Ero sivun ”Roomalainen tie” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
10 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
p
Kirjoitusvirhe korjattu; vähäistä muotoilua
(kh)
p (Kirjoitusvirhe korjattu; vähäistä muotoilua)
 
=== ''Viae privatae, rusticae'' ja ''agrariae'' ===
Toinen tietyyppien kategoria sisälsi yksityiset tai maaseudun tiet, jotka oli alunperinalun perin rakennettu yksityishenkilöiden toimesta heidän maallensa ja joilla oli valta omistaa tiet julkiseen käyttöön. Tällaisilla teillä oli etuna etuajo-oikeus, joko julkisesti tai tietyn tilan omistajalle. ''Viae privatae'' -tyypin alle laskettiin myös tiet, jotka kulkivat julkiselta tieltä yksityisille tiluksille tai asutuksille.
 
=== ''Viae vicinales'' ===
Kolmas kategoria muodostui teistä, jotka olivat kylissä, hallinnollisilla alueilla tai risteyksissä tai niiden läheisyydessä kulkien kylän tai naapuruston läpi tai luokse. Tällaisia teitä pidettiin joko julkisina tai yksityisinä riippuen siitä, oliko tie alunperinalun perin rakennettu julkisin vai yksityisin varoin ja materiaalein. Tämän tyypin teistä tuli julkista omaisuutta, kun näiden alkuperäinen rakentaja oli unohdettu.
 
[[Siculus Flaccus]] kuvaa ''viae vicinales -'' -tietyyppiä seuraavasti: "de”de publicis quae divertunt in agros et saepe ad alteras publicas perveniunt"perveniunt”, eli vapaasti käännettynä "[tiet] jotka kääntyvät julkiselta tieltä peltojen halki ja usein tavoittavat muita julkisia teitä"teitä”. Ylläpidosta vastaavat viranomaiset olivat näiden teiden tapauksessa kanttoonien maistraatit. Nämä saattoivat vaatia ympäristön maanomistajia tarjoamaan työvoiman yleisen korjauksen tai ylläpidon suorittamiseksi omakustanteisesti heidän maa-alueensa läpi kulkevalta osuudelta.
 
== Rakenne ja tekniikka ==
1 704

muokkausta

Navigointivalikko