Ero sivun ”Sydney Bristow” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kumottu muokkaus 15090330, jonka teki 91.157.63.115 (keskustelu)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 20: Rivi 20:
| kuolinsyy =
| kuolinsyy =
| ominaisuudet =
| ominaisuudet =
| vanhemmat = [[Jack Bristow]])<br />[[Irina Derevko]]
| vanhemmat = [[Jack Bristow]]<br />[[Irina Derevko]]
| sisarukset = [[Nadia Santos]]
| sisarukset = [[Nadia Santos]]
| puoliso = [[Michael Vaughn]]
| puoliso = [[Michael Vaughn]]

Versio 29. huhtikuuta 2016 kello 19.39

Sydney Bristow
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Jennifer Garner
Ensi-
esiintyminen
Jaksossa 1.01 "Truth Be Told"
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.17 "All the Time in the World"
Henkilötiedot
Koko nimi Sydney Anne Bristow
Ammatti CIA
Sukupuoli nainen
Suhteet
Vanhemmat Jack Bristow
Irina Derevko
Sisarukset Nadia Santos
Puoliso(t) Michael Vaughn
Lapset Isabelle Vaughn
Jack Vaughn
Tädit ja sedät Elena Derevko
Katya Derevko
Tutut Francie Calfo
Will Tippin
Marcus Dixon
Marshall Flinkman
Eric Weiss
Rachel Gibson
Thomas Grace

Sydney Anne Bristow on kuvitteellinen hahmo ja päähenkilö yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Sarjan alussa Sydney työskentelee CIA:lle kaksoisagenttina SD-6:ssa. Myöhemmin hän siirtyy ainoastaan CIA:n palvelukseen. Häntä esittää näyttelijä Jennifer Garner.

Garner sai roolistaan Golden Globe -palkinnon vuonna 2001 sekä Saturn-palkinnon vuonna 2002.

Taustaa

Sydney Anne Bristow syntyi 17. huhtikuuta 1975. Hänen isänsä Jack Bristow oli CIA:n agentti ja aina pois kotoa. Sydney eli paljolti äitinsä Lauran kanssa, kunnes tämä kuoli auto-onnettomuudessa. Todellisuudessa Laura oli KGB:n vakooja Irina Derevko ja hänen kuolemansa oli lavastettu. Jackin epäiltiin olevan yhteistyössä Irinan kanssa, joten pidätyksensä jälkeen hän nimesi Arvin Sloanen Sydneyn huoltajaksi. Jackin huomattua Sydneyn epätavallisen korkean älykkyyden ja ongelmanratkaisutaidot, hän laittoi tyttärensä osaksi Projekti Joulua, joka koulutti nuorille lapsille agenttipohjan, jotta nämä voitaisiin rekrytoida myöhemmällä iällä. Sydneyn ollessa 19-vuotias, SD-6, CIA:n mustien operaatioiden salainen osasto, tarjosi hänelle töitä. Sydney otti paikan vastaan ja häntä kiellettiin kertomasta työstään kenellekään.

Taidot

Sydney puhuu useita eri kieliä, muun muassa englantia, saksaa, kreikkaa, ranskaa, venäjää, bulgariaa, espanjaa, italiaa, hepreaa, kiinaa, japania, ruotsia, norjaa, urdua, arabiaa ja koreaa.

Sydney on taitava taistelulajeissa ja käyttää monenlaisia aseita taidokkaasti. Hän osaa myös laulaa, tanssia ja juosta kilpatasoisesti.

Hahmon tarina

Tuotantokausi 1

Seitsemän vuotta Sydney valehteli tutuilleen työskentelevänsä Credit Dauphine -nimisessä pankissa, minkä alla SD-6:n tilat sijaitsevat. Sydneyn poikaystävä Danny kosii häntä, joten Sydney päättää paljastaa työnsä hänelle. Tämä osoittautuu virheeksi, sillä SD-6 tapattaa Dannyn. Myöhemmin Sydney saa kuulla isältään Jackilta, että SD-6 on vain uskotellut olevansa osa CIA:ta ja on todellisuudessa osa rikollisjärjestö Allianssia. Jack kertoo olevansa itsekin SD-6:n palveluksessa. Tämän jälkeen Sydney päättää liittyä oikeaan CIA:han kaksoisagentiksi aikomuksenaan tuhota Allianssi ja sen osastot, saaden samalla tietää myös Jackin olevan CIA:n kaksoisagentti.

