Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Ola” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 37: Rivi 37:
:::Jos kuvat ovat jo Commonsissa, ei niitä tarvitse erikseen lisätä suomenkieliseen Wikipediaan. Muistathan myös, että englanninkielinen Wikipedia '''ei ole''' sama asia kuin Commons. --[[Käyttäjä:Tve4|Tve4]] 31. elokuuta 2006 kello 09.51 (UTC)
:::Jos kuvat ovat jo Commonsissa, ei niitä tarvitse erikseen lisätä suomenkieliseen Wikipediaan. Muistathan myös, että englanninkielinen Wikipedia '''ei ole''' sama asia kuin Commons. --[[Käyttäjä:Tve4|Tve4]] 31. elokuuta 2006 kello 09.51 (UTC)


::::Pyydän palauttamaan poistetut kuvat Commonsista, kun se kerran on sama asia. Itseltäni se ei ole onnistunut. [[Käyttäjä:Ola|Ola]] 31. elokuuta 2006 kello 09.52 (UTC)
::::Pyydän palauttamaan poistetut kuvat Commonsista, kun se kerran on sama asia. Itseltäni se ei ole onnistunut. Suomenkielisen Wikipedian artikkeleita moderoivat samat henkilöt kuin suomenkielisern Wikipedian kuviakin. [[Käyttäjä:Ola|Ola]] 31. elokuuta 2006 kello 09.52 (UTC)

Versio 31. elokuuta 2006 kello 12.54

Tervetuloa!

  Hei Ola ja tervetuloa Wikipediaan! Toivomme, että Sinulle on hyötyä tästä tietolaatikosta. Voit tutustua Wikipedian viiteen keskeiseen periaatteeseen ja saat lisätietoa artikkelien muokkaamisesta ja muotoilusta. Voit myös esittää kysymyksiä Kahvihuoneessa.
Wikipedian viisi pilaria Lisätietoa aiheesta
Wikipedia on tietosanakirja eikä valikoimaton kokoelma tietoa. Kaikki aiheet eivät ole riittävän merkittäviä soveltuakseen Wikipediaan.
Mitä Wikipedia ei ole
Merkittävyyden suuntaviivoja
Wikipedialla on neutraali näkökulma. Artikkeleissa esitetään kaikki merkittävät erilaiset näkemykset eikä Wikipedia valitse totuutta lukijan puolesta. Kirjoittajan on viitattava luotettaviin lähteisiin ja kerrottava, kenen näkemystä lisätty tieto edustaa. Lähteetön tieto saatetaan poistaa kysymättä. Kirjoittajan omat mielipiteet eivät kuulu Wikipediaan.
Neutraali näkökulma
Tiedon on oltava tarkistettavissa
Ei uutta tutkimusta
Wikipedia on vapaata aineistoa. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita, eikä kukaan omista yksittäistä artikkelia. Älä kopioi tekstiä tai kuvia muualta ilman lupaa, vaan kirjoita asiat omin sanoin ja noudata tiedostojen käyttösääntöjä.
Wikipedia ja tekijänoikeudet
Wikipediassakin on oltava ihmisiksi. Etsi konsensusta keskustelemalla, vältä muokkaussotia. Älä häiriköi esittääksesi kantasi, toimi hyvässä tahdossa ja oleta hyvää tahtoa myös muilta.
Käy kiinni asiaan, älä ihmisiin
Wikipedialla ei ole ehdottomia sääntöjä näitä periaatteita lukuun ottamatta. Muokkaa siis artikkeleita rohkeasti, vaikket tuntisikaan sääntöjä läpikotaisin, ja luota terveeseen järkeen. Älä pelkää möhliväsi, sillä Wikipedian ohjelmisto pitää huolen, että et voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.
Älä palvo sääntöjä
Muokkaa sivuja rohkeasti
Artikkeleiden muokkaaminen
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don’t speak Finnish?

--MiPe 18. toukokuuta 2006 kello 13.36 (UTC)

Hei!

Kiitoksia artikkelista Pientuulivoimala. Voisitko vielä ystävällisesti merkitä artikkeliin lähteet. Ohjeita sivulla Ohje:Merkitse lähteet. terveisin--Teveten 19. toukokuuta 2006 kello 11.07 (UTC)

Kuvat

Jos kuvia voidaan käyttää muissakin yhteyksissä kuin suomenkielisessä Wikipediassa, kannattaa ne ladata aina suoraan Wikimedia Commonsiin. Siirsin juuri lisäämäsi kuvan Commonsiin samalla samalla tiedostonimellä, kävisitkö katsomassa että menivät tiedot oikein? --Tve4 9. kesäkuuta 2006 kello 13.16 (UTC)

Lähteet

Merkitse lähteet käyttämällä Viittausvirhe: <ref>-elementin sulkeva </ref>-elementti puuttuu</nowiki> ja "Lähteet" otsikon alle kirjoitat <references/>. -Samulili 12. kesäkuuta 2006 kello 08.24 (UTC)

