Ero sivun ”Jussi Parviainen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
89 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
p (typo)
1992 ”Pimeyden rakenne”, kuunnelma Radioteatteriin ja Kotkan kaupunginteatteriin, jossa ohjaus ja visuaalinen näyttämöllepano. Kertoo kuolleiden ihmisten rajatilakokemuksesta.
 
1993 ”Usko lähimmäiseen” (Ev.lut. Kirkkopäivät, Kuopio), ohjaus ja visuaalinen näyttämöllepano. Näytelmässä käytettiin RauliPauli Virtasen MTV-reportaasia Bosnian sodasta. Näytelmän viestinä oli täällä sodan jaloissa olevan ihmisen kokeminen lähimmäiseksi.
 
1993-94 ”Tsa-tsa-tsaa”, 52-osainen tv-sketsiviihdesarja. Käsikirjoitus ja ohjaus Jukka Puotilalle ja Aake Kallialalle.
 
1993 Vierailuteatteri ry:n perustaja ja 1993-1997 hallituksen puheenjohtaja, teatterin johtaja, ohjelmiston suunnittelija ja päätuottaja. Vierailuteatteri työllisti tänä tuotantojaksona 130 taiteilijaa. Vierailuteatteri oli Suomen ensimmäinen itsenäinen oma/markkinarahoitteinen teatteri, joka tarjosi freelance-näyttelijöille ja noin 40 tuotantoa ensimmäisenä toimintajaksonaan. Parviainen rahoitti itse teatterin toiminnan, kun teatteri ei kuulunut VOS-järjestelmän piiriin. Parviainen rahoitti itse ja rakennutti vanhasta Gloria-elokuvateatterista puhenäyttämöteatterin, joka oli Vierailuteatterin päänäyttämö. Vierailuteatteri toimi myös Savoyn ja Aleksanderin teatterissa sekä Vierailuteatterin omalla Meritullinkadun, Kulmakoulun näyttämöllä. Parviaisen Vierailuteatterin ohjelmistossa olivat mm. Ilkka Kylävaaran Remontti-näytelmä, Ritva Holmbergin Ninotshka-näytelmä (keskeisissä rooleissa mm. Satu Silvo, Heikki Kinnunen, Erkki Saarela, Carl-Kristian Rundman, Santeri Kinnunen) ja Naistensauna (käsikirjoitus Kylävaara), Mari Rantasilan ”Lady Day” Billie Holiday-tulkinta, Viktor Drevitskin ohjaama ja käsikirjoittama tulkinta venäläisestä kansansadusta Sammakkoprinsessä sekä Drevitskin ohjaama Onnelliset kerjäläiset, Outi Nyytäjän Siivoja-monologi Merja Larivaaralle, Antti Virmavirran Aaro Hellaakosken runojen lausuntaesitys sekä Parviaisen Moniminä.
 
1993 ”Konstan pylkkerö” (2. osassa tv-komediasarja MTV3:lle), Saarnamiehen rooli.
 
1994 ”Moniminä” (Vierailuteatteri), kertoo ihmisen egon monipersoonallisuudesta, perustuen mm. Robert E. Ornsteinin tutkimuksiin sekä Sven Krohnin ”Ydinihminen” ja Axel Tollenin ”Jälleenlöydetty sielu”.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko