Ero sivun ”Blue Origin” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Usp (keskustelu | muokkaukset)
p
p kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''Blue Origin''' on yhdysvaltalainen avaruuslaitevalmistaja ja -operaattori. Sen perusti [[Jeff Bezos]] vuonna 2000.
'''Blue Origin''' on yhdysvaltalainen avaruuslaitevalmistaja ja -operaattori. Sen perusti [[Jeff Bezos]] vuonna 2000.


Yhtiön tavoitteena ovat miehitetyt avaruuslennot. Alkuvaiheessa yhtiö tavoittelee miehitettyjen alikiertoradan lentojen suorittamista ja etenemistä kohti kiertoradalle yltäviä lentoja. Yhtiön tavoitteena on käyttää alusta alkaen uudelleenkäytettäviä raketteja ja avarasuusaluksia.
Yhtiön tavoitteena ovat miehitetyt avaruuslennot. Alkuvaiheessa yhtiö tavoittelee miehitettyjen alikiertoradan lentojen suorittamista ja etenemistä kohti kiertoradalle yltäviä lentoja. Yhtiön tavoitteena on käyttää alusta alkaen uudelleenkäytettäviä raketteja ja avaruusaluksia.


Blue Originin ensimmäinen kiertorataraketti on kehitteillä ja se tarkoitus laukaista ennen vuotta 2020.<ref>{{Verkkoviite|nimeke = New Shepard -raketti onnistui jälleen - video lennosta|osoite = http://www.avaruus.fi/uutiset/kantoraketit-ja-satelliitit/new-shepard-raketti-onnistui-jalleen-video-lennosta.html|julkaisu = www.avaruus.fi|viitattu = 2016-01-25}}</ref>
Blue Originin ensimmäinen kiertorataraketti on kehitteillä ja se on tarkoitus laukaista ennen vuotta 2020.<ref>{{Verkkoviite|nimeke = New Shepard -raketti onnistui jälleen - video lennosta|osoite = http://www.avaruus.fi/uutiset/kantoraketit-ja-satelliitit/new-shepard-raketti-onnistui-jalleen-video-lennosta.html|julkaisu = www.avaruus.fi|viitattu = 2016-01-25}}</ref>


== Laukaisuhistoria ==
== Laukaisuhistoria ==

Versio 26. tammikuuta 2016 kello 03.04

Blue Origin on yhdysvaltalainen avaruuslaitevalmistaja ja -operaattori. Sen perusti Jeff Bezos vuonna 2000.

Yhtiön tavoitteena ovat miehitetyt avaruuslennot. Alkuvaiheessa yhtiö tavoittelee miehitettyjen alikiertoradan lentojen suorittamista ja etenemistä kohti kiertoradalle yltäviä lentoja. Yhtiön tavoitteena on käyttää alusta alkaen uudelleenkäytettäviä raketteja ja avaruusaluksia.

Blue Originin ensimmäinen kiertorataraketti on kehitteillä ja se on tarkoitus laukaista ennen vuotta 2020.[1]

Laukaisuhistoria

Ensimmäinen koelento 29. huhtikuuta 2015 oli lähes onnistunut. Kapseli nousi 93,6 km:n korkeuteen ja laskeutui laskuvarjon varassa, kuten oli suunniteltu. Mutta raketti, joka oli tarkoitus saada laskeutumaan rakettimoottorinsa avulla, ei laskeutunut onnistuneesti.[2] Syyksi tälle arvioitiin hydrauliikkajärjestelmän paineiden menetys.[2] Lennolla saavutettiin suurimmillaan mach 3:n nopeus.[2]

23. marraskuuta 2015 toinen koelento onnistui. Kapseli palasi laskuvarjolla onnistuneesti ja lisäksi raketin laskeutuminen onnistui myös. Rakettivaihe nousi 100,5 km korkeuteen ja laskeutui sitten omille jaloilleen maahan rakettimoottorinsa avulla.[3] Kyseessä oli ensimmäinen pehmeä rakettivaiheen laskeutuminen avaruudesta omia moottoreita käyttäen ja pystyyn maahan laskeutuen. Avaruuden rajana pidetään 100 km eli raketti ylitti sen juuri ja juuri.

22. tammikuuta 2016 Blue Origin toisti samalla raketilla vastaavan n. 100 km korkuisen lennon kuin 23. marraskuuta 2015.[4] Eli kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun samalla raketilla toistettiin edellä mainitun kaltainen lento.

Tuotteet

New Shepard on uudelleen käytettävä avaruusalus, joka on tarkoitettu alikiertoradan laukaisuihin. Siihen kuuluu kantoraketti ja kapseli. Kantoraketti laukaistaan pystystä, ja se laskeutuu pystyssä rakettimoottorinsa avulla. Kantoraketilla laukaistava kapseli on paineistettu ja suunniteltu kuudelle hengelle.

BE-3-rakettimoottori käyttää nestevetyä ja nestehappea ajoaineena ja sen työntövoima on 490 kilonewtonia.[5] Sitä käytetään New Shepardissa.

Kehitteillä olevaa nestemetaania ja nestehappea ajoaineena käyttävää BE-4-rakettimoottoria on tarkoitus käyttää Blue Originin kiertoradalle laukaisevassa raketissa. Moottorin testaus on tarkoitus aloittaa 2016.[6] Lisäksi sitä on tarkoitus käyttää ainakin United Launch Alliancen kehitteillä olevassa Vulcan-raketissa. Moottorin suunniteltu työntövoima on 2 400 kilonewtonia.

Lähteet