Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Samulili” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
arkistoitu
Rivi 534: Rivi 534:


:Typo Commonsissa olleen kuvan nimessä. Pitää vain malttaa hetki, niin asiat korjaantuvat. -[[Käyttäjä:Samulili|Samulili]] 28. elokuuta 2006 kello 19.44 (UTC)
:Typo Commonsissa olleen kuvan nimessä. Pitää vain malttaa hetki, niin asiat korjaantuvat. -[[Käyttäjä:Samulili|Samulili]] 28. elokuuta 2006 kello 19.44 (UTC)

==Kuvat==

Voisitko ystävällisesti palauttaa poistamasi kuvat vaikkapa Wikipedia Commonsista, mistä niiden saaminen suomenkieliseen Wikipediaan ei onnistunut? [[Käyttäjä:Ola|Ola]] 31. elokuuta 2006 kello 09.37 (UTC)

Versio 31. elokuuta 2006 kello 12.37

Minulle on uusia viestejä? Lisää niitä tästä linkistä.
Huom! Vastaan esitettyihin kysymyksiin omalla keskustelusivullani.
”Onhan se tuommostakin. Joskus. Ei tietenkään aina.”

Arkistojen aarteita:

  • /Arkisto 1: luettelo kansanedustajista, muokkaaminen (sivujen siirto, aakkostaminen luokkiin), sekalaista, ESA:n kuvat, kasaarit, arvosana-episodi), kuvista, Pahan ongelma, Kokoomus, Norsk (bokmål/nynorsk) vs. Norsk / Norsk (nynorsk), Roska-artikkeleista, Pariisi, Ylläpitäjä, Siirtopyyntö, Käyttäjä:213.216.199.2, Pallottelua mainoksilla, Meeting, Dingo-kuvia, Perustelematon poisto, Korjattavia maita, Yhdysvaltain puolueet, Kuvien oikeuksista, Palautetta Akseliilta, Palautetta, Allah vai Jumala, Tilke-DNA, Amerikan muinaiset..., Pieniä muutoksia, Hyönteisten taksonomia, Artikkelitoiveista, Alakarppauksesta, kysymys, Tunnelikuva, Perusteluista, Osoite estetty, Lehdistötiedote 25 000 artikkelia/Medianhallinta, Baabel..., Duplicate for delete, Hei Samulili, Kuvalisäyksestä, Kysymys kielisivuista, Harri Veijonen, Toimintosivut, Sanojen taivuttelusta, Artikkelien nimistä (eksoottiset kirjaimet), Panssarivaunu-artikkelista, hurricane ja hawker hurricane, Pyhätunturi, Kirosanat sanakirjan puolelle?, Miksi palautit 84.230.0.55:n muokkaukset?, WWE-kuvista, Response, Nagy'in taivutus, Lounaismurteiden /d/ (tai /r/), sorting order in fi:, Linkkiä vai ei?, Kristinusko, FDP, Kaljamaha, Vanhoja pressikuvia
  • /Arkisto 2: Kiitos, Äänen hylkäys, Roomalaiskatolinen, kreikkalaiskatolinen jne., Lista kaikista aloitetuista artikkeleista, Komparatiivi ja superlatiivi, Apuva, Miksi ateismista on sallittu kirjoitta paskaa, Siirtoloki, Ylläpitäjyys Wikisanakirjassa, Kuva ja oikeudet, Vähän naurattaa jo, Test-malline, Artikkeli Turun arkeologisista kaivauksista, Helsingin kadut, Buick 8, katsos vandaalia, Seppo Tammilehto, Kaarinan kaupunki, Diskografioista ja artikkeleista, Äänestyksen päättäminen, Etusivuäänestys, Poista koulukyyditys myös englanninkielisestä wikistä, Samuli palautti epäneutraalia sosialistipropagandaa Kapitalismi-artikkeliin, kummallista käytöstäsi, Hollanti, Tekijänoikeuksista, Tapavandaali narahti, Lyhenteet ynnä muuta, Locaten äänestyksessä hämminkiä? aijattelin kysyä..., Teurastus-artikkelin poisto, Keskustelu:Pakkoruotsi, Dana / Danna, Sirpa Saukon ryijykuvasta, Poiston syy poistolokiin., Merkittävyyskriteerit omasta päästä?, Suomen hallitsijat, Artikkeli sinusta, Näkymättömän ystävän ikäraja, Karttapyynnöstä, Keskustelujen tyhjentäminen

Karttapyynnöstä

Lisäsin nyt kartat tuonne, löytyy linkit keskustelusivultani. Ilmoita jos tarvitset muutoksia yms. --Ningyou 15. helmikuuta 2006 kello 23.22 (UTC)

Virheet korjattu. --Ningyou 17. helmikuuta 2006 kello 07.52 (UTC)

Keskustelujen tyhjentäminen

Kiitos tiedosta. Tyjensin koska ajattelin että kun asia on ikäänkuin käyty läpi ja ymmärretty niin sen voi napsia siisteyden vuoksi pois ettei kerry turhaa roskaa. Sikäli ristiriidassa sitten yleinen politiikka sitten itsensä kanssa että käytyjä keskusteluita pyritään jemmaamaan roskaksi saakka, mutta artikkeleissa taasen pyritään pitämään hyvinkin tiukkaa linjaa aiheen riittävän merkityksellisyyden suhteen. Ymmärtänet pointtini? --Burner 23. helmikuuta 2006 kello 21.31 (UTC)

Kysymys

Hei, miten saan selville omien muokkausteni kokonaismäärän? --A-J Lakanen 3. maaliskuuta 2006 kello 11.34 (UTC)

[1] -Samulili 3. maaliskuuta 2006 kello 11.52 (UTC)
A novice was once curious about the nature of the Edit Count. He approached the Zen master and asked, "Zen master, what is the nature of the Edit Count?"
"The Edit Count is as a road," replied the Zen master. "You must travel the road to reach your destination, and some may travel longer roads than others. But do not judge the person at your door by the length of the road he has travelled to reach you."
And the novice was Enlightened.

Kysymys

Miksi palautussodasta ainoastaan se osapuoli bannattiin, joka halusi käydä keskustelua asiasta? Eikö olisi ennemminkin niin, että ne, jotka eivät halua keskustella bannataan. Mikä muu kriteeri voi olla sillä, kuka bannataan ja kuka ei? Sinun on poistettava bannit tai perusteltava asia. --128.214.205.4 12. maaliskuuta 2006 kello 13.59 (UTC)

Ei kai homma voi niin toimia, että sanotaan jotain ja kumotaan edellinen muutos ja sitten väitetään pokkana, että minä olin se osapuoli, joka keskusteli ja muut rähinöivät. en:Three revert rule -Samulili 12. maaliskuuta 2006 kello 14.00 (UTC)
Juuri samoinhan muutkin toimivat - ainoastaan jättivät keskustelun sikseen ja tyytyivät sotimaan. Mutta miksi joku osapuoli on huonompi (bannattava) kuin toinen? Juuri ainoa osapuoli, joka perusteli ja keskusteli keskustelusivulla ja esitti kysymyksiä, bannattiin --128.214.205.4 12. maaliskuuta 2006 kello 14.02 (UTC)

Wikipedian luotettavuus kärsii?

Wikipediassa on artikkeli sosialidemokratiasta, joka on otsikoitu vastoin Suomen kielitoimiston ohjetta väärään muotoon.

Sosialidemokratia kirjoitetaan yhdellä aalla, eikä kahdella, kuten tällä hetkellä halkemistossa näyttää olevan.

