Ero sivun ”Tohtori” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
 
==Työelämä==
Tohtorintutkinnon suorittaneet ovat tilastollisesti korkeapalkkaisin koulutustasoryhmä, sillä tutkinnon suorittaneiden keskipalkka on hieman ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden keskipalkkaa korkeampi. Tohtorintutkinnon suorittaneet työskentelevät pikemminkin [[julkinen sektori|julkisella sektorilla]] kuikuin [[yksityinen sektori|yksityisellä sektorilla]]<ref>http://www.aka.fi/globalassets/awanhat/documents/tiedostot/julkaisut/4_03-tohtoritarve.pdf</ref>.
 
Noin 7 prosenttia suomalaisen liike-elämän [[toimitusjohtaja|toimitusjohtajista]] on suorittanut tohtorintutkinnon.<ref>Kauppalehti 15.10.2011. Pörssiyhtiöiden koulutus kuin samasta muotista.</ref> Tunnettuja tohtorintutkinnon suorittaneita suomalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajia ovat muun muassa [[Matti Alahuhta]], [[Mika Ihamuotila]], [[Björn Wahlroos]]. Toisaalta noin 93 prosenttia suomalaisen liike-elämän toimitusjohtajista ei ole suorittanut tohtorintutkintoa.
 
Jotkut työelämän johtotehtävissä toimivat ovat saaneet saanut [[kunniatohtori]]n arvonimen (lat. ''doctor honoris causa''), vaikka asianosainen ei ole suorittanut tohtorintutkintoa. Esimerkiksi [[Jorma Ollila]] on saanut kunniatohtorin arvon kolmesta eri tiedekunnasta.
 
==Katso myös==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko