Ero sivun ”Keravan kaupunkirata” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
l
Rivi 33: Rivi 33:
{{rata loppu}}
{{rata loppu}}


[[Luokka:Helsinki]]
[[Luokka:Helsingin liikenne]]
[[Luokka:Kerava]]
[[Luokka:Kerava]]
[[Luokka:Suomen rataverkko]]
[[Luokka:Suomen rataverkko]]

Versio 6. syyskuuta 2006 kello 22.42

Keravan kaupunkirata on Suomen rataverkkoon kuuluvan rataosan Helsinki–Riihimäki osuudelle HelsinkiKerava rakennettu raidepari. Kaupunkiradan muodostavat kolmas ja neljäs raide on rakennettu pääkaupunkiseudun lähiliikennejunien käyttöön. Kaupunkiradan valmistuttua kauko- ja tavaraliikenne on yleensä ohjattu pääradan ensimmäiselle ja toiselle raiteelle, jolloin kaukoliikenteen häiriöt eivät vaikuta lähiliikenteeseen ja päinvastoin.

Keravan kaupunkirata ei ole valmistunut yhtenä projektina vaan pääradalle on henkilöliikenteen kuljetustarpeen lisääntyessä pidemmän ajan kuluessa rakennettu lisää raiteita.

Kun raiteita oli käytössä vain kolme, käytettiin itäisintä raidetta tasaamaan ruuhkia. Raiteella ajettiin aamuisin (klo 04–10) lähijunia Helsingin suuntaan, muulloin lähijunia pohjoiseen. Neljän raiteen valmistuttua koko matkalle, Helsingin, Tikkurilan ja Keravan väliselle lähiliikenteelle on varattu kaksi raidetta, yksi pohjoiseen ja yksi etelään. Ruuhka-aikana raiteilla kulkee junia molempiin suuntiin noin viiden minuutin välein.

Keravan kaupunkiradalle on alustavasti suunniteltu uutta asemaa Vallinojalle Vantaan ja Keravan rajalle, mutta konkreettisia suunnitelma aseman rakentamiseksi ei toistaiseksi ole.

Ratakartta

Malline:Rautatien merkkien selitykset Malline:Rata alku Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata Malline:Rata loppu