Yhdistysrekisterissä on 350 sosialidemokraatit-nimistä yhdistystä http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx?kieli=1&nimi=sosialidemokraatit&kotipaikka=&ensrek=&viimrek=&osoite=&evlu=&orto=&vapaa=&hakuraja=0&sb_haku=Hae

ja VAIN 2 sosiaalidemokraattista yhdistystä. http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx?kieli=1&nimi=sosiaalidemokraatit&kotipaikka=&ensrek=&viimrek=&osoite=&evlu=&orto=&vapaa=&hakuraja=0&sb_haku=Hae

Jo yksin tästä voi vetää johtopäätöksen oikeasta kirjoitusasusta (350*1 a /2*2 aata. Saman voi todeta Suomen kielitoimiston suosituksesta, jonka mukaan tämä nimi sosialidemokratia kirjoitetaan yhdellä aalla.

Ihmettelen vahvasti niitä, jotka suosivat väärää kirjoitusua ja oletan tämän väärän kirjoitusasun olevan jopa haitallista itse sosialidemokratiallekin.

Kyseessä on ns. kertautuva virhe, joka uusiutuu monessa eri yhtyeydessä, koska kyseessä ei ole kuin yhden kirjaimen väärä lisäys itse termiin ja tämä lisäys ei välttämättä tässä kohtaa muuta itse artikkelin sisältöä millään tavoin.

Ainahan sisiaalidemokratian voi uudelleenohjata oikein kirjoitetulle sivulle.

Tmän kaltaiset "pienet" virheet vähentävät valitettavasti AINA tietosanahakemiston luotettavuutta.

Tämän saman virheen voi löytää myös joistain tietosanakirjoistakin, joten kirjoitusasu on jonkin verran joko kiistanalainen, tai vaikeasti hahmotettavissa.

--JuusonS 21. maaliskuuta 2006 kello 21.04 (UTC)

Minä olen lukenut artikkelin keskustelusivun, mutta oletko sinä, kun et vieläkään kerro, mistä löytyy tuollainen kielitoimiston suositus? -Samulili 22. maaliskuuta 2006 kello 07.59 (UTC)
Se opetettiin Tampereen Ylopiston journalismin kursseilla jo 1980-luvulla ennen internetin voittokulkua. En todellakaan tiedä, löytyykö tästä mitään linkkiä netistä. Kirjoitusohjeen löydät kyllä tutustumalla sivuun www.sdp.fi ja sivulta http://www.sdp.fi/index.php?mid=769 , missä kirjoitetaan juuri sisialidemokratiasta heti ensimmäisen kappaleen alussa. --JuusonS 22. maaliskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)
Demarit päättää suomessa monista asioista, mutta että vielä oikeinkirjoituksestakin. Huhjoo. Keskustelu kannattaa pitää siellä artikkelin keskustelusivulle. -Samulili 22. maaliskuuta 2006 kello 19.06 (UTC)
No joo, kiitos! enemmistö, huomattava enemmistö siis kirjoittaa :väärin. Onpa tässä kielenhuoltajilla tekemistä.
Saako tästä väärinkirjoittamisesta Sinun mielestäsi mainita jossain
kohtaa itse artikkelissa?
Niin, tuosta estosta, luin tuon linkkisi vasta sähköpostin :lähetettyäni, olin vähän hätäinen. Tämä otetaan jatkossa huomioon.--JuusonS 26. maaliskuuta 2006 kello 11.10 (UTC)

Kiitos, kun korjasit Elvis Presley -sivulle tehdyn ilkivallan. - NJ

Näätäeläinten taksonomia

Hei, en ollut sijoittanut vahingossa haisunäätiä artikkelissa Luettelo petoeläimistä Mustelidae-heimoon. Palautin muutoksesi, sillä käyttämieni lähteiden (esim: http://www.nic.funet.fi/pub/sci/bio/life/mammalia/carnivora/mustelidae/index.html) (ja monet muut) mukaan skunkit (alaheimo Mephitinae) tosiaan kuuluvat näätäeläimiin. Ryhmän nimi oli väärin, sen korjasin nyt: Mephitidae -> Mephitinae
Tiedän, että eräät tutkijat ovat halunneet nähdä ne omana heimonaan, mutta varsin monet vakavasti otettavat auktorit pitävät niitä nykyään vain näätäeläinten alaheimona. --Gyllenhali 3. huhtikuuta 2006 kello 17.36 (UTC)

No mutta Samulili, minnekäs jäi täältä allekirjoitus? --MiPe 10. huhtikuuta 2006 kello 13.14 (UTC)

Lisätty. -Samulili 11. huhtikuuta 2006 kello 20.06 (UTC)

Suomi

Miksei Suomi-artikkeliin saisi liittää Suomi-mallinetta? -84.231.242.141 10. huhtikuuta 2006 kello 18.23 (UTC)

Lejeerinki

Ehtisitkö tehdä uuden uudelleenohjauksen artikkeliin Lejeerinki -> Metalliseos. Artikkeli on kertalleen veivattu edestakaisin ja mulla ei ole visiota miten homma pitäs hoitaa. --TuoppiP 11. huhtikuuta 2006 kello 19.43 (UTC)

Siirsin. Luotetaan alan ihmisten sanaan. -Samulili 11. huhtikuuta 2006 kello 20.08 (UTC)
Jee, tänks, koitin siistiä/järkeistää ton artikkelin muutenkin. --TuoppiP 12. huhtikuuta 2006 kello 12.53 (UTC)

Aspartaami

Usenetin sfnet.keskustelu.kuluttajassa on ollut keskustelua artikkelin vajavaisuudesta ja lähteiden puuttumisesta. Miksi poistit täysin aiheellisen tagin? DevonMiles 12. huhtikuuta 2006 kello 14.11 (UTC)

Lähteiden puuttuminen ja tietojen vajavaisuus eivät tarkoita tietojen virheellisyyttä. -Samulili 12. huhtikuuta 2006 kello 14.12 (UTC)
Höpsis. Miksi edes tehdään suomenkielinen Wikipedia jos lähteeksi laitetaan ainoastaan Wikipedian englanninkielinen versio? Miten pelkästään suomea ymmärtävä tarkistaa tiedot ilman lähteitä? Jos tietoja ei mitenkään pysty järkevästi tarkistamaan niin ne ovat väärin. DevonMiles 12. huhtikuuta 2006 kello 14.16 (UTC)
Lähteiden puuttuminen sinänsä ei silti ole mikään syy sanoa, että tiedot ovat päin honkia. -Samulili 12. huhtikuuta 2006 kello 14.16 (UTC)

Työmatka

No ei se niin huono ollut että se poistaa piti... Miksei sitä alunperinkään poistettu, alkuperäinen oli huono. Sama se, huvikseni kirjoittelin sitä puoli tuntia. --Pasixxxx 12. huhtikuuta 2006 kello 18.23 (UTC)

Pahoittelen, arvokas aika meni roskikseen. Mutta se artikkeli nyt vain oikeastaan oli sellainen... mitäänsanomaton. Kaikennäköisiä sekalaisia ajatuksia eikä oikein mitään tiukkaa faktaa esim. työmatkavähennyksestä tai suomalaisten keskimääräisistä työmatkoista tai siitä, miten niitä keskimäärin kuljetaan jne. Eihän se tietenkään sinun vikasi ollut, että joku oli jo alunperin mennyt metsään artikkelin kanssa. -Samulili 12. huhtikuuta 2006 kello 18.27 (UTC)

Pölykeuhko

Ei ole automaattisesti sama asia kuin asbestoosi. Pölykeuhkosairauksia on ainakin myös silikoosi. Altistuminen kiteisille piioksidipölyille(kvartsi, kristobaliitti tai tridymiitti) voi aiheuttaa silikoosin. terv.--Teveten 13. huhtikuuta 2006 kello 09.05 (UTC)

Ok, en minä vain tiedä :) Tietosanakirja vain sanoin "Asbestoosi, katso pölykeuhko". -Samulili 13. huhtikuuta 2006 kello 09.07 (UTC)


Hintikka

Kuuleppa nyt natsi, sä oot varastanut viinaa mun.

