Ero sivun ”American Film Institute” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[File:American Film Institute Silver Theater.jpg|thumb|American Film Instituten elokuvateatteri.]]
[[File:American Film Institute Silver Theater.jpg|thumb|American Film Instituten elokuvateatteri [[Silver Spring]]issä [[Maryland]]issä.]]
'''American Film Institute''', lyhennettynä '''AFI''', ({{k-fi|Yhdysvaltain elokuvainstituutti}}) on itsenäinen, ei-kaupallinen [[organisaatio]], joka perustettiin vuonna [[1967]]. Se on jakanut vuodesta [[1973]] lähtien elämäntyöpalkintoa elokuvissa ansioituneille ihmisille. AFI ei keskity pelkästään elokuviin vaan myös [[televisio]]- ja video-ohjelmiin.
'''American Film Institute''', lyhennettynä '''AFI''', ({{k-fi|Yhdysvaltain elokuvainstituutti}}) on itsenäinen, ei-kaupallinen [[organisaatio]], joka perustettiin vuonna 1967. Se ei keskity pelkästään [[Elokuva|elokuviin]] vaan myös [[televisio]]- ja video-ohjelmiin.


AFI on jakanut vuodesta 1973 lähtien elämäntyöpalkintoa ([[AFI Life Achievement Award]]) elokuva-alalla ansioituneille henkilöille.
Vuodesta [[1998]] lähtien se on julkaissut [[American Film Instituten 100-vuotissarja|100-vuotissarjaa]]<ref>[http://www.afi.com/tvevents/100years/100yearslist.aspx AFI:n kotisivut]</ref> ([[englannin kieli|engl.]] ''AFI 100 Years... series''), jonka tarkoituksena on muistaa yhdysvaltalaisen elokuvan historiaa ja herättää mielenkiintoa sitä kohtaan.

Vuosina 1998–2008 AFI julkaisi [[American Film Instituten 100-vuotissarja|100-vuotissarjaa]]<ref>[http://www.afi.com/tvevents/100years/100yearslist.aspx AFI:n kotisivut]</ref> ({{k-en|AFI 100 Years... series}}), jonka tarkoituksena on muistaa yhdysvaltalaisen elokuvan historiaa ja herättää mielenkiintoa sitä kohtaan.

Vuodesta 2000 lähtien AFI on palkinnut vuosittain kymmenen elokuvaa ja kymmenen televisiotuotantoa omilla [[American Film Institute Award|AFI-palkinnoillaan]].


==Lähteet==
==Lähteet==
Rivi 11: Rivi 15:


{{tynkä/Elokuva}}
{{tynkä/Elokuva}}

[[Luokka:Elokuvajärjestöt]]
[[Luokka:Yhdysvaltain elokuva]]
[[Luokka:Yhdysvaltain elokuva]]

Versio 12. kesäkuuta 2016 kello 00.36

American Film Instituten elokuvateatteri Silver Springissä Marylandissä.

American Film Institute, lyhennettynä AFI, (suom. Yhdysvaltain elokuvainstituutti) on itsenäinen, ei-kaupallinen organisaatio, joka perustettiin vuonna 1967. Se ei keskity pelkästään elokuviin vaan myös televisio- ja video-ohjelmiin.

AFI on jakanut vuodesta 1973 lähtien elämäntyöpalkintoa (AFI Life Achievement Award) elokuva-alalla ansioituneille henkilöille.

Vuosina 1998–2008 AFI julkaisi 100-vuotissarjaa[1] (engl. AFI 100 Years... series), jonka tarkoituksena on muistaa yhdysvaltalaisen elokuvan historiaa ja herättää mielenkiintoa sitä kohtaan.

Vuodesta 2000 lähtien AFI on palkinnut vuosittain kymmenen elokuvaa ja kymmenen televisiotuotantoa omilla AFI-palkinnoillaan.

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.