CIA:ssa Sydneyn yhteyshenkilö on Michael Vaughn. Kaudella SD-6:n johtaja, Sydneyn lapsuuden holhooja Arvin Sloane, lähettää Sydneyn ja Jackin etsimään 1400-luvulla eläneen tiedemiehen ja profeetan Milo Rambaldin suunnittelemia esineitä, joista Sloanella on pakkomielle. Samalla isä ja tytär paikkailevat vuosia tulehtuneina olleita välejään, ja Sydney yrittää pitää kulissia yllä ystäviensä Francie Calfon ja Will Tippinin seurassa. Will tutkii Sydneyn estoista huolimatta Dannyn murhaa ja saa lopulta tietää SD-6:sta ja totuuden Sydneyn työstä. Jackin ansiosta Sloane ei kuitenkaan tapata Williä. Kauden lopussa kesken tehtävän Sydney otetaan vangiksi ja hänen vangitsijakseen paljastuu hänen äitinsä, jonka hän kohtaa ensimmäistä kertaa melkein 30 vuoteen.

Tuotantokausi 2

Irina päästää Sydneyn pakoon ja antautuu CIA:lle, auttaen heitä SD-6:n tuhoamisessa. Sydney ei luota äitiinsä eikä liioin isäänsä saatuaan tietää tämän laittaneen hänet Projekti Jouluun, mutta molemmat onnistuvat vakuuttamaan hyvät tarkoituksensa. Myöhemmin CIA onnistuu vihdoin kaatamaan Allianssin, mutta Sloane pääsee pakenemaan. Sydney ja Vaughn, jotka ovat huomanneet välillään olevan kipinän, alkavat vihdoin seurustella.

Kauden puolessa välissä Sloane tapattaa Francien ja korvaa hänet naisella, joka on geneettisesti muutettu hänen näköisekseen. Naisen tehtävänä on vakoilla Sydneytä ja hänen kauttaan päästä käsiksi CIA:n resursseihin. Kauden lopulla Irina pettää CIA:n ja pakenee Sloanen avustuksella. Sydney saa tietää totuuden Franciesta ja ensin taisteltuaan hänen kopionsa kanssaan, hän ampuu tätä ja menettää itse tajuntansa. Hän herää kaksi vuotta myöhemmin Hongkongissa eikä muista mitään kuluneista vuosista.

Tuotantokausi 3

Kahden vuoden aikana paljon on muuttunut. Sydneyn suruksi Vaughn on mennyt naimisiin NSC:n agentin Lauren Reedin kanssa. Jack on vankilassa oltuaan yhteyksissä Irinaan tämän paon jälkeen. Sloane on hylännyt rikollisen menneisyytensä ja avustaa nyt CIA:ta. Ihmiset ovat luulleet Sydneyn olevan kuollut ja tämä yrittää selvittää, mitä hänelle tapahtui. Myöhemmin Sydney saa tietää, että rikollisjärjestö Liitto oli siepannut hänet ja yrittänyt aivopestä häntä, jotta hän kuvittelisi olevansa salamurhaaja Julia Thorne. Tämä oli epäonnistunut, sillä Projekti Joulun ansiosta heidän aivopesunsa ei toimi. Liitto oli yrittänyt toteuttaa hänen munasoluilla erään Rambaldin ennustuksen, minkä seurauksena hän oli päättänyt pyyhkiä muistinsa estääkseen heidän aikeensa.

Lauren paljastuu Liiton vakoojaksi. Sydney ja Jack alkavat vähitellen epäillä häntä ja yrittävät vakuuttaa Vaughnin uskomaan heitä. Tämä ei aluksi suostu uskomaan, mutta löytää myöhemmin todisteita, mitkä johtavat Laurenin pakoon.

Sydney saa tietää, että hänellä on sisarpuoli Nadia Santos, joka on lapsi Irinan ja Sloanen suhteesta. CIA löytää hänet, mutta Sloane sieppaa hänet ja käyttää häntä erään Rambaldin esineen etsimiseen. Sydney pelastaa hänet uudelleen, mutta tämä päättää lähteä isänsä matkaan.

Myöhemmin Sydney jäljittää Laurenin ja tämä kertoo asiakirjoista, jotka sisältävät tietoa liittyen Sydneyyn. Yritettyään tappaa Sydneyn, Vaughn ampuu hänet. Sydney seuraa Laurenin vihjettä ja löytää asiakirjoja, jotka saavat hänet pois tolaltaan.

