Ero sivun ”Kukkotappelu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 4: Rivi 4:


[[Kuva:Jean-Léon Gérôme - Jeunes Grecs faisant battre des coqs, 1846.jpg|thumb|left|200px|[[Jean-Léon Gérôme]]n idyllinen maalaus ''Kukkotappelu''.]]
[[Kuva:Jean-Léon Gérôme - Jeunes Grecs faisant battre des coqs, 1846.jpg|thumb|left|200px|[[Jean-Léon Gérôme]]n idyllinen maalaus ''Kukkotappelu''.]]
Monissa valtioissa ja osavaltioissa kukkotappelut on lailla kielletty. Vaikka kukot eivät kuolisikaan tappeluissa, ne kärsivät monenlaisista vammoista, muun muassa puhjenneista keuhkoista, luunmurtumista ja silmävammoista. Vammoja aiheuttavat erityisesti kukkojen jalkoihin kiinnitettävät ylimääräiset piikkikannukset. Kukkoja myös usein huumataan ja lääkitään erilaisilla aineilla kuten [[strykniini]]llä tai [[metamfetamiini]]lla.
Monissa valtioissa ja osavaltioissa kukkotappelut on lailla kielletty. Vaikka kukot eivät kuolisikaan tappeluissa, ne kärsivät monenlaisista vammoista, muun muassa puhjenneista keuhkoista, luunmurtumista ja silmävammoista. Vammoja aiheuttavat erityisesti kukkojen jalkoihin kiinnitettävät ylimääräiset piikkikannukset. Kukkoja myös usein huumataan ja lääkitään erilaisilla aineilla kuten [[strykniini]]llä tai [[metamfetamiini]]lla. Lisäksi tappeluiden välissä kukkoja yleensä pidetään ahtaissa häkeissä, mikä kasvattaa henkistä ja fyysistä stressiä.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 14. huhtikuuta 2016 kello 01.10

Taistelukukon jalkoihin asennetan usein piikkikannukset. Kuva Otavalosta, Ecuadorista.

Kukkotappelu on ikivanha kamppailulaji, jossa toisiaan vastaan ottelee kaksi tarkoitusta varten harjoitettua kukkoa. Tavallisesti tappelu päättyy jommankumman kukon kuolemaan, joskus molemmat kuolevat. Tyypillinen kukkotappelu voi kestää muutamasta minuutista yli puoleen tuntiin. Yleensä kukkotappeluita järjestetään viihde- ja vedonlyöntitarkoituksessa.

Jean-Léon Gérômen idyllinen maalaus Kukkotappelu.

Monissa valtioissa ja osavaltioissa kukkotappelut on lailla kielletty. Vaikka kukot eivät kuolisikaan tappeluissa, ne kärsivät monenlaisista vammoista, muun muassa puhjenneista keuhkoista, luunmurtumista ja silmävammoista. Vammoja aiheuttavat erityisesti kukkojen jalkoihin kiinnitettävät ylimääräiset piikkikannukset. Kukkoja myös usein huumataan ja lääkitään erilaisilla aineilla kuten strykniinillä tai metamfetamiinilla. Lisäksi tappeluiden välissä kukkoja yleensä pidetään ahtaissa häkeissä, mikä kasvattaa henkistä ja fyysistä stressiä.

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla

  • Sabong, filippiiniläinen kukkotappelusivusto