkea sotilasarvo, joka on vara-amiraalin alapuolella ja vastaa maa- ja ilmavoimien kenraalimajuria. Suomessa se oli 1990-luvulle saakka alin amiraalien arvoista, mutta tuolloin luotiin maa- ja ilmavoimien prikaatikenraalin arvon perustamisen yhteydessä uusi sitä vastaava lippueamiraalin arvo, joka sijoittuu kontra-amiraalin alapuolelle.

Kontra-amiraalia puhetellaan amiraalina, ilman etuliitettä.

Lähteet

Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.