Hmmm... Kukahan sä olet oikeasti? :) Mä menen paahtamaan ruisleipää. -Samulili 13. huhtikuuta 2006 kello 17.32 (UTC)

Suomalainen eläinhoroskooppi ei ole roskaa!

Kun väität, että Suomalainen eläinhoroskooppi on roskaa, niin kerronpa, että se on otettu kirjasta, jonka nimi on Suomalainen eläinhoroskooppi, Sirkku Linnea, 2003. Ja jos sinua ei kiinnosta se, niin jätä muiden huoleksi.-Käyttäjä: Solja, 20.4.06

Wikisitaateista

FQSamulilille: Wikisitaateissa on meneillään äänestys etusivun suojaamisesta. Toivon, että sinäkin äänestäisit! --Alfred Dengan 20. huhtikuuta 2006 kello 14.07 (UTC)

Sitaattikuvasta

Poistit lisäämäni kuvan artikkelista Gibson Les Paul. Yritin kyllä perehtyä tekiänoikeuksiin ja mielestäni ohjeissa luki selvästi, että "Wikipediassa SAA käyttää ei-vapaita kuvia tai musiikkia tekijänoikeuslain sitaattioikeuden nojalla... ...kuvissa täytyy myös aina mainita kuvan alkuperäinen lähde." Näin toimin mutta en sitten ilmeisesti kuitenkaan oikein. No, olkoon sitten ilman kuvaa. - sähkö - 21. huhtikuuta 2006 kello 06.56 (UTC) Niin ja kyseinen kuva löytyy kuitenkin englannin kielisen wikin samaisesta artikkelista!

Se, että kuva on en-wikissä ei millään tavoin tarkoita, että sitä saisi käyttää fi-wikissä, itseasiassa en-wikissä fair use säädösten perusteella kuvia ei yleensä saa Suomen tekijänoikeuslain mukaan käyttää. --Joonas (kerro) 21. huhtikuuta 2006 kello 08.14 (UTC)
Tärkeää on myös lauseen jatko: "jos kuvaa tai musiikkia on mahdotonta käyttötarkoituksessaan korvata vapaalla kuvalla". -Samulili 21. huhtikuuta 2006 kello 12.25 (UTC)

Varoitusmerkit

Miksihän poistit noita varoitumerkkejä kemikaaleista? Kyllä ne minusta on ihan oleellista tietoa. Tietenkin niistä voisi tehdä siistimmät mallineet joissa olisi linkki selitykseen. --Tomia 4. toukokuuta 2006 kello 21.38 (UTC)

Ne olisivat toimivat osana jotain mallinetta (esim. Malline:Orgaaninen yhdiste), mutta silloinkin täytyy kysyä, mitä niistä oikeasti ymmärtävät henkilöt, jotka eivät tunne kyseisiä symboleita (oikein). Kuvia käytettäessä pitäisi siis olla myös sanallinen selitys. -Samulili 5. toukokuuta 2006 kello 06.11 (UTC)

Ylläpitäjä??

Oletko ylläpitäjä? Jos olet, ehdotan, että luot eston tälle tyypille: 82.215.206.23

Moro...

Hei, Samulili. Saanko kysyä, että mikä tekee artikkelistani niin "epämerkittävän", ettei sitä kannata wikipediaan lisätä? Lisäsin kolmisen kuukautta sitten saman tasoisesta bändistä juttua, eikä sitä ainakaan ole täältä poistettu, vaikka se on ainakin sisällöltään huomattavasti juuri luomaani suppeampi...

Wikipediasta poistetaan lähes säännönmukaisesti artikkelit, jotka kertovat sellaisista yhtyeistä, joilla ei ole levy-yhtiön julkaisemaa levyä. -Samulili 8. toukokuuta 2006 kello 12.31 (UTC)
Siinä tapauksessa kannattaa vilkaista "Tunnettuja gospel-artisteja/yhtyeitä" -listaa ja poistaa noin puolet, sillä suurin osa gospel-bändiestä toimii tarkoituksella omakustannepohjalta. Esim. The Rain ja Terapia, jotka ovat noin 15 vuotta vanhoja bändejä, eivät ole ainakaan tähän mennessä julkaisseet ainuttakaan levyä minkään levy-yhtiön kautta...
Niin joo, ja mistä syystä ei-levy-yhtiölle-levyttävät bändit ylipäänsä poistetaan? Eivätkö punaiset linkit sitten haittaa?
Ehdotan, että kaikki yhtyeen, jonka levyt ei ole myynyt platiaan, niiden esittelyt poistetaan Wikipediasta //JL

Moikka!

Kiitos Samulili Ukkopekka palautteesta. Katson kuitenkin niiden olevan oikeissa paikoissa. Ehkä ne vaan näyttää korostuneesti kun kyseiset sivut ovat muuten niin vaatimattomat muitten tietojen osalta. Ehkä se antaa kipinän muille lisätä tietojansa niille sivuille. Esimerkiksi muut yrittäjät. Jonkunhan sen on aloitettava. Toivottavasti perässä tulijoita riittää ja saadaan täydennettyä ja parannettua näitä hienoja sivuja. En vaan voi sille mitään että olen vaan niin innokas. Toivottavasti muistakin Suomen vanhoista laivoista saataisiin vähintään tälläiset sivut. Vai tuleeko kapasiteettiongelmia. Terveisin Porovuori

Kuvituspyyntö-mallineet

Hei! Olet siirtänyt kuvituspyyntömallineita keskustelusivuille. Minkä vuoksi? --Alfred Dengan 14. toukokuuta 2006 kello 15.06 (UTC)

Keskustelu mallineesta:Korjattava/kuvitus -Samulili 14. toukokuuta 2006 kello 15.10 (UTC)
Selvä! --Alfred Dengan 14. toukokuuta 2006 kello 15.13 (UTC)

Mistä on tullut ajatus kehoittaa keskustelusivulla kuvittamista? Kuviahan voi olla kenellä tahansa lukijalla, joka ei ota sivutyökseen Wikipedian toimittamista. Eihäh lukija TIEDÄ, että hänenkin panostaan kaivattaisiin, mikäli tieto tästä pitäisi kaivaa jostain "keskustelusivuilta". Ei keskustelusivuja ole tarvis kuvittaa kuin tilapäisesti kokeilumielessä, jottei varsinainen artikkelisivu tule runsaasti muunnelluksi. 143.51.236.189 15. toukokuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Edelliseen liittyen, kuka suurensi kuvituspyyntökehoituksen mallinteen? Aikaisempi oli soveltuvampi artikkelisivulle. 143.51.236.189 15. toukokuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Kai sitä nyt ymmärtää, että tarkoitus on kuvittaa artikkeli, ei keskustelusivua. Sapienti sat. -Samulili 15. toukokuuta 2006 kello 18.24 (UTC)
Jos nyt jollekulle on vielä epäselvää miksi kuvitustoiveita ja muita tietosanakirjaan kuulumattomia juttuja ei saa laittaa artikkeliin, lukekaa vaikka en:Wikipedia:Avoid self references. Pähkinänkuoressa: artikkelin lukijaa ei miltei koskaan kiinnosta Wikipediaan liittyvät pelleilyt, joten ne pidetään siivosti muualla. Tynkämallineetkin ovat oikeasti tarpeettomia (vaikka ihmiset eivät sitä haluaisi myöntää), mutta kun niitä kerran on luotu satoja (vielä tarpeettomampaa), eipä niitä kukaan rohkene poistaakaan. —MikkoM () 16. toukokuuta 2006 kello 01.04 (UTC)
Tuohon kommenttina, että ainakin itse ensimmäisen kerran Wikipediaan tultessani luin sen tynkälätkän ja painon muokkauslinkkiä siitä. -tKahkonen 16. toukokuuta 2006 kello 10.01 (UTC)

Kuntamakro jatkokehitettävänä

Kuntamakroa pitäisi kehittää sellaiseksi, että se kattaisi riittävät yleiset tiedot esimerkiksi ulkopaikkakuntalaiselle ja että tietoihin voisi liittää vaihtuvan tiedon kyseessä ollessa tiedon tuottamisvuoden. Maanpinta-ala kasvaa joillain kunnilla maannousemisen myötä ja kuntaliitoksia tehdään, joten paikkansa pitävyyteen kannattaisi kiinnittää huomiota lisäämällä myös vuosiluvut. Väentiheyskin menee jakolaskuna vinoon, mikäli tiedot ovat eri vuosilta.

