Ero sivun ”Nalle Puh” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
715 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
p
Käyttäjän Kakkakumma muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Pyscowicz tekemään versioon.
(Kirjoittamalla)
Merkkaukset:  seulottavat  Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
p (Käyttäjän Kakkakumma muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Pyscowicz tekemään versioon.)
[[Kuva:The original Winnie the Pooh toys.jpg|thumb|250px|Alkuperäisiä Nalle Puh -leluja. Vasemmalta oikealle: [[Tikru]], [[Kengu]], Nalle Puh, [[Ihaa]] ja [[Nasu]].]]
 
'''Nalle Puh''' ({{k-en|Winnie-the-Pooh}}) on englantilaisen [[kirjailija]]n [[A. A. Milne]]n ([[1882]]–[[1956]]) luoma [[satu]]hahmo. Milne kirjoitti Nalle Puhista kaksi kirjaa: ''Nalle Puh'' (1926) ja ''Nalle Puh rakentaa talon'' (1928). Sen lisäksi Nalle Puh esiintyy myös Milnen kahdessa runokirjassa. Myöhemmin Nalle Puh on tullut tunnetuksi [[Disney]]-yhtiön piirroselokuvista, animaatiosarjoista ja sarjakuvista.
 
A. A. Milnen Nalle Puh -tarinoiden pohjana olivat hänen poikansa, [[Christopher Robin Milne]]n, lelueläimet.
 
==Nimi==
Nalle Puh eli englanniksi Winnie-the-Pooh oli nimetty Lontoon eläintarhan Winnie-karhun mukaan. Winnie oli [[kanada]]lainen [[mustakarhu]], joka oli tullut Pohjois-Amerikasta Eurooppaan [[Ensimmäinen maailmansota|ensimmäisen maailmansodan]] aikana kanadalaisen rykmentin maskottina ja jäänyt sodan jälkeen Lontoon eläintarhaan. Nimensä se oli saanut omistajansa kotikaupungin, Kanadan [[Winnipeg]]in, mukaan.
69 761

muokkausta

Navigointivalikko