Ero sivun ”Petri Hanttu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Petri Tapani Hanttu''' (s. [[5. heinäkuuta]] [[1965]] [[Kirkkonummi]])<ref>''Teatterit ja teatterintekijät 2005,'' Teatterin tiedotuskeskus / Like 2005, ISBN 952-471-629-1, sivu 181.</ref> on [[suomalainen]] [[näyttelijä]], joka näytteli [[1990-luku|1990-luvulla]] useissa elokuvissa, kuten ''[[Suolaista ja makeaa]]'', ''Paatti'' ja ''[[Routasydän]]''.
'''Petri Tapani Hanttu''' (s. [[5. heinäkuuta]] [[1965]] [[Kirkkonummi]])<ref>''Teatterit ja teatterintekijät 2005,'' Teatterin tiedotuskeskus / Like 2005, ISBN 952-471-629-1, sivu 181.</ref> on [[suomalainen]] [[näyttelijä]], joka näytteli [[1990-luku|1990-luvulla]] useissa elokuvissa, kuten ''[[Suolaista ja makeaa]]'', ''Paatti'' ja ''[[Routasydän]]''.


Hanttu teki [[Lahden kaupunginteatteri]]ssa parisenkymmentä roolia vuosien 1997 ja 2004 välillä.<ref>[http://ilona.tinfo.fi/tekija_tieto.aspx?id=7385 Petri Hanttu], Ilona-esitystietokanta, Teatterin tiedotuskeskus, viitattu 19.12.2014.</ref> Nykyisin Hanttu esiintyy [[teatteri]]n ohella [[ääninäyttelijä]]nä elokuvissa ja [[Animaatiosarja|animaatiosarjoissa]] kuten [[Animalia (televisiosarja)|Animalia]], [[Animaaniset]], [[Simsala Grimm]] ja [[My Little Pony: Ystävyyden taikaa]] (5. tuotantokaudella). Hän on ääninäytellyt myös [[Ratchet & Clank: A Crack in Time]] -pelissä Sigmundia - Suuren Kellon nuorempaa huoltajaa. Lisäksi hän on ''[[Apinatasavalta]]''-ohjelman ohjaaja ja tekijä. Hän on näytellyt [[Skylanders: Giants|Skylanders: Giantsissä]], [[Skylanders: Swap Force|Skylanders: Swap Forcessa]], [[Skylanders: Trap Team|Skylanders: Trap Team:ssä]] ja [[Skylanders: SuperChargers|Skylanders: SuperChargersissa]] Kaosta ja Gill Gruntia. Lisäksi hän on esittänyt [[Sly Cooper: Thieves in Time]] -pelissä Sheriffi Toothpickia ja sivuääniä.
Hanttu teki [[Lahden kaupunginteatteri]]ssa parisenkymmentä roolia vuosien 1997 ja 2004 välillä.<ref>[http://ilona.tinfo.fi/tekija_tieto.aspx?id=7385 Petri Hanttu], Ilona-esitystietokanta, Teatterin tiedotuskeskus, viitattu 19.12.2014.</ref> Nykyisin Hanttu esiintyy [[teatteri]]n ohella [[ääninäyttelijä]]nä elokuvissa ja [[Animaatiosarja|animaatiosarjoissa]] kuten [[Animalia (televisiosarja)|Animalia]], [[Animaaniset]], [[Pokémon (anime)|Pokémon]], [[Simsala Grimm]] ja [[My Little Pony: Ystävyyden taikaa]] (5. tuotantokaudella). Hän on ääninäytellyt myös [[Ratchet & Clank: A Crack in Time]] -pelissä Sigmundia - Suuren Kellon nuorempaa huoltajaa. Lisäksi hän on ''[[Apinatasavalta]]''-ohjelman ohjaaja ja tekijä. Hän on näytellyt [[Skylanders: Giants|Skylanders: Giantsissä]], [[Skylanders: Swap Force|Skylanders: Swap Forcessa]], [[Skylanders: Trap Team|Skylanders: Trap Team:ssä]] ja [[Skylanders: SuperChargers|Skylanders: SuperChargersissa]] Kaosta ja Gill Gruntia. Lisäksi hän on esittänyt [[Sly Cooper: Thieves in Time]] -pelissä Sheriffi Toothpickia ja sivuääniä.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 24. tammikuuta 2016 kello 12.12

Petri Tapani Hanttu (s. 5. heinäkuuta 1965 Kirkkonummi)[1] on suomalainen näyttelijä, joka näytteli 1990-luvulla useissa elokuvissa, kuten Suolaista ja makeaa, Paatti ja Routasydän.

Hanttu teki Lahden kaupunginteatterissa parisenkymmentä roolia vuosien 1997 ja 2004 välillä.[2] Nykyisin Hanttu esiintyy teatterin ohella ääninäyttelijänä elokuvissa ja animaatiosarjoissa kuten Animalia, Animaaniset, Pokémon, Simsala Grimm ja My Little Pony: Ystävyyden taikaa (5. tuotantokaudella). Hän on ääninäytellyt myös Ratchet & Clank: A Crack in Time -pelissä Sigmundia - Suuren Kellon nuorempaa huoltajaa. Lisäksi hän on Apinatasavalta-ohjelman ohjaaja ja tekijä. Hän on näytellyt Skylanders: Giantsissä, Skylanders: Swap Forcessa, Skylanders: Trap Team:ssä ja Skylanders: SuperChargersissa Kaosta ja Gill Gruntia. Lisäksi hän on esittänyt Sly Cooper: Thieves in Time -pelissä Sheriffi Toothpickia ja sivuääniä.

Lähteet

  1. Teatterit ja teatterintekijät 2005, Teatterin tiedotuskeskus / Like 2005, ISBN 952-471-629-1, sivu 181.
  2. Petri Hanttu, Ilona-esitystietokanta, Teatterin tiedotuskeskus, viitattu 19.12.2014.

Aiheesta muualla

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.