Ero sivun ”TUI Airways” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 24: Rivi 24:
==Historia==
==Historia==
{{lähteetön}}
{{lähteetön}}
Thomson Airways perustettiin vuonna 1962 (nimi oli tuolloin Britannia Airways). Yhtiö on tällä hetkellä Iso-Britannian suurin [[tilauslentoyhtiö|charterlentoyhtiö]]. Thomson Airwaysin pääkonttori on [[Lutonin lentoasema]]lla. Yhtiön 57 lentokonetta lentävät yli 80 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Thomson palkittiin vastikään alan täsmällisimpänä ja ympäristöystävällisimpänä lentoyhtiönä. Thomson oli Iso-Britannian ensimmäinen lentoyhtiö, jonka laivastoon kuuluu Boeing 787 Dreamliner. Thomson Airways on osa maailman suurinta tilauslentoyhtiötä, [[TUI (yhtiö)|TUI Airlinesia]]. 2015 TUI ilomoitti että se yhdystää kaikki lentoyhtiönsä yhdeksi suureksi. Tämä tarkoittaa että myös Thomson Airways lopettaa tomintansa ''Thomson''-nimellä. TUI on ilmoittanut että operaatio kestää viidestä kymmeneen vuoteen.
Thomson Airways perustettiin vuonna 1962 (nimi oli tuolloin Britannia Airways). Yhtiö on tällä hetkellä Iso-Britannian suurin [[tilauslentoyhtiö|charterlentoyhtiö]]. Thomson Airwaysin pääkonttori on [[Lutonin lentoasema]]lla. Yhtiön 57 lentokonetta lentävät yli 80 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Thomson palkittiin vastikään alan täsmällisimpänä ja ympäristöystävällisimpänä lentoyhtiönä. Thomson oli Iso-Britannian ensimmäinen lentoyhtiö, jonka laivastoon kuuluu Boeing 787 Dreamliner. Thomson Airways on osa maailman suurinta tilauslentoyhtiötä, [[TUI (yhtiö)|TUI Airlinesia]]. 2015 TUI ilomoitti että se yhdistää kaikki lentoyhtiönsä yhdeksi suureksi. Tämä tarkoittaa että myös Thomson Airways lopettaa tomintansa ''Thomson''-nimellä. TUI on ilmoittanut että operaatio kestää viidestä kymmeneen vuoteen.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 10. kesäkuuta 2016 kello 13.35

Thomson Airwaysin päämaja.

Thomson Airways on vuonna 1962 perustettu britittiläinen tilauslentoyhtiö.Yhtiö kuuluu Saksalaiseen TUI-konserniin. Thomson Airways on maailma suurin tilauslentoyhtiö ja Brittien kolmanneksi suurin lentoyhtiö. Yrityksen nimi oli aiemmin Britannia Airways. Nykyinen Thomson Airways perustettiin kun First Choise Airways ja Thomsonfly yhdistyivät. Molemmat yritykset olivat kuuluneet TUI-konserniin jo aiemmin. Thomson Airways operoi myös Finnmatkojen lentoja.

Laivasto

Koneet Määrä
Boeing 737-800 33
Boeing 737-8 MAX 0
Boeing 737-9 MAX 0
Boeing 757-200 14
Boeing 767-300ER 4
Boeing 787-8 3
Boeing 787-9 0

Historia

Thomson Airways perustettiin vuonna 1962 (nimi oli tuolloin Britannia Airways). Yhtiö on tällä hetkellä Iso-Britannian suurin charterlentoyhtiö. Thomson Airwaysin pääkonttori on Lutonin lentoasemalla. Yhtiön 57 lentokonetta lentävät yli 80 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Thomson palkittiin vastikään alan täsmällisimpänä ja ympäristöystävällisimpänä lentoyhtiönä. Thomson oli Iso-Britannian ensimmäinen lentoyhtiö, jonka laivastoon kuuluu Boeing 787 Dreamliner. Thomson Airways on osa maailman suurinta tilauslentoyhtiötä, TUI Airlinesia. 2015 TUI ilomoitti että se yhdistää kaikki lentoyhtiönsä yhdeksi suureksi. Tämä tarkoittaa että myös Thomson Airways lopettaa tomintansa Thomson-nimellä. TUI on ilmoittanut että operaatio kestää viidestä kymmeneen vuoteen.

Lähteet

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.