Kannattaisi ehkä pidättäytyä jo toimitetun taulukkotiedon poistamisesta muuttamalla kuntamakroa laajempaa tai toisensisältöistä taulukkoa määrämuotoiseksi kuntamakroksi. Auru Aro 14. toukokuuta 2006 kello 15.08 (UTC)

Kuntamallinetta on tarkoitus kehittää, mutta sen teknisiä ongelmia yritetään parhaillaan ratkoa. -Samulili 14. toukokuuta 2006 kello 15.11 (UTC)
Mikä tekninen ongelma? Eikä softa ole toimiva? Auru Aro 15. toukokuuta 2006 kello 09.29 (UTC)
Softa näyttää toimivan. Ehkä tekninen ongelma on hallintotekninen - ei kyetä sopimaan taulukkoja korvaavaa yhtä mallinnetta, mikä tuottaisi riittävästi tietoa karsimatta sitä liikaa keskisuurista tai suuremmista kunnista. 143.51.236.214 15. toukokuuta 2006 kello 16.42 (UTC)
Tai ehkä olet väärässä ja kyse on siitä, miten mallineeseen lisätään lisää kenttiä aiheuttamatta rumuutta artikkeleissa, jotka jo käyttävät mallinetta. Muuten olen kyllä sitä mieltä, ettei ole mitenkään itsestään selvää, että kuntamallineeseen pitää lisätä yhtään ainutta kenttää.

Taas keskustelusivujen käytöstä

Turha copy-paste sivulta Keskustelu käyttäjästä:Auru Aro#Taas keskustelusivujen käytöstä. -Samulili 15. toukokuuta 2006 kello 09.16 (UTC)

Kannattaako sitä turhaa kirjoittaa kirjoitella henkilöiden sivuille? Eikö oikea paikka olisi kyseiseen artikkeliin tai sen mallinteeseen liittyvä yhteys? 143.51.236.214 15. toukokuuta 2006 kello 16.40 (UTC)
Jos keskustelun aihe olet sinä, Auru Aro, kirjoitan sinun keskustelusivullesi enkä minnekään muualle. -Samulili 16. toukokuuta 2006 kello 11.20 (UTC)

Tahdonvaltaisia menettelytapoja tai (ainakin) menettelyjä

Onko Jniemenmaa pyytänyt Samulilin tulkitsemaan kirjoittajien puolesta, mihin kirjoittamaan tarkoittama juttu kuuluu? Mikä ajatus on siirrellä [[Jniemenmaa]|Jniemenmaa]]n lausumia käsityksiä asioista dynaamisten IP:iden keskustelupalstalle?

Kyllä ylläpitoa koskevat asiat voi aivan huoletta kirjoittaa käsiteltävänä olevan artikkelin keskustelusivuille tai käsiteltävänä olevan asian kanssa samaan luokkaan tai samaan luokkaan luokiteltavan asian kanssa liittyvän artikkelin keskustelusivulla. Ylläpitäjien omalla sivulla voidaan keskustella ylläpitäjiä itseään koskevat asiat, kuten ne, mitkä liittyvät ylläpitoon keskustelupalstojen tyhjentelyineen ja satunnaisille IP-numerokeskustelusivuille laskettuine irrallisille kommenteille.

Jniemenmaa:lle kannattaisi ehkä kertoa, että logista löytyy estolistaa, missä on Samulilinkin viimeisimmät aikaansaannokset. Kahvihuone

Niemenmaa ei ilmeisesti lue ruotsinkielisiä sivuja Användardiskussion:Jniemenmaa

Ohjataanko tätä suoraan Tukholmasta, Turusta vai Bitti-Helsingistä? 82.143.152.10 16. toukokuuta 2006 kello 12.09 (UTC)

Yritä nyt ymmärtää (ei se ole vaikeaa) että kaikki keskustelevat sinun tekemisistäsi sinun keskustelusivullasi. Kaikki keskustelevat minun tekemisistäni minun keskustelusivullani. Kaikki keskustelevat asiasta X sivun X keskustelusivulla. Ei se ole niin vaikeaa. -Samulili 16. toukokuuta 2006 kello 12.17 (UTC)

Da Vinci -kysymys

Morjens, haluaisin vain kysästä, että miksi palautit tuon Da Vinci -artikkelin? Mitä nyt pikasesti kävin läpi, niin asiallinen Da Vincin elämänkertahan siinä oli? Se ei ollut minun artikkelini eikä minulla ole mitään suhteita kirjoittajaan (yritän todistella, että kysyn tätä puhtaasti mielenkiinnosta, koska olen uusi käyttäjä). En haluaisi nimittäin itse tehdä samaa virhettä, että kirjoitan pitkän artikkelin, joka sitten heivataan syrjään. :-) --Tuomase 17. toukokuuta 2006 kello 12.35 (UTC)

Päivitystä... Olihan tuossa vähän turhaa jaarittelua mukana ja kirjoitusvirheitäkin ties kuinka paljon. Teksti oli muutenkin vähä hyppivää asia sieltä asia täältä ja tönkköjä lauseita. :) --Tuomase 17. toukokuuta 2006 kello 12.38 (UTC)
Taisin tehdä kaksi palautusta. Ensimmäinen oli se, jossa poistin ison pätkän täysin käsittelemätöntä tekstiä ja sivusta tuli melkein tyhjä. Toinen, parempi palautus, oli se, jossa palautin vielä vanhempaan, järkevästi laadittuun versioon. -Samulili 17. toukokuuta 2006 kello 12.52 (UTC)

Brasilian historia

Käyttäjän 62.78.120.209 lisäämä teksti oli suoraa kopiointia sivulta http://www.iberosaatio.fi/brasilia.htm, joten se tulisi poistaa? --Ppntori 17. toukokuuta 2006 kello 17.56 (UTC)

Kyllä. Palautin palautuksesi, koska en tiennyt, että kyse oli copyviosta. -Samulili 17. toukokuuta 2006 kello 17.57 (UTC)

Suomen koulujärjestelmä.png -kuvassa typo.

