Ero sivun ”A Moon Shaped Pool” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Paska konekäännös. Kaikenlaista.
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 30: Rivi 30:
'''A Moon Shaped Pool''' on englantilaisen rockyhtye [[Radiohead]]in yhdeksäs studioalbumi, joka julkaistiin digitaalisena latauksena 8. toukokuuta 2016, ja se julkaistaan vinyyli- sekä CD-formaateissa 17. kesäkuuta 2016. Ennen levyn varsinaista julkaisua albumilta oli julkaistu singlet ”Burn the Witch” ja ”[[Daydreaming]]”. Albumista on määrä julkaista syksyllä uusia taideteoksia ja kaksi uutta kappaletta sisältävä erikoispainos.
'''A Moon Shaped Pool''' on englantilaisen rockyhtye [[Radiohead]]in yhdeksäs studioalbumi, joka julkaistiin digitaalisena latauksena 8. toukokuuta 2016, ja se julkaistaan vinyyli- sekä CD-formaateissa 17. kesäkuuta 2016. Ennen levyn varsinaista julkaisua albumilta oli julkaistu singlet ”Burn the Witch” ja ”[[Daydreaming]]”. Albumista on määrä julkaista syksyllä uusia taideteoksia ja kaksi uutta kappaletta sisältävä erikoispainos.


Radiohead työskenteli albumin kanssa ajoittain vuonna 2012 päättyneen [[The King of Limbs]] -kiertueensa jälkeen.{{lähde}} Albumi nauhoitettiin Etelä-Ranskassa Radioheadin pitkäaikaisen tuottajan [[Nigel Godrich]]in kanssa{{lähde}}. Se sisältää useita kappaleita, jotka on kirjoitettu jo joitakin vuosia aikaisemmin; ”[[True Love Waits]]” on peräisin aikaisintaan vuodelta 1995, ”Burn the Witch" vuodelta 2000 ja ”Present Tense” vuodelta 2008{{lähde}}. Albumi sisältää jousi- ja kuorolaulusovituksia, jotka on sovittanut monilahjakkuus [[Jonny Greenwood]] ja ne esittää Lontoon Nykyaikainen orkesteri{{lähde}}. Albumi sai kriitikoilta myönteistä suosiota ja siitä tuli Radioheadin kuudes ensimmäinen listasijoitus Britanniassa.{{lähde}} Suomessa albumi debytoi [[Suomen virallinen lista|virallisen albumilistan]] sijalla 3.<ref name="ifpi"></ref>
Radiohead työskenteli albumin kanssa ajoittain vuonna 2012 päättyneen [[The King of Limbs]] -kiertueensa jälkeen.{{lähde}} Albumi nauhoitettiin Etelä-Ranskassa Radioheadin pitkäaikaisen tuottajan [[Nigel Godrich]]in kanssa{{lähde}}. Se sisältää useita kappaleita, jotka on kirjoitettu jo joitakin vuosia aikaisemmin; ”[[True Love Waits]]” on peräisin aikaisintaan vuodelta 1995, ”Burn the Witch" vuodelta 2000 ja ”Present Tense” vuodelta 2008{{lähde}}. Albumi sisältää jousi- ja kuorolaulusovituksia, jotka on sovittanut monilahjakkuus [[Jonny Greenwood]] ja ne esittää Lontoon Nykyaikainen orkesteri{{lähde}}. Albumi sai kriitikoilta myönteistä suosiota ja siitä tuli Radioheadin kuudes ensimmäinen listasijoitus Britanniassa.{{lähde}} Suomessa albumi debytoi [[Suomen virallinen lista|virallisen albumilistan]] sijalla 3.<ref name="ifpi"></ref> Albumi myi parissa viikossa hopeaa.


== Kappaleet ==
== Kappaleet ==

Versio 26. toukokuuta 2016 kello 18.59

A Moon Shaped Pool
Radiohead
Studioalbumin A Moon Shaped Pool kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  2014–2016
La Fabrique Studios & RAK Studios
 Julkaistu 8. toukokuuta 2016
 Formaatti CD, LP, digitaalinen
 Tuottaja(t) Nigel Godrich & Radiohead
 Tyylilaji taiderock
elektroninen musiikki
 Kesto 51.31
 Levy-yhtiö XL
Listasijoitukset

Suomi Suomen virallinen lista: 3.[1]

Radioheadin muut julkaisut
The King of Limbs: Live from the Basement
2011
A Moon Shaped Pool
2016

A Moon Shaped Pool on englantilaisen rockyhtye Radioheadin yhdeksäs studioalbumi, joka julkaistiin digitaalisena latauksena 8. toukokuuta 2016, ja se julkaistaan vinyyli- sekä CD-formaateissa 17. kesäkuuta 2016. Ennen levyn varsinaista julkaisua albumilta oli julkaistu singlet ”Burn the Witch” ja ”Daydreaming”. Albumista on määrä julkaista syksyllä uusia taideteoksia ja kaksi uutta kappaletta sisältävä erikoispainos.

Radiohead työskenteli albumin kanssa ajoittain vuonna 2012 päättyneen The King of Limbs -kiertueensa jälkeen.lähde? Albumi nauhoitettiin Etelä-Ranskassa Radioheadin pitkäaikaisen tuottajan Nigel Godrichin kanssalähde?. Se sisältää useita kappaleita, jotka on kirjoitettu jo joitakin vuosia aikaisemmin; ”True Love Waits” on peräisin aikaisintaan vuodelta 1995, ”Burn the Witch" vuodelta 2000 ja ”Present Tense” vuodelta 2008lähde?. Albumi sisältää jousi- ja kuorolaulusovituksia, jotka on sovittanut monilahjakkuus Jonny Greenwood ja ne esittää Lontoon Nykyaikainen orkesterilähde?. Albumi sai kriitikoilta myönteistä suosiota ja siitä tuli Radioheadin kuudes ensimmäinen listasijoitus Britanniassa.lähde? Suomessa albumi debytoi virallisen albumilistan sijalla 3.[1] Albumi myi parissa viikossa hopeaa.

Kappaleet

  1. Burn the Witch – 3.40
  2. Daydreaming – 6.24
  3. Decks Dark – 4.41
  4. Desert Island Disk – 3.44
  5. Ful Stop – 6.07
  6. Glass Eyes – 2.52
  7. Identikit – 4.26
  8. The Numbers – 5.45
  9. Present Tense – 5.06
  10. Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief – 5.03
  11. True Love Waits – 4.43

Arvostelut

Julkaisuhistoria

Alue Päivämäärä Levy-yhtiö Muodossa Luettelonumero.
Maailmanlaajuisesti 8. Toukokuuta 2016 XL XLDA790[8]
17. kesäkuuta 2016 XLCD790 / XLLP790[9]

Lähteet