Ero sivun ”Sauna Arla” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Päivittänyt tietoja, olen paikan työntekijä.
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:


== Sijainti ==
== Sijainti ==
Sauna Arla sijaitsee osoitteessa Kaarlenkatu 15. Sisäänkäynti on Kaarlenkadun ja [[Helsinginkatu|Helsinginkadun]] kulmassa porttikongin takana. Sauna on auki keskiviikosta sunnuntaihin. KE-PE 15.21.30 ja LA-SU 14-21.30.
Sauna Arla sijaitsee osoitteessa Kaarlenkatu 15. Sisäänkäynti on Kaarlenkadun ja [[Helsinginkatu|Helsinginkadun]] kulmassa porttikongin takana. Sauna on auki keskiviikosta sunnuntaihin. KE-PE 15-21.30 ja LA-SU 14-21.30.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 9. huhtikuuta 2016 kello 12.20

Sauna Arlan sisäänkäynti.

Sauna Arla on vuonna 1929 Helsingin Kallioon perustettu yleinen sauna. Se perustettiin palvelemaan maalta kaupunkiin muuttavan väestön hygieniatarpeita. Sauna Arla on yksi Helsingin neljästä yleisestä saunasta, muut ovat Kotiharjun sauna, Sauna Hermanni, sekä Kulttuurisauna[1][2] Saunan omistajana ja isäntänä toimii Helsingin kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö.

Yleistä

Sauna lämmitetään aina keskiviikosta sunnuntaihin. Sauna Arlan kiukaat lämpenivät ennen sekä puilla ja nykyään kaasulla. Kiuas on kertalämmitteinen jossa on vähän päälle tuhat kiloa kiviä.

Sauna Arla on kahdessa tasossa. Alakerrassa sijaitsevat naisten saunatilat ja yläkerrassa miesten.

Yleisten saunojen suosion kasvun myötä 2000-luvulla Sauna Arlan asiakaskunta on muuttunut ja nuortunut. Aikaisemmin asiakkaina kävi lähialueen väki, nyt saunassa vieraillaan kauempaakin.

Muuta

Sauna Arlassa käy viikoittain sekä pesijä että kuppari.[3]

Tämän lisäksi kerrosten välillä sijaitsevassa portaikossa toimii vaihtuva valokuvanäyttely. Kysy jos kiinnostaa laittaa näyttely pystyyn!

Sijainti

Sauna Arla sijaitsee osoitteessa Kaarlenkatu 15. Sisäänkäynti on Kaarlenkadun ja Helsinginkadun kulmassa porttikongin takana. Sauna on auki keskiviikosta sunnuntaihin. KE-PE 15-21.30 ja LA-SU 14-21.30.

Lähteet

Aiheesta muualla