Kuva:Suomen koulujärjestelmä.png - Tuossa kuvassa on siis typo, "ammatikoulu". --Anr 18. toukokuuta 2006 kello 07.37 (UTC)

Kohta "Kasvissyönti ja Vegetarismi sisältävät samaa ajatusta, ja jopa samoja tekstejä." on ollut yhdistämislistalla kohta puolitoista vuotta. Muut kuin sinun kommenttisi puoltavat yhdistämistä. Voitko tarkentaa, mitä tarkoitat? -tKahkonen 18. toukokuuta 2006 kello 12.47 (UTC)

Ookoo

Joo, en oo pitäny sitä koskaan erityisen merkittävänä asiana, mutta ehkä sillä sitten on merkitystä. Pidän tulevaisuudessa huolen asiasta. Erkkimon 18. toukokuuta 2006 kello 21.06 (UTC)

Sorry

ok, sorry :) Vector (talk)

Benedictus XVI

Enkkuwiki on kelpuuttanut en:Pope_Benedict_XVI#Future_journeys Paavin tulevat matkat, miten suomen wiki erottuisi käytännöstä (paitsi henkilökohtaisten mieltymysten osalta)? --Ppntori 21. toukokuuta 2006 kello 13.52 (UTC)

Siten, että fi-wiki on parempi. Edellinen paavi teki varmaan satoja ellei tuhansia matkoja ja niistä kerrotaan tasan nollasta. Uutisaineistolle on olemassa Wikinews. -Samulili 21. toukokuuta 2006 kello 14.03 (UTC)
OK, olisihan se melkoinen luettelo, kun n+1 matkakertomusta olisi allekkain :-) --Ppntori 21. toukokuuta 2006 kello 14.06 (UTC)

Estoista

Voisitko merkata estämäsi vandaalin keskustelusivulle myös eston keston, jotta seuraavan eston mittaa olisi helpompi arvioida. Estolokistahan nuo löytyvät, mutta niitä on huomattavan työlästä sieltä kaivaa. --kompak 22. toukokuuta 2006 kello 19.45 (UTC)

Mitä ihmettä?

Kun muutetaan tietoja esim. vastaamaan muuttunutta tilannetta Serbia-Montenegrossa, niin sekinkö on vandalismia?! (Vandalismia on se, kun Tarja Halosen nimi oli kirjoitettu Tajja Havonen jne.) Ei kuulkaa tällaisesta Wikipediasta mitään tule, jos vain "kultapossukerho" suuressa ylhäisyydessään saa täällä päättää, jopa sanktioiden kera. Verratkaapa vaikka englanninkieliseen Wikiin.
Yst. terv. --PKo 24. toukokuuta 2006 kello 09.36 (UTC)

Et ilmeisesti tiennyt, mutta eston kiertäminen on kiellettyä ja siitä voi seurata lisää jäähyä. -Samulili 24. toukokuuta 2006 kello 09.42 (UTC)

Äänestyskeskustelusivun tyhjentäminen ja siirtäminen

Olisiko mitenkään mahdollista, että sallisit äänestämiseen liittyvän keskustelun pysyä äänestyksen ajan sitä koskevalla sivulla. Äänestyskeskustelusivun tyhjentäminen muualle kevein viittauksin jäsentämättä keskustelua on vandalismin kaltaista vaikuttamista keskustelun sisältöön. Auru Aro 24. toukokuuta 2006 kello 14.14 (UTC)

Ei. -Samulili 24. toukokuuta 2006 kello 14.15 (UTC)
Mihin Auru Aro viittaa? -tKahkonen 24. toukokuuta 2006 kello 16.16 (UTC)
Ilmeisesti siihen, kun Samulili siirsi sivulta Wikipedia:Poistettavat sivut/AutoWiki aiheeseen liittymätöntä keskustelua sivulle Keskustelu:Wiki. --Jetman 24. toukokuuta 2006 kello 16.19 (UTC)

Keskustelusivujen käyttöperiaatteista

Lyhennetoisto Arto Alberg 25. toukokuuta 2006 kello 11.06 (UTC) :n keskustelusivulta

Edelleen pyydän olemaan kuormittamatta tätä sivua turhalla ja panemaan tarkemmat aiheet etunimisukunimi@hotmail.com :iin. Arto Alberg 25. toukokuuta 2006 kello 10.43 (UTC)

Pyydä pois, mutta keskustelusivuasi on käytetty Wikipedian käytäntöjen mukaan - minä en meiliä lähetä. -Samulili 25. toukokuuta 2006 kello 11.08 (UTC)

Tyyli

Alatyylisiä sanoja ei saa kirjoittaa yhteenvetokenttiin --128.214.205.4 26. toukokuuta 2006 kello 13.24 (UTC)

Tästä säännöstä en ole kuullutkaan. -Samulili 26. toukokuuta 2006 kello 13.26 (UTC)

MPR-rokote

Hei,

mistähän syystä poistit lisätyt asiat MPR-rokote -sivulle ja palautit mm. kirjoitusvirheen sinne?

jkp 29. toukokuuta 2006 kello 15.57 (UTC)

Hei,

muutoslokikommentissasi olevan kysymykseen vastatakseni, lauseesta

"No credible evidence of an involvement of MMR with either autism or Crohn's disease was found."

kirjasin MPR-rokote sivulle "yhteyttä autismiin ei voitu todeta"

ja lauseesta

"The design and reporting of safety outcomes in MMR vaccine studies, both pre- and post-marketing, are largely inadequate. "

kirjasin kohdan "sekä ennen että jälkeen rokotuksen hyväksymisen toteutettujen tutkimusten suunnittelu ja raportointi ovat paljolti riittämättömiä vastaamaan kysymykseen turvallisuudesta"

jkp 29. toukokuuta 2006 kello 16.03 (UTC)

hei

miksi poistit muokkaukseni aiheesta pokka pitää ? linkitykset ehkä ymmärsin mutta hyacint bouquetin oikean nimen muuttamista vääräksi en. Bouquet on englantia ja tarkoittaa kukkakimppu kuten artikkelissa aikaisemmin mainitaan. samoin pokka pitää DVD levyllä käytetään bouquetia. "bukee" on ylen kääntäjän oma virhe. no, joka tapauksessa muutan sen takaisin

Tarkoitukseni oli poistaa vain linkitykset, joita oli minun mielestäni ylenmäärin. Tuo sisältömuutos jäi minulta huomaamatta. -Samulili 8. kesäkuuta 2006 kello 09.07 (UTC)

Vandalismi

Laitoit mulle eston wikikirjastoon. Voisitko poistaa sen? Pilailin ehkä vähän liikaa, se ei tule toistumaan, vannon sen. Ole kiltti! --Hirvinen 8. kesäkuuta 2006 kello 09.33 (UTC)

Olen tosissani sen vandalismin lopettamisen suhteen! Se levykejuttu oli huono pila ja ymmärrän sen itsekin!
Jos osoittaudut raketavaksi muokkaajaksi Wikipediassa, niin mikä ettei. -Samulili 8. kesäkuuta 2006 kello 10.05 (UTC)

Minullakin olisi sana sanottavana tästä! Miksi minutkin blokattiin? En ole sama käyttäjä! Voitko poistaa ainakin käyttäjän jääpingviini eston? Vandaalit voi kyllä blokata, mutta minä en ole vandalisoinnut mitään! --Jääpingviini 8. kesäkuuta 2006 kello 09.38 (UTC)

Wikibooksin estologi ilmoittaa näin:
  • 8. kesäkuuta 2006 kello 12.28 Samulili esti käyttäjän tai IP-osoitteen Hirvinen (muokkaukset). Eston kesto: ”ikuisesti” (vandalismi)
  • 7. kesäkuuta 2006 kello 08.51 Samulili esti käyttäjän tai IP-osoitteen 210.214.91.82 (muokkaukset). Eston kesto: ”1 kuukausi” (spämmiä)
Voiko olla mahdollista, että käytät samaa IP-osoitetta kuin jompikumpi edellisistä? Käytätkö Elisaa? -Samulili 8. kesäkuuta 2006 kello 09.46 (UTC)
Hirvinen voi käyttää jotain muutakin tarkoitusta varten esimerkiksi IP-väärentäjää. Sellainenkin ohjelma on olemassa. Onko mahdollista palauttaa muokkausoikeuteni? --Jääpingviini 8. kesäkuuta 2006 kello 09.58 (UTC)

Keskustelusivu

Poistit viestini Risto Isomäestä koska se "ei koskenut artikkelia vaan henkilöä". Kerro sitten noobille missä voi keskustella henkilöstä vai voiko missään?

