Ero sivun ”Toiset (Lost)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  5 vuotta sitten
p
typo, typos fixed: Esimeri → Esimerki using AWB
p (−w)
p (typo, typos fixed: Esimeri → Esimerki using AWB)
==Yleiskatsaus==
{{juonipaljastus}}
Termin ”Toiset” mainitsee ensimmäisen kerran [[Danielle Rousseau]]. Suurin osa Toisista on sarjan päähenkilöiden vastustajia, mutta he kuitenkin vaikuttavat sarjan edetessä vähemmän vihamielisiltä [[Oceanic Airlines]]in [[Lost (1. tuotantokausi)#Maahansyöksy (Pilot: Part 1)|lennon 815 selviytyjiä]] kohtaan ja ovatkin myöhemmin liittoutuneet näiden kanssa vastustaakseen suurempia uhkia. [[Sayid Jarrah]]in mukaan ainakin 50 Toista elää saaren pohjoispuolella.<ref>Kausi 3, Jakso 16: One of Us (Yksi meistä)</ref> Toiset ovat eläneet saarella monien vuosien ajan – kauan ennen kuin lennon 815 pudottua sinne vuonna 2004 ja jopa ennen kuin [[Dharma Initiative]]n jäsenet tulivat saarelle 1970-luvulla. Toisilla ei ole nimeä itselleen, vaikkakin [[Benjamin Linus]] on kuvannut heitä ”hyviksi ihmisiksi”. Dharma Initiativen jäsenet kutsuvat heitä ”Vihamielisiksi” tai ”Alkuasukkaiksi”.
 
Toiset ovat mysteerisiä ja salamyhkäisiä. He eivät suostu selittämään itseään ulkopuolisille. He myös tappavat mahdolliset uhat saarella. Sarjan alussa Toiset esiintyvät lennon 815 selviytyneille köyhinä paljasjalkaisin kulkevina viidakon asukkaina. He naamioivat itsensä valeparroilla ja pellavasta ommelluilla vaatteilla. Toisia johtaa kerrallaan yksi henkilö, ”johtaja”, joka ottaa vastaan käskyjä [[Jacob (Lost)|Jacobilta]]. Johtaja on pääsääntöisesti Ben. [[Richard Alpert (Lost)|Richard Alpert]] toimii Jacobin ja silloisen johtajan välikätenä, tuoden Jacobin käskyt johtajalle ja auttaen johtajaa. Kun sarja alkaa, useimmat Toiset ovat rekrytoitu muualta, sillä raskaana olevat naiset kuolevat saarella, ennen kuin he synnyttävät. Ei tiedetä, miksi näin tapahtuu, mutta sitä ei tapahtunut aiemmilla vuosikymmenillä, kun [[Ethan Rom]] ja [[Charlotte Lewis]] syntyivät saarella.
 
==Rekrytointi==
Osa Toisista on rekrytoitu muualta, esimerkiksi [[Kiev]]istä, [[Kanada]]sta, ja [[Los Angeles]]ista. EsimeriksiEsimerkiksi [[Juliet Burke]] rekrytoitiin [[Miami]]sta. Osa on kuitenkin liittynyt joukkoon saavuttuaan saarelle oma-aloitteisesti.
 
Toisten jäsenet on joko rekrytoitu muualta, kuten [[Juliet Burke]], tai sitten he ovat liittyneet joukkoon saarelle tulon jälkeen oma-aloitteisesti. Monet aikuisselviytyjät on kidnapattu. [[Lost (3. tuotantokausi)|Kolmannella tuotantokaudella]] Ben kertoo Lockelle tuoneensa useimmat saarelle.
Sillä välin kun ihmiset ovat tulleet ja eläneet saarella ennen Toisia, he ovat kaikki kuolleet enimmäkseen savuhirviön vuoksi ja koska Jacob ei ole ohjannut heitä. Kun Richard saapuu saarelle vuonna 1867, hän vaatii, että Jacob tekisi hänelle jotain – muutoin savuhirviö eli [[Mies mustissa (Lost)|Musta-asuinen mies]] tekisi. Jacob myöntää Richardille avustajansa roolin, joka tuo ihmisiä saarelle. Vastalahjaksi Jacob antaa Richardille [[kuolemattomuus|kuolemattomuuden]]. Siitä lähtien Richard on auttanut Jacobia tuomaan väkeä saarelle ja ohjannut heitä Jacobin tahdon mukaan.
 
1950-luvulla [[Yhdysvaltain asevoimat]] saapuu saarelle ja tuo mukanaan [[vetypommi]]n, jonka koodinimi on Jughead. Richard väittää yrittäneensä suostutella armeijan lähtemään, mutta Toiset tappoivat armeijan jäsenet. 1970-luvulla Dharma Initiative tuli saarelle. Konfliktien jälkeen heidän välilleen solmittiin aselepo, jonka aikana toinen osa saarta kuului Toisille ja toinen Dharma Initiativelle. Aselepo päättyi, kun Ben auttoi tappamaan kaikki dharmalaiset ja palautti saaren vallan Toisille.
 
Ei kulunut kauan, kun Toiset jo sabotoivat lennon 815 selviytyneitä. Sarjan edetessä yli tusina selviytynyttä on otettu Toisten huomaan.
13 002

muokkausta

Navigointivalikko