Tuotantokausi 4

Asiakirjoista paljastuu, että Jack oli tappanut Irinan tämän lähetettyä palkkamurhaajan Sydneyn perään, minkä seurauksena Sydneyn ja Jackin välit turtuvat jälleen, mutta Sydney antaa lopulta anteeksi. Sydney liittyy APO:on, CIA:n uuteen salaiseen osastoon, jonka johdossa on Sloane. Myös muut Sydneyn tutut, mukaan lukien Nadia, työskentelevät APO:ssa. Nadia muuttaa asumaan Sydneyn luokse ja siskokset tekevät tuttavuutta toisiinsa. Sydney alkaa myös seurustella jälleen Vaughnin kanssa.

Myöhemmin paljastuu, että Irina on yhä elossa: Jack oli tappanut hänen geneettisen kopionsa, jonka Irinan sisko Elena oli lähettänyt. APO pelastaa Elenan vankina olleen Irinan ja Jack päästää hänet myöhemmin pakenemaan. Erään Rambaldin esineen avulla Elena pystyy muuttamaan ihmiset mielipuoliksi, joten APO lähettää Sydneyn kumppaneineen tuhoamaan esineen. Tehtävän aikana epävarmana kohtaloistaan Vaughn kosii Sydneytä. Elena lopulta kukistetaan, mutta ennen sitä hän saastuttaa esineellään Nadian, joka laitetaan koomaan parannuskeinon löytämisen ajaksi.

Kauden lopussa Sydney ja Vaughn ovat onnellisesti kihloissa, mutta Vaughn paljastaa, ettei hänen nimensä ole oikeasti Vaughn, minkä jälkeen he joutuvat auto-onnettomuuteen.

Tuotantokausi 5

Kolarin jälkeen Vaughn siepataan, mutta paettuaan hän selittää Sydneylle olevansa oikeasti André Michaux ja että hänen isänsä oli aikoinaan sotkeutunut hallitukseen soluttautuneeseen rikollisorganisaatio Prophet 5:en, minkä seurauksena hän vaihtoi omansa ja poikansa nimet. Vaughn kertoo tutkineensa Prophet 5:n toimintaa. Sydney saa tietää olevansa raskaana. Pari suunnittelee tulevaisuutta, mutta Prophet 5 pääsee Vaughnin jäljille ja murhaa hänet.

Neljä kuukautta myöhemmin Sydney tutkii Vaughnin kuolemaa ja Prophet 5:ä. APO:on liittyy kaksi uutta agenttia, Rachel Gibson ja Thomas Grace. Sydney kouluttaa ja auttaa Rachelia tämän ensimmäisissä kenttäoperaatioissa. Myöhemmin Prophet 5 sieppaa Sydneyn ja yrittää hypnotisoimalla saada tietoonsa yksityiskohtia Rambaldin Horisontti-nimisen esineen sijainnista, mutta Sydney onnistuu pakenemaan.

Sydney kohtaa jälleen äitinsä, joka auttaa heitä löytämään Horisontin. Tämä kuitenkin on Prophet 5:n puolella ja pettää perheensä jälleen. Kesken Horisontin etsinnän, Sydney synnyttää vanhempiensa avustuksella tyttövauvan, jonka nimeää myöhemmin Isabelleksi.

Paljastuu, että Vaughn on yhä elossa. Sydney ja Jack olivat lavastaneet hänen kuolemansa, jotta Prophet 5 ei murhaisi häntä. Samaan aikaan Sloane löytää parannuskeinon Nadian tautiin ja Sydney kohtaa jälleen sisarensa. Sloanen pakkomielle Rambaldiin ottaa hänestä kuitenkin vallan ja se saa hänet tappamaan Nadian, joka yritti tuhota erään Rambaldin asiakirjan. Sloane liittyy Prophet 5:en.

Kauden lopulla Irina ja Sloane tuhoavat Prophet 5:n ja löytävät Rambaldin loppupelin, kuolemattomuuden. Sloane ampuu Jackia ja kostoksi Sydney ampuu hänet. Jack jättää kuolemaisillaan jäähyväiset tyttärelleen, joka lähtee äitinsä perään. Sillä välin hän itse hoipertelee kuolemattomaksi tulleen Sloanen luo ja uhraa itsensä räjäyttämällä maanalaisen luolan, minne Sloane jää loukkuun. Sydney taistelee äitinsä kanssa, joka lopulta putoaa pilvenpiirtäjän lasikaton läpi kuolemaansa.

Muutamia vuosia myöhemmin Sydney ja Vaughn ovat osittain lopettaneet työnsä vakoojina. He ovat onnellisesti naimisissa ja heillä on toinen lapsi, Jack.

Lähteet