Wikipediassa ei ole tarkoitus keskustella aiheista vaan artikkeleiden kehittämisestä, ks. Wikipedia:Keskustelusivu. -Samulili 9. kesäkuuta 2006 kello 09.08 (UTC)

Tämä artikkeli on työn alla -malline ei koske sinua?

Hei, Olin muokkaamassa Luetteloa SYL:n puheenjohtajista ja lisännyt sivulle mallineen "Tämä artikkeli on työn alla". Millä perusteella muokkaat sivua samanaikaisesti? --Kkmikkon 9. kesäkuuta 2006 kello 23.29 (UTC)

Ensimmäinen muokkaus tuli ihan siksi, että olin liian nopea: kun avasin muokkausikkunan sivulla ei vielä ollut mallinetta. Toinen oli kädetys/uhkarohkeaa tyhmyyttä: tarkoitus oli nopeasti lisätä joitain nimiä ennen kuin ehdit oman muokkauksesi jälkeen jatkamaan. Tämä ei toiminut. Pahoittelen vaivaa, ja meinasinkin laittaa kesken muokkauksen viestiä, että kirjoita päälle vain, jos tulin tielle. Minun mokanihan se oli. -Samulili 10. kesäkuuta 2006 kello 12.44 (UTC)
Ok, kiitos vastauksesta. --Kkmikkon 10. kesäkuuta 2006 kello 21.59 (UTC)

Ihmetykseni on suuri

Hei Samulili!

Ihmettelin suuresti saadessani sinulta henkilöllisyyttäni koskevan kysymyksen lisättyäni ensimmäisen artikkelini suomenkieliseen Wikipediaan. Vaikka minulla on oma teoriani siitä, miksi kysyit asiaa, oli sävysi silti hyvin epäkohtelias. Voisitko selvittää minulle, miksi esitit kysymyksen ja voisitko jatkossa käyttäytyä korrektisti? Minun mielestäni suorasukainen kysymysten laukominen ilman lisätietoa on töykeää. Minulle jäi hyvin huono maku suomenkielisen Wikipedian muokkaamisesta.

Ystävällisin terveisin

Nestorex (keskustelu – muokkaukset)

Tekijänoikeustiedot, kelpaako nyt?

Onko nyt selvät tiedot kuvassa LeisureSuitLarry7.jpg ? Samalla lisäsin paremman version kuvasta joten vanhan version voi poistaa. Uusitunnus

Tiedot ovat nyt kunnossa. Tekijänoikeuksien haltijat on aina mainittava. -Samulili 25. kesäkuuta 2006 kello 08.44 (UTC)

Sivun palautus

HEi ylläpitäjä! Yritän palauttaa artikkelin Napoléon Bonaparte takaisin sivuksi Napoleon I, mutta kun sivu on jo olemassa, se ei onnistunut. Voisitko tehdä palautuksen puolestani. Hallitsijoista käytetään suomeksi vakiintuneita nimityksiä, kuten juuri Napoleon I. Artikkelissa mainitaan myös Aleksanteri I, eikä hänestäkään käytetä venäläistä muotoa Aleksandr. --Ulrika 27. kesäkuuta 2006 kello 09.24 (UTC)

Taloustiede

Hei, siirsin tänään taloustiede-artikkelin uuden version talous-projektin sivulta vanhan päälle (toivottovasti meni etiketin mukaan). Nyt artikkelin kimpussa on joku omavaltainen ip, joka argumentoi puoliasiallisesti ja muokkaa mielivaltaisesti. Voisiko artikkelin suojata vähäksi aikaa (tyypillä on muuttuva ip)? Jos se on liikaa, kolmannen osapuolen näkemys auttaisi. Mielestäni olemme huolella käsitelleet enwikin pohjalta ongelmana olevan koulukuntakysymyksen. --JV 27. kesäkuuta 2006 kello 13.26 (UTC)

En ole argumentoinut puoliasiallisesti enkä muokannut mielivaltaisesti. Kyse on täysin tavallisesta artikkelin parannustyöstä. Ilmeisesti JKV ei ole käyttänyt paljoakaan wikipediaa. Omissa kommenteissani ei ollut mitään provokatiivista, joten on tyhmää ruveta syyttämään epäasiattomuudesta ja mielivaltaisuudesta. --128.214.205.6 27. kesäkuuta 2006 kello 13.38 (UTC)

Ei näköjään keskustelusivun perusteella ylläpitäjä saa liikaa kiitosta vaikka noita präniköitä onkin jonkun verran tippunut. Haluaisin kiittää sinua ripeästä ja linjakkaasta toiminnasta tämän asian parissa. Itse sain hyvät naurut kun käräytit sen hävyttömyyksiä suoltavan kädellisen humoristikoneen. Toivoisin useampien ylläpitäjien ottavan asioihin yhtä rohkeasti ja tyylikkäästi kantaa. --JV 30. kesäkuuta 2006 kello 08.02 (UTC)

Kiitos. Tuollainen palaute lämmittää mieltä. Tästä on hyvä lähteä biitsille ottamaan aurinkoa :) -Samulili 30. kesäkuuta 2006 kello 08.17 (UTC)

Siis mitä?

Poistit kuvan Vézelayn luostarikirkon julkisivusta. Väität, että kuva on poistettu Commonsista. Mutta kyllä se siellä on ja voi hyvin. Lisäsin sen uudelleen artikkelin kuvitukseen. Miksi en lisäisi, sillä eivätkö kaikki Commonsin kuvat ole käytössä? --Alexius Manfelt 1. heinäkuuta 2006 kello 20.56 (UTC)

Selitys on yksinkertainen: sinä lisäsit eri kuvan kuin minkä minä poistin. -Samulili 2. heinäkuuta 2006 kello 06.42 (UTC)

Kuva:Afrikakorps symbol.jpeg

Olit merkinnyt tallentamani kuvan epäselväksi ja näin myös poistouhan alle. "Epäselvä" mallinneessa kehotetaan mallinneen laittajaa ottamaan yhteyttä kuvan wikipediaan ladanneeseen käyttäjään. Minkäänlaista yhteydenottoa en keskustelusivultani ole löytänyt. Satuin ihan sattumalta huomaamaan kuvan olevan poistouhan alla ja korjasin sen tietoja. Vastaisuudessa olisi hyvä noudattaa ohjeita eikä lätkiä mallinneita miten sattuu. --Rommel2 3. heinäkuuta 2006 kello 23.29 (UTC)

Kuvakaappauksen käytöstä

Jospa antaisit kuvakaappauksen olla vain rauhassa artikkelin Eugen Malmstén yhteydessä. Kuvan käyttö on kyllä ihan Suomen tekijänoikeuslain mukainen, ja täyttää myös Wikipedian Fair Use-pykälän kehykset. Se mikä sinun kantasi asiaan on, onkin sitten ihan kokonaan toinen juttu, sillä kyllä tuomarinkin pitää tuntea laki ennen kuin voi ruveta oikeutta jakamaan.

terveisin: Frankie Jr

Täällä noudatetaan näitä sääntöjä: Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt. -Samulili 5. heinäkuuta 2006 kello 14.55 (UTC)

commons-kuvista

Hei! Olit käynyt juttelemassa minulle englanniksi tuolla commonsin puolella. Oli tarkoitus luokittaa se fender-kuva, mutta oli muutenkin hankaluuksia sen kuvan lisäämisen kanssa. Meni hermot sitten siinä vaiheessa kun pääsin luokitukseen asti. Ajattelin nyt käydä etsimään sille luokkaa, mutta olitkin jo ehtinyt lisätä. Kiitos. Yritän perehtyä vielä noihin commons-systeemeihin, että saisin muitakin kuvia lisättyä :)--Hanna V 9. heinäkuuta 2006 kello 16.14 (UTC)

Kommentteja Kahvihuoneessa

Olen esittänyt kommenttini sen johdosta, että merkitsit Alf Rossia esittävän tanskankielisessä Wikipediassa PD:ksi merkityn valokuvan tekijänoikeuden epäselväksi. Kommenttini ovat Kahvihuoneen otsakkeella "Tekijänoikeudet" olevassa pääartikkelissa. Ne ovat tämän artikkelin otsikon "Toisen Wikipedian tekijänoikeusselvityksen merkitys" (kohta 7) alla. Tutustunet. --KHJ 9. heinäkuuta 2006 kello 23.09 (UTC)

Kuvien tallentamisesta..