Katso lähdekoodista, miten pitää merkitä. Wikimedia ei toimi toivotulla tavalla, jotta voisin näyttää esimerkin normaalisti. -Samulili 12. kesäkuuta 2006 kello 08.29 (UTC)

Laivojen tiedoboksi

Terve! Huomasin, että olet kirjoitellut/päivitellyt ahkerasti ohjusveneitä koskevia artikkeleita. Muokkailit myös alustyyppejä koskevia tietolaatikoita. Ajattelin, että josko sinua kiinnostaisi katsastaan millaiset laatikot laadin merivoimien entisille aluksille tuossa taannoin. Sellaista voi käydä tihrustelemassa ja tarvittaessa kopioimassakin vaikkapa Torpedovene S2:n artikkelista. Jos ei muuta, niin sieltä otettu lainaus saattaisi korjata esimerkiksi tuota Rauma-luokan kuvan asettelussa olevaa "tuplalaatikointia". Ohto Kokko 15. kesäkuuta 2006 kello 22.39 (UTC)

Mainio ajatus. En luonut rinnakkaista asiatietolaatikointijärjestelmää, mutta otin aikaisemman pohjaksi toisesta aluksesta. Laatikointisi ei ole visuaalisesti raskas ja siinä on runsaasti tiedonlisäysmahdollisuuksia. Ajattelin ottaa aluksia koskevan laatikoinnin sijasta alusluokkaa koskevan laatikoinnin pohjaksi ja hieman täydentää varustusta koskevia artikkeleita, koska ne toistuvat aluksesta toiseen. Jos on ajatuksia niin muuttele vain ohjusveneiden laatikointeja luettavampaan suuntaan. Pitäisin kuitenkin tärkeänä, että laatikosta pystyy etenemään tekniikassa ja historiassa toisen aikakauden aluksiin ja että varusteille on tilaa. Nykyäänhän moni laite laivasta lentokoneeseen on pääasiassa ohjustensa lavetti ja lavetin arvo tulee esille lähinnä häiveteknologiassa. Ola 15. kesäkuuta 2006 kello 22.53 (UTC)

Bofors

Tjaa.. Empähän ole muistaakseni törmännyt mihinkään virallisilta kalskahtaviin nimiin noiden tykkien kanssa. Ohto Kokko 15. kesäkuuta 2006 kello 23.11 (UTC)

Hei! Olet lisännyt suomenkieliseen Wikipediaan vapaasti käytettäviä tiedostoja, mikä on hyvä asia. Vapaat tiedostot tulisi kuitenkin lisätä Wikimedia Commonsiin. Commonsin kuvat ovat kaikkien projektien (esimerkiksi myös Wikikirjaston ja Wikisanakirjan) käytössä kaikilla kielillä. Commonsissa kuvat voi järjestää luokkiin ja gallerioihin, jolloin muiden on helppo löytää ne.

Commons on monikielinen Wikipedian sisarhanke, jonka käyttöliittymän voi valita myös suomenkielisenä. Suomenkielisellä etusivulla on linkki sivulle, joka kertoo ohjeet kielen muuttamiseksi. Lisäksi kasvava osa ohjeista ja muusta dokumentaatiosta on myös suomeksi. Tutustu myös aloittajan ohjeisiin. -Samulili 29. elokuuta 2006 kello 17.17 (UTC)

Lisäisti nyt vain Commonsiin kun olet aikaisemminkin lisännyt kuvia sinne. -Samulili 31. elokuuta 2006 kello 09.33 (UTC)
Lienet huomannut poistaneesi kuvia, mitkä ovat alunperin Commonsista. Poistellessasi kuvia voisit ehkä korvata puutteen korjaamalla linkin Commonsiin, mikä ei ajoittain toimi suomenkielisten artikkeleiden kanssa. Tässä mielessä suomenkielisten artikkeleiden tyhjentäminen kuvista tilanteessa, missä kirjoittaja tai moderaattorikaan ei saa niitä Commonsista artikkeliin tuntuu hieman omalta käytännöltä. Ola 31. elokuuta 2006 kello 09.50 (UTC)
Jos kuvat ovat jo Commonsissa, ei niitä tarvitse erikseen lisätä suomenkieliseen Wikipediaan. Muistathan myös, että englanninkielinen Wikipedia ei ole sama asia kuin Commons. --Tve4 31. elokuuta 2006 kello 09.51 (UTC)
Pyydän palauttamaan poistetut kuvat Commonsista, kun se kerran on sama asia. Itseltäni se ei ole onnistunut. Suomenkielisen Wikipedian artikkeleita moderoivat samat henkilöt kuin suomenkielisern Wikipedian kuviakin. Ola 31. elokuuta 2006 kello 09.52 (UTC)