Ero sivun ”Ville Tiisanoja” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
76 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (järjestys + verbi)
Miesten suomenennätystä Tiisanojalla ei ole, mutta hänellä kylläkin on 17-vuotiaiden suomenennätys vuodelta [[1992]] (19,79 m) ja 14-vuotiaiden hallisuomenennätys vuodelta [[1989]] (13,30 m). Molemmat ovat vielä voimassa. Lisäksi Tiisanojalla on useita juniorisarjojen [[HELSY|piiriennätyksiä]] kuulan lisäksi myös [[keihäänheitto|keihäässä]], kiekossa ja [[moukarinheitto|moukarissa]].
 
==Doping==
Tiisanoja jäi elokuussa [[2006]] kiinni [[testosteroni]]n käytöstä ja myönsi A-näytteen oikeellisuuden. Tiisanoja oli kesän aikana antanut kolme positiivista testinäytettä, joissa kaikissa oli sallitun rajan ylittäviä testosteronipitoisuuksia <ref>[http://www.yle.fi/urheilu/looppi/id49934.html YLE:Ville Tiisanoja kärynnyt dopingista]</ref>.
 
Tiisanoja joutui [[kiekonheitto|kiekonheittäjä]] [[Timo Tompuri]]n kanssa kyseenalaiseen julkisuuteen keväällä [[2002]]. Harjoitusleiriltä palaavan parivaljakon autosta löytyi Ranskan tullin tarkastuksessa [[doping|kiellettyjä aineita]]. Urheilijat ovat kiistäneet aineiden kuuluneen heille. Miesten mukaan aineet löytyivät autossa olleesta lokerosta.
 
Urheilun oikeusturvalautakunta totesi päätöksessään, että on äärimmäisen epätodennäköistä ja siksi järkevän epäilyksen ulkopuolella, että Tompurin autossa tai jomman kumman matkatavaroissa sattumalta tai heidän tietämättään olisi ollut kätkössä sellaisia dopingaineita, joita uskotaan yleisesti käytettävän Tiisanojan ja Tompurin harjoittamissa lajeissa. Sen vuoksi oikeusturvalautakunta ei pitänyt uskottavana, että Tiisanoja ja Tompuri eivät olleet tietoisia mukana kuljettamistaan dopingaineista. Urheilijoille annettiin varoitus.
 
Tiisanoja jäi elokuussa [[2006]] kiinni [[testosteroni]]n käytöstä ja myönsi A-näytteen oikeellisuuden. Tiisanoja oli kesän aikana antanut kolme positiivista testinäytettä, joissa kaikissa oli sallitun rajan ylittäviä testosteronipitoisuuksia <ref>[http://www.yle.fi/urheilu/looppi/id49934.html YLE:Ville Tiisanoja kärynnyt dopingista]</ref>. Tiisanoja saanee dopingrikkeestä kahden vuoden kilpailukiellon.
 
==Aiheesta muualla==
54 231

muokkausta

Navigointivalikko