Olin piirrellyt kuvan pallon kalotista, johon kone ei suostunut tallentamaan tietoja (siis näitä luovun oikeuksistani yms.) vaikka kuvaa tallentaessani kopioin neuvotun jutun yhteenveto pätkään ja mielestäni tein kaiken ohjeiden mukaan. Missä vika? Tai mitä teit, jotta nuo tiedot löysivät oikealle paikalleen? --Luhtahuitti - porzana porzana 24. heinäkuuta 2006 kello 21.22 (UTC)

Tiedot pitää kirjoittaa =-merkin perään, esim. "Kuvaus=Pallon kalotti". -Samulili 25. heinäkuuta 2006 kello 07.31 (UTC)
Vänkävänkä, mutta mielestäni laitoin nuo juuri =-merkin perään.. ehkä sitten en. Täytyy seuraavalla kerralla vielä katsoa. Kiitos siis tietojen saattamisesta oikeille paikoille. --Luhtahuitti - porzana porzana 25. heinäkuuta 2006 kello 20.18 (UTC)

Tiedustelu

Saako {{Ajankohtaista}}-mallinnetta käyttää tv-ohjelmaa käsittelevässä artikkelissa ? Minun mielestäni sitä voisi käyttää jos esimerkiksi artikkeli käsittelee meneillään olevan tositv-sarjan tapahtumia (kuten Big Brother jonka seuraava tuotantokausi alkaa Subtv:llä elokuun lopussa). MikkoK 26. heinäkuuta 2006 kello 09.23 (UTC)

Jaa... En tiedä tuosta saamisesta, mutta tuossa tapauksessa minä en käyttäisi, kun lätkä olisi sivulla puolisen vuotta. -Samulili 26. heinäkuuta 2006 kello 09.27 (UTC)

WiiConnect24

Miksi WiiConnect24-logo joutui poiston kohteeksi? Onko siinä jokin erityinen syy, mitä et maininnut yhteenvedossa (muuta kuin "ei käyttösääntöjen mukainen")? Haluaisin tarkennusta poiston syyhyn. Enwikissä kuva on ainakin logo-merkinnän alla. --Olimar 29. heinäkuuta 2006 kello 12.13 (UTC)

Kyseessä ei nähdäkseni ollut logo (en-wikissä on ikävä kyllä mitä sattuu) vaan tavallinen mainos. Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt kertoo tarkemmin, mitä tiedostoja hyväksytään. -Samulili 30. heinäkuuta 2006 kello 18.23 (UTC)
Ok, pitänee sitten vain odottaa sitä lopullista logoa. --Olimar 9. elokuuta 2006 kello 13.46 (UTC)

Supersankarien kuvista

Selvä, voin parannella kuvien tietoja. Olen vaan hieman laiskistunut enWikistä ottamieni kuvien suhteen. Sivuilla on kuitenkin fiWikiä huomattavasti paremmat tiedot kuvista. Tietysti mikäli kuvat joskus vaihtuvat, eivät tiedot jää paikoilleen.

Hyvä huomio kaiken kaikkiaan, muutan puuttellisista kuvista tiedot jahka ehdin.

PS: Miten saan poistettua artikkelin Vihreä menninkäinen (sarjakuvahahmo). Huomasin, että aiheesta on jo parempi artikkeli Vihreä menninkäinen. Voitko auttaa? JS 7. elokuuta 2006 kello 12.33 (UTC)

Hups! Joku näyttää jo tuhonneen sen. Ei siis ongelmia. JS 7. elokuuta 2006 kello 12.34 (UTC)

Terve

Moi miltä paikkakunnalta oot kotosin kun puhut noin söpöä murretta? 84.231.242.141 7. elokuuta 2006 kello 17.31 (UTC)


Henkilökohtainen hyökkäys

Käyttäjä ML on hyökännyt minua kohtaan henkilökohtaisesti omalla keskustelusivullani. Voitko tehdä asialle jotain?--Heikki Huovila 9. elokuuta 2006 kello 10.11 (UTC)

Kysymys kuvasta

Moi! mikä oli vikana brian wilsonin kuvassa otin sen englanninkielisestä wikipediasta missä se on ollut vuoden?

Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt: "Wikipediassa saa käyttää ei-vapaita kuvia tai musiikkia tekijänoikeuslain sitaattioikeuden nojalla, jos kuvaa tai musiikkia on mahdotonta käyttötarkoituksessaan korvata vapaalla kuvalla tai musiikilla ja vain 'hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa'". Tämä ehto ei täyttynyt. En-wikissä on eri säännöt. -Samulili 15. elokuuta 2006 kello 19.34 (UTC)
Ok. Olisiko levynkannen käyttö sitten sopivaa?
Levyjen kansikuvia ei saa käyttää kuvituksena henkilöistä. Tiedostojen käyttösääntöjen perustelut ja yksityiskohtaisia esimerkkejä säännön seurauksesta löytyy sääntö-sivun keskustelusivulta. -Samulili 15. elokuuta 2006 kello 19.57 (UTC)
Ok, perehdyn asiaan. Mutta onhan esim. artikkelissa Jimi Hendrixistä kuvituksena hänen levyjään. Brian wilsonin kohdalla ei pitäisi olla mitään eroa?!?
Hendrixin artikkelissa olevat kuvat liikkuvat harmaalla alueella, joka on kuitenkin hyväksytty. Kuvia ei käytetä Jimi Hendrixin esittämiseen vaan ne kuvaavat albumeita, joita artikkelissa "kriittisesti ja tieteellisesti" käsitellään. -Samulili 16. elokuuta 2006 kello 12.59 (UTC)

JJK:n asettamien kahden kuvan tekijänoikeusmerkinnät?

16.8. 09:00 / Olit kommentoinut kuvieni "Oskari Lindgren" ja "Juho Järvi" tekijänoikeusmerkintöjä. Olen nyt yrittänyt parhaan ymmärrykseni mukaan korjata niitä - ovatko ok? Olen vasta noviisi, kuten huomaat, joten en valitettavasti osaa vielä oikeita protokollia. Kuvien faktinen tekijänoikeustilanne on mielestäni ok. Kuvat on otettu joskus 1900-1910 ja ovat omasta sukualbumistani. Wikimaailmaan vasta perehtyvä, JJK :-)

Kuva Commonsiin

Hei, kiitos vinkistä. Lisäsin nyt kuvani Commonsiin, mutta en keksinyt miten sen saisi sieltä käyttöön, ainakaan sivun esikatselussa kuvan polku ei muuttunut? Vai pitäisikö sen edes muuttua? No, jokatapauksessa vihovuonne.jpg löytyy nyt sekä täältä että sieltä, paikallisen kopion voi varmaankin poistaa. Count 16. elokuuta 2006 kello 08.26 (UTC)

