Ero sivun ”Bichon frisé” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
18 merkkiä lisätty ,  5 vuotta sitten
p
Mallineesta ylimääräinen "Malline:" -teksti pois using AWB
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 87.92.4.123) ja palautettiin versio 15454221, jonka on tehnyt 85.76.166.72: Lähteetön muutos)
p (Mallineesta ylimääräinen "Malline:" -teksti pois using AWB)
 
== Ulkonäkö ==
Bichon frisén maksimisäkäkorkeus on sekä uroksella ja nartulla rotumääritelmän mukaan 30 &nbsp;cm.<ref name=info/> Ruumiinrakenteeltaan koira on vankka, sopusuhtainen ja hyväryhtinen. Koiran kallo on selvästi kuonoa pidempi ja litteä, mutta runsas karvoitus saa sen näyttämään pyöreältä.<ref name=info/> Kuono on pyöristynyt, sekä kirsu musta ja kiiltävä. Silmien pitää olla aina pyöreät, mutta ne eivät kuitenkaan saa olla ulkonevat eivätkä mantelin muotoiset. Rodulla on melko ohuet, riippuvat korvat. Kaula on pitkähkö. Häntä kaartuu pehmeästi selän ylle (ei koskaan spiraaliksi tai kippuralle). Pentu-Bichonit ovat ketteriä ja niillä on lyhyt, kihara karva.
 
Karva on 7–10 &nbsp;cm:n mittaista silkkimäistä, korkkiruuvimaisen kiharaa.<ref name=info/> Bichon frisé on trimmattava rotu, ja turkin hoito on melko vaativaa. Koira on kammattava säännöllisesti, jotta turkki ei takkuunnu tai huopaannu, ei kuitenkaan liian usein. Lisäksi Bichonin turkki tulisi pestä parin viikon välein, jotta se pysyy siistinä. Monet, varsinkin takkuikäisen (n. 6 kk-→) koiran omistajat pesevät koiran kerran viikossa. Bichonin turkki föönataan föönin ja karstan avulla auki joka pesun jälkeen. Yleensä viikoittaiseen pesuoperaatioon kuluu aikaa noin kaksi tuntia, riippuen turkin laadusta. Turkki kasvaa jatkuvasti, joten se tulisi pitää leikkaamalla sopivan pituisena. Trimmaaminen tulisikin tehdä noin kuuden viikon välein. Aikuisen bichon frisén turkki on väriltään yksivärisen valkoinen, pennuilla sallittuja ovat keksinväriset läikät päässä ja vartalossa.
 
==Luonne ja käyttäytyminen==
*Tapio Eerola: ''Suomen koirarodut''. Kustannusosakeyhtiö Tammi 1997.
*[http://www.bichonfrisery.com/ Suomen bichon frisé ry]
 
<references />
=== Viitteet ===
{{Viitteet}}
 
== Aiheesta muualla ==
 
{{Metatieto}}
{{Malline:Ranskalaiset koirarodut}}
 
[[Luokka:FCI 9 Seurakoirat ja kääpiökoirat]]
24 847

muokkausta

Navigointivalikko