Ero sivun ”Hootenanny Singers” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
270 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
muotoiluja, merkintä lähteettömäksi, kuva Commonsista
p (luokka)
(muotoiluja, merkintä lähteettömäksi, kuva Commonsista)
{{Lähteetön}}
'''Hootenanny Singers''' oli pääasiassa 1960-luvulla toiminut suosittu [[ruotsalainen]] [[folk]]-yhtye. Yksi yhtyeen jäsenistä oli myöhemmin [[ABBA]]:ssa vaikuttanut [[Björn Ulvaeus]]. Myös toinen Abba-mies [[Benny Andersson]] oli mukana muutamassa levytyksessä.
[[Tiedosto:Hootenanny singers 1967.jpg|thumb|Hootenanny Singers poseeraamassa vuonna 1967. Vasemmalta oikealle Hansi Schwarz, Johan Karlberg, Björn Ulvaeus ja Tony Roth.]]
'''Hootenanny Singers''' oli pääasiassa 1960-luvulla toiminut suosittu [[Ruotsi|ruotsalainen]] [[Folkmusiikki|folk]]-yhtye. Yksi yhtyeen jäsenistä oli myöhemmin [[ABBAAbba]]:ssa vaikuttanut [[Björn Ulvaeus]]. Myös toinen Abba-miesAbban jäsen [[Benny Andersson]] oli mukana muutamassa levytyksessä.
 
Yhtye perustettiin 1961 [[Västervik]]issä nimellä West Bay Singers. Alkuperäiskokoonpanossa olivat Ulvaeuksen lisäksi mukana Hansi Schwarz, Johan Karlberg ja Tony Roth. Yhtyeen esiinnyttyä [[Sveriges Radio|Ruotsin radion]] ohjelmassa, jossa etsittiin uusia kykyjä, kiinnostui levytuottaja [[Stig Anderson]] kiinnostui yhtyeen musiikista. Nimi muutettiin Hootenanny Singersiksi ja yhtye sai [[Levytyssopimus|levytyssopimuksen]].
 
Ensimmäinen [[single]] oli [[Dan Andersson]]in runoon sävelletty kappale ''Jag”Jag väntar vid min mila''mila”. Hootenanny Singers esitti paljon nimenomaan ruotsalaista alkuperää olevia lauluja. Melko paljon levytettiin myös käännöksiä ulkomaalaisista lauluista, mutta vain harvoin yhtye lauloi englanniksi. Erään tunnetuimmista levytyksistään, "Gabrielle"”Gabriellen” (versio neuvostoliittolaisesta rauhanlaulusta "Saahan”Saahan aurinko olla"olla”), yhtye levytti myös suomen kielellä.
 
Hootenanny Singers oli 1960-luvulla erittäin suosittu Ruotsissa. Yhtyeen suosio laski folkmusiikin mentyä pois muodista. Ulvaeus liittyi vuonna 1968 [[Hep Stars]] -yhtyeeseen erotetun Janne Friskin tilalle tämän menetettyä kiinnostuksensa viihteellisempään linjaan ja lopulta yhtyeen toimintaan. Ulvaeus sävelsi Benny Anderssonin kanssa Hep Starsille, ja he päättivät jatkaa yhteistyötä erottuaan yhtyeestä. Tämä yhteistyö johti Abba-kokoonpanoon.
Ulvaeus sävelsi Benny Anderssonin kanssa Hep Starsille, ja he päättivät jatkaa yhteistyötä erottuaan yhtyeestä. Tämä yhteistyö johti
Abba-kokoonpanoon.
 
Hootenanny Singers hajosi vuonna 1974. Paluuta yritettiin 1979., Tällöinjolloin mukana oliolivat alkuperäisjäsenistä Schwarz ja Roth, uusina jäseninä Martin Arnoldi ja Eoin Clancy. Levyjä uudeltaUudelta kokoonpanolta ilmestyi kaksi albumia, mutta menestys ei noussut lähellekään alkuperäisen Hootenanny Singersin 1960-luvun kultaisia vuosia.
Hootenanny Singers hajosi 1974.
Paluuta yritettiin 1979. Tällöin mukana oli alkuperäisjäsenistä Schwarz ja Roth, uusina jäseninä Martin Arnoldi ja Eoin Clancy. Levyjä uudelta kokoonpanolta ilmestyi kaksi albumia, mutta menestys ei noussut lähellekään alkuperäisen Hootenanny Singersin 1960-luvun kultaisia vuosia.
 
[[Luokka:Ruotsalaiset folkyhtyeet]]
70 488

muokkausta

Navigointivalikko