Kuviin viittaaminen käy samoin kuin jos kuva on fi-wikissä, joten artikkelissa ei tarvitse muuttaa mitään. Kun kuva on saman niminen kuin Commonsissa oleva sama kuva, sen voi merkitä mallineella {{NowCommonsSama}}, jolloin joku ylläpitäjä joskus tietää käydä poistamassa kuvan. -Samulili 16. elokuuta 2006 kello 13.02 (UTC)
Kiitos! Count 16. elokuuta 2006 kello 15.20 (UTC)

artikkelin poisto

Pakko nyt kyllä kysyä, että miksi olit poistanut artikkelin peseytyminen? Jos aihe on kelvannut muihinkin wikeihin esim. [2], miksi se ei kelpaa suomenkieliseen Wikipediaan? Pitäisikö myös hygienia poistaa? --Hanna V 17. elokuuta 2006 kello 18.26 (UTC)

Ilmeisesti siinä ei ollut tarpeeksi tekstiä.[3] -tKahkonen 17. elokuuta 2006 kello 18.30 (UTC)
Aihe voisi kelvata, mutta sisältö ei kelvannut. (Myöskään määrä ei korvaa laatua.) Artikkelista puuttui kokonaan tietosanakirjamainen sisältö:
  • peseytymisen historia
  • peseytymisen terveysvaikutukset
  • peseytyminen rituaalina
jne. Kun artikkelia lähtee kirjoittamaan uudestaan, kannattaa lähteä kirjoittamaan kansatieteellisestä näkökulmasta juuri rituaalinomaisuuden kautta. -Samulili 17. elokuuta 2006 kello 18.32 (UTC)
Täytyy myöntää, että terveysvaikutuksista oli kuitenkin: "koska pesetymisellä vältytään täiltä ja bakteereilta", mikä ei kuitenkaan ole kovin hyvä kuvaus peseytymisen terveysvaikutuksista. -Samulili 17. elokuuta 2006 kello 18.34 (UTC)
Aijaa. Ehkä minulla on taas jotenkin väärä logiikka tähän hommaan. Ei tuo peseytymisartikkelin alku (joka oli siis jonkun muun tekemä, ei minun) ollut minusta ainakaan sen huonompi kuin moni minitynkä, joita täällä kyllä riittää. Ja on minusta vähän ristiriidassa poistokäytäntöjen kanssa tuommoinen poisto, mutta ihan kuinka vaan. En saa suurta kriisiä tuosta poistosta, ihmettelenpä vain taas :) --Hanna V 17. elokuuta 2006 kello 18.39 (UTC)

Kotozakura-artikkelin kuvien poisto

Laitetaanpa tämä nyt uudestaan tähän tuosta ylempää, että erottuu.

..

Mikä ongelma lisäämissäni kuvissa oli sivulla

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kotozakura_Masakatsu

Innostus jatkaa kirjoittamista pysyisi yllä, jos saisi muitakin perusteluja kuin pelkän linkin sääntöihin, jotka jo kertaalleen luin läpi. Miksi nämä DVD-kaappaukset eivät kelpaa? --Juhani Sirkiä 17. elokuuta 2006 kello 04.27 (UTC)

--

Tbonelle kuvat kelpasivat. Hän kertoi odottavansa sinun vastaustasi. --Juhani Sirkiä 17. elokuuta 2006 kello 19.53 (UTC)

Moi, eli minitynkiä on noin 1000 ja niitä on kohta liikaa, jotta ne kaikki saataisiin pois. Minä ja Iirolaiho juttelimme hänen keskustelusivullaan siitä, että projekti on saatava aktiivisesti ja minityngät pois. Olet mukana projektissa ja ehdotan, että me jäsenet alkaisimme kunnolla karsimaan niitä. Oletko mukana? --Kouluhai ۞ 18. elokuuta 2006 kello 15.17 (UTC)

Kuva JT-konventtisali

Kävin lisäämässä alkuperäisen kuvan ottajan käyttäjänimen nyt kun hän on rekisteröitynyt wikipediaan. :) Vieläkö tarvitaan jotain? Pitäisikö kuvaan merkitä, että kuvan ottamisen mahdollisti minun autoni? ;-) Anteeksi pieni kuittailu... Ystävällisissä merkeissä mennään! --Poro- 19. elokuuta 2006 kello 05.20 (UTC)

CommonsTicker: new version, new features

Hello. A new version of CommonsTicker will be rolled out soon (probably tomorrow). Please have an eye on what the bot is doing, and report any problems to m:User_talk:Duesentrieb/CommonsTicker. Some of the changes are:

  • the ticker can now post warnings to the talk page of articles that are using "endangered" images. This is not enabled per default, and you can select for which namespaces it is done. If you want this feature, please request it at m:User:Duesentrieb/CommonsTicker#Change_Requests.
  • in append mode, there are now three empty template parameters: status, editor, and notic. The ticker does not use them itself, but you can use them in the TickerEntry template, for example to strike through entries that have been fixed. en:wikinews has already been using this for a while now.
  • if the ticker fails to post an update, a warning is posted to your and the ticker's talk page. In append mode, the ticker will also re-try to post the update on the next pass. Until now, failed updates where simply ignored.
  • edit summaries become a bit more informative.

I hope these changes will help to make CommonsTicker more used and more useful.

On a related note: you may have noticed that on long pages, entries near the bottom of the page are sometimes not expanded but rendered just as {{TickerEntry}} or similar. This is due to a new limit to template expansion - see bugzilla:7005. To avoid it, try to keep the page short and/or try to simplify the TickerEntry template.


This message was posted automatically by the CommonsTicker bot. For feedback and discussion, please go to meta:User talk:Duesentrieb/CommonsTicker -- CommonsTicker 20. elokuuta 2006 kello 23.20 (UTC)

Saari

Ruissalon jälkeen tulee ilman muuta väli, koska Ruissalo on yhdyssana. Ei tarvitse keksiä muita syitä. Omaan silmäänikin Panagian saari näytti paremmalta, mutta taas toisaalta: Korpela sanoo että se pitäisi kirjoittaa Panagiasaari. Ellei sitten saarta tulkita selittäväksi lisämääreeksi, jolloin se voitaisiin kirjoittaa Panagian saari. Siinäpä miettimistä. Ongelma on, että kirjoitustavassa on syytä olla joku logiikka, niin ettei joka nimen kohdalla tarvitse tehdä yksilöllistä ratkaisua, mutta se logiikka sitten aiheuttaa joskus hankaluuksia. – Tein itse tekstiin kompromissin, ja jätin kuvatekstin sanaliitoksi. Ollaanko molemmat tyytyväisiä;)? --Ulrika 24. elokuuta 2006 kello 05.29 (UTC)

Laitoin GDFL-lisenssin tuohon kuvaan liittyen. Vikin ohjeet aloittelevalle ovat vähän insinöörimäisiä. Vois olla jossain selvä esimerkki miten omien kuvien kanssa kannattaa toimia. Ja saako tuon varoituksen poistaa itse ? Pitänee tutustua paremmin ajankanssa tähän filosofiaan. t: Garp

Varmasti on kehitettävää. Pitäisi ajan kanssa käydä läpi ohjeita. Varoituksen saa poistaa itse, jos on korjannut ne syyt, joiden takia varoitus on kuvan yhteyteen pantu. -Samulili 27. elokuuta 2006 kello 09.50 (UTC)

Sori tuo kuvan poistoni, mentyäni ensikertaa sivulle en vain nähnyt kuvaa, myöhemmin palautuksesi jälkeen näkyi. Outo juttu... :o --Kouluhai ۞ 28. elokuuta 2006 kello 19.43 (UTC)

Typo Commonsissa olleen kuvan nimessä. Pitää vain malttaa hetki, niin asiat korjaantuvat. -Samulili 28. elokuuta 2006 kello 19.44 (UTC)

Kuvat

Voisitko ystävällisesti palauttaa poistamasi kuvat vaikkapa Wikipedia Commonsista, mistä niiden saaminen suomenkieliseen Wikipediaan ei onnistunut? Ola 31. elokuuta 2006 kello 09.37 (UTC)