Ero sivun ”Hankkija” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
56 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 80.220.182.188) ja palautettiin versio 15209497, jonka on tehnyt SeeggeAWBBot: nimenmuutos liittyy omistusjärjestelyihin, ei johdantoon
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 80.220.182.188) ja palautettiin versio 15209497, jonka on tehnyt SeeggeAWBBot: nimenmuutos liittyy omistusjärjestelyihin, ei johdantoon)
Alkuaan ''[[Keskusosuusliike Hankkija]]'' perustettiin 1905. [[Novera]]-nimiseksi muuttunut Hankkija ajautui lopulta konkurssiin lamavuonna 1992.
 
Hankkija perustettiin Suomen osuustoimintaväen ponnistelujen tuloksena tarkoituksenaan palvella [[maatalous|maataloutta]]. Tuolloin Suomen maataloustarvikkeiden kauppaa harjoittivat pelkästään yksityiskauppiaat, joiden menettelytavoissa ja taidoissa yleisesti havaittiin olevan parantamisen varaa. Maatalouskaupan haasteita olivat kauppa velaksi ja laatukysymykset. Erityisen ongelmalliseksi koettiin siemenviljan kauppa, jossa laatuseikat nousivat pinnalle. Maanviljelijät liittyivät yhteen ja harjoittivat yhteisostoja [[maamiesseura|maamiesseurojen]], [[osuuskassa|osuuskassojen]] sekä [[meijeri|meijereiden]] kautta. Mallina yhteistoiminnasta oli hankittu ulkomailta lähinnä osuustoiminta-aatteen harjoittajien piiristä.Vuonna 2016 [[Agrimarket]] vaihtoi nimensä Hankkijaksi.
 
==Pellervon Välitysliike==
18 008

muokkausta